FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fiori de primavara

fcsteaua.ro12.03.2008 09:30

Anuntatele modificari in primul unsprezece prin introducerea lui Radoi drept stoper si a lui Dayro Moreno mijlocas dreapta, logice pana la un anumit punct, starnesc si controverse. De ce logice si de ce doar pana la un anumit punct? Pur si simplu Ghionea nu se afla - inca - la o forma sportiva care sa-l recomande drept titular, iar Mirel da intr-adevar mai mult randament atunci cand evolueaza in linie cu aparatorii. Totusi, nu trebuie sa uitam ca nici al nostru capitan nu se afla intr-un varf de forma, iar introducerea lui Moreno in locul lui Banel e o sabie cu doua taisuri.

Partea buna a acestei ultime mutari este reprezentata de faptul ca vom avea un plus ofensiv pe flancul drept dar, asa cum toti suporterii o stiu, tehnicul columbian sta mai slabut atunci cand trebuie sa faca faza defensiva. Pur si simplu DM se simte mai bine daca joaca varf decat mijlocas, fiind mai curand atras de poarta adversa decat sa isi doreasca sa fie muncitor cu ora, o fisa de post brevetata de Nicolita. Plecand de la acest aspect, se pare ca Golansky va avea o sarcina foarte dificila avand de acoperit o zona mai mare, mai ales ca pe partea sa vor actiona Mara si Bordeanu, ultimul fiind un fundas stanga care urca des in atac pentru a-si ajuta coechipierii.

Meciul cu Unirea Urziceni da fiori suporterului stelist, ultimile confruntari cu aceasta formatie fiind extrem de dificile. Daca in sezonul trecut Steaua a castigat in deplasarea de la Urziceni si datorita ajutorului primit de la arbitrul Tudor, in turul actualei editii de campionat Unirea ne-a invins in etapa a sasea, acel moment insemnand practic caderea definitiva in dizgratie a antrenorului Gheorghe Hagi dar si inceputul regresului in clasament pentru echipa noastra. Un gol blestemat marcat in ultimile secunde de joc de catre uriasul Galamaz in urma unui meci tern practicat de favoritii nostri. A urmat eliminarea Stelei in Optimile de finala a Cupei Romaniei de catre aceeasi Unirea in urma unui meci slab facut de stelisti, acestia din urma plecand invinsi cu scorul de 2 - 0.

Steaua nu are voie sa faca pasi gresiti, iar orice rezultat obtinut cu exceptia unei victorii, poate pune in pericol chiar si ocuparea blestematului loc doi. Un meci greu, o echipa adversa extrem de motivata cu atacanti de rasa ca Bilasco, Onofras si Stancu si necesitatea obtinerii unei victorii. Sa speram ca antrenorul Lacatus va gandi o tactica de joc potrivita, iar publicul ii va ajuta pe baieti sa castige. O veste buna venita din tabara stelistilor este reprezentata de faptul ca va reveni Dica. Sa REinceapa Joga Bonito in Ghencea si sa fie din nou sarbatoare!

Echipa probabila a Stelei:

Zapata - Golanski, D. Goian, M. Rãdoi, Emeghara - Ov. Petre, Lovin - Dayro Moreno, N. Dicã, Mendoza - Pepe Moreno

cicerone12.03.2008 10:37

sa privim cu incredere spre Ghencea unde va fi sarbatoare,n/am nici o indoiala ii terminam.

DelPiero1012.03.2008 10:38

Iar doi inchizatori...si mai intrebam de ce nu jucam spectaculos!Si nu ma luati ca asa joaca si Milan sau Sevilla si mai stiu eu cine,la aia,inchizatorii se pot transforma oricand(datorita valorii) in coordonatori de joc!La noi nu e cazul...

yo_marius12.03.2008 10:44

Nu credeam ca o sa ajung sa spun asta, dar ma bucura titularizarea lui Lovin. Daca ar juca cu aceeasi determinare ca in meciul cu CFR. Spre deosebire de Ov. Petre, Lovinelul incearca (si cateodata chiar ii iese) sa paseze si altfel decat in spate sau bubuind mingea. Sigur ca nu are capacitatea tehnica de intra in combinatii cu sud-americanii, dar e un plus evident fata de pasele lui Petre.

Sper ca prezenta lui Lovin sa mai lege cumva mijlocul echipei, sa-l faca mai prezent in joc si sa evitam parodia de la Tg.-Jiu.

f_torres12.03.2008 12:15

Iti impartasesc parerea DelPiero10 .....chiar ai dreptate in ceea ce spui referitor la sistemul cu 2 inchizatori pe care il practica Lacatus la echipa......acest sistem a fost folosit si de as roma pe santiago bernabeu in Champions League...dar diferenta este ca daniele de rossi si aquilani nu se pot compara cu ce doi Lovin si ov Petre deoarece ei pot fi in orice moment si niste jucatori de creatie si isi pot ajuta echipa prin pase filtrante etc.

La Steaua nu se poate face la fel din simplul motiv ca cei doi sunt niste jucatori care se apropie mai mult de stilul unor fundasi centrali prin degajarile si pasele pe care le dau decat pe niste mijlocasi veritabili care pot face ambele faze...cea ofensiva si cea defensiva.

De aia nu merge jocul Stelei in deplasare pentru ca noi jucam cu 6 fundasi si 4 atacanti.....ne miram apoi ca de ce nu vedem pase la 30 de metri de poarta ....

Forza Steaua Mereu Superiori :steagcruce:

84ava12.03.2008 12:36

Si eu ii imparatsesc iddeea lui Delpiero10:D.

E un sistem de joc trist care omoara fotbalul si care de multe ori da si gres.NU il inteleg pe Lacatus,inteleg doar presiunea care e pe el asupra rezultatelor insa credeam ca are mult mai mult sange rece insa vad ca m-am inselat.

MoWeed12.03.2008 13:54

DelPiero10

Foarte bine ai zis....nu poti sa compari inchizatorii echipelor mari cu Lovin si Ov Petre. E ca si cum l-ai compara pe Cristiano Ronaldo cu Banel...

vlad7512.03.2008 14:17
... logice pana la un anumit punct, starnesc si controverse. De ce logice si de ce doar pana la un anumit punct? Pur si simplu Ghionea nu se afla - inca - la o forma sportiva care sa-l recomande drept titular, iar Mirel da intr-adevar mai mult randament atunci cand evolueaza in linie cu aparatorii. Totusi, nu trebuie sa uitam ca nici al nostru capitan nu se afla intr-un varf de forma, iar introducerea lui Moreno in locul lui Banel e o sabie cu doua taisuri.

In fine ma depaseste decizia lui Lacatus.Dar sunt ferm convins ca Rada nu mai prinde echipa din cauza Oierului.Nu poate Oierul sa uite si sa ierte ca Rada este la originea accidentarilor lui Mirel Radoi.Noi l-am iertat pe Rada,dar Ciobanul se da credincios si nu stie nici "Tatal nostru"

"...Iarta Doamne greselile noastre/Precum si noi iertam gresitilor nostri".

shack3r12.03.2008 14:51
Iar doi inchizatori...si mai intrebam de ce nu jucam spectaculos!Si nu ma luati ca asa joaca si Milan sau Sevilla si mai stiu eu cine,la aia,inchizatorii se pot transforma oricand(datorita valorii) in coordonatori de joc!La noi nu e cazul...

Cred ca un inchizator care se aproprie ca stil cu cei din Vest este Eric Bicfalvi.Insa stim cu totii care e treaba cu el...

mikutu12.03.2008 17:02
In fine ma depaseste decizia lui Lacatus.Dar sunt ferm convins ca Rada nu mai prinde echipa din cauza Oierului.Nu poate Oierul sa uite si sa ierte ca Rada este la originea accidentarilor lui Mirel Radoi.Noi l-am iertat pe Rada,dar Ciobanul se da credincios si nu stie nici "Tatal nostru"

"...Iarta Doamne greselile noastre/Precum si noi iertam gresitilor nostri".

daca era vorba de faultul ala primitiv asupra lui Radoi nici nu-l mai cumpara. e ceva la mijloc dar nu cred ca e asta!

Cred ca un inchizator care se aproprie ca stil cu cei din Vest este Eric Bicfalvi.Insa stim cu totii care e treaba cu el...

eu nu stiu ! care e?!

shack3r12.03.2008 17:07
eu nu stiu ! care e?!

Pai..a fost cedat la buzau ca sa se "formeze",in timp ce in Ghencea avea toate conditiile necesare performantei,plus ca si Stelei i-ar trebui un inchizator ca el.Sa vedem de la vara..

CaTaLiNsm StElIsTu12.03.2008 17:51

Dupa cum spunea cineva mai sus...tactica asta cu 2mijlocasi la inchidere omoara jocul...da,sunt deacord sa se joace cu2mijlocasi la inchidere,insa in meciurile cu CFR,Rapid,Dinamo...hai sa fie si Unirea sau Poli TM....dar sa joci si cu Iasul,Pandurii si alte echipe care se bat la retrogradare sau inoata pe la mijlocul clasamentului,tot cu2 inchizatori....asta deja e lipsa de profesionalism,dovada de precautie si nici de cum incredere in fortele proprii.

Altfel joaca si jucatorii cand stiu ca au o formula mai ofensiva...au in gand doar victoria si se daruiesc exemplar.O spun asta pentru ca si eu am jucat fotbal si pot sa spun ca am o vaga idee despre asta...cand ne punea antrenorul intr-o formula de asta"preventiva",mereu abea daca reuseam sa castigam chiar daca jucam cu altii mai slabi ca si noi,sau luam cate un scor de peste 2,3 cu cei mai buni;insa cand din autocar ne spunea:baitii vedeti ca astazi jucam intr-o formula mai odensiva pentru ca mergem sa castigam,altul ne era moralul si noua si altfel priveam jocul.

Eu sper totusi ca Steaua va redeveni intr-o zi ceea ce era odinioara si anume o echipa de "vitezisti"

Forza Steaua!!!!!!

Gica Chioru12.03.2008 20:08

1.Vom juca cu doi fundasi centrali de picior drept, asta e o tampenie pe care nici un antrenor nu o face daca nu este fortat.

2.Radoi face gafe ca fundas, multe si grave.

3.Locul lui Radoi este in linia mediana, numai acolo forta, agresivitatea si determinarea lui pot da randamentul necesar echipei.

bodanelu12.03.2008 20:22

@Gica gresit. Radoi a facut un meci foarte prost cu gorjenii jucand mijlocas. a fost depasit mai tot timpul, alerga bezmetic, nu facea presing in terenul advers sa recupereze mingi. In schimb, in meciul cu CFR a jucat mult mai bine ca fundas central.

Il Soldatino12.03.2008 20:44
1.Vom juca cu doi fundasi centrali de picior drept, asta e o tampenie pe care nici un antrenor nu o face daca nu este fortat.

2.Radoi face gafe ca fundas, multe si grave.

3.Locul lui Radoi este in linia mediana, numai acolo forta, agresivitatea si determinarea lui pot da randamentul necesar echipei.

Cred ca Mirel a facut greseli in ambele ipostaze. A gresit si cu Rapidul (3-3), cu Middlesbrough (cand a facut un pas in spate si s-a bagat de unul singur intre stoperi) dar si la Rosemborg. Acestea sunt doar cateva exemple.

Eu sunt suparat atunci cand observ ca se aloca timp, energie si bunavointa in modalitati exagerate pentru reactivarea unor jucatori (Nicolita, Radoi) si nu se lasa ca lucrurile sa evolueze intr-un mod firesc.

Daca as fi fost in locul lui Lacatus si nu as fi ascultat de Becali, nu cred ca i-as fi introdus atat de repede pe Radoi si Ghionea in primul unsprezece. As fi continuat cu Rada si Goian plus Lovin sau Petre si usor - usor i-as fi aruncat in joc pe cei doi fundasi "clasici" ai Stelei, dar nu din prima etapa a returului, fara a forta si fara a-i introduce pe amandoi odata. Aici se vede cat de mult greseste domnul Becali si cat rau ii face Stelei.

Sa ne aducem aminte cat de exigenti erau antrenorii Stelei din trecut si cat de mult tineau uneori pe banca de rezerve pe unii jucatori pana se convingeau ca acestia ar merita sa intre pe teren. Amintiti-va de reintoarcerea lui Lacatus la Steaua inaintea CM din SUA. Cata vreme a fost tinut Marius rezerva de catre nea Imi? Aceasta deoarece nea Imi l-a protejat in primul rand pe Laca si in al doilea rand l-a introdus in prima echipa doar cand a crezut ca jucatorul a MERITAT sa fie titular.

In clipa de fata nu conteaza in ce forma se afla fotbalistii. Daca vrea Becali ca Nicolita si Radoi sa fie titulari, acestia vor fi introdusi in teren de 99% dintre antrenorii care ar putea antrena pe Steaua la un moment dat. Din pacate Lacatus se afla printre acestia si nu-l pot condamna: omul iubeste Steaua si spera sa faca bine. Din pacate putem spune ca Steaua reprezinta proiectia altei persoane decat cea a antrenorului. Da, au dreptate acei suporteri care afirma ca echipa este formata din jucatori reprofilati, iar acest aspect negativ este cauzat de faptul ca Steaua inseamna Becali, adica un om care nu se pricepe la fotbal.

Raul198812.03.2008 21:28

eu cred ca cel mai bine ii sa jucam cu doi inchizatori findca situatia sa schimbat de sezonul trecut

in prezent avem mult mai buni jucatori in atac dar care nu prea participa la faza defensiva (Dica,Mendoza,pepe si Dayro moreno)

noi avem nevoie si de jucatori care recupereaza mingi pentru jucatori ofensivi

eu personal cred ca un mijlocas defensiv nu ajunge daca jucam cu jucatori gen Dica ,mendoza,Dayro si pepe

pe mine ma cam dezamagit pepe moreno in cele trei meciuri de la inceputul returului si poate o sa il vedem pe habibou titular duminica findca a facut un meci bun cu panduri

sa vazut in meciul cu Iasi dar si in meciul cu panduri ca Dayro joaca mult mai bine pe banda decat in centru

fular-campionii

Gica Chioru12.03.2008 22:11

Sunt ani de zile de cand insist ca locul lui Radoi este in linia mediana, Zenga a fost primul care l-a incercat acolo dupa ce Piturca il folosise si ca fundas lateral, la un moment dat. Protasov a fost cel care l-a impus la mijloc. Si Piturca si Zenga si Protasov si-au dat seama de marile slabiciuni ale lui Radoi, talia, in primul rand si lipsa de reactie in fata jucatorilor foarte rapizi. Sigur, in Divizia lui Mitica putem juca si cu Radoi ca fundas central, chiar si cu doi centrali de picior drept (sper ca va amintiti meciul cu spurcatii, 2-4, nu?) dar este aiurea sa ne asteptam ca in viitoarele meciuri grele sa ne bazam pe un fundas central ca Radoi. V-as ruga sa va amintiti de meciul cu Norvegia, 0-1, din cauza unor faze de genul ala, deloc rare in cazul lui Radoi, nu va mai fi folosit niciodata ca fundas central la Nationala. Becali il doreste fundas pentru a-l proteja, in primul rand, a doua problema este ca lui Radoi nu-i place la mijloc.

Eu cred ca Mendoza si cei doi Moreno sunt mult peste tot ce avem il lot la ora actuala, de aceea ei trebuie sa fie titulari. DAR! Cum se poate suplini jocul lor slab de aparare, mai ales ca e foarte posibil ca si Dica sa joace tot titular? Ii va fi greu antrenorului nostru, oricine va fi el.

1on12.03.2008 23:54

Dacã stãm acuma și numãrãm câte greșeli a fãcut Rãdoi și de aici sã rezulte cã el nu e fundaș bun, e cam aiurea. A greșit decisiv în douã meciuri în 7 ani de când e la Steaua (cu Rosenborg și Dinamo), dar în FOARTE MULTE altele a jucat ireproșabil (Cupa UEFA 2004-2005). El nu este mai bun ca mijlocaș decât ca fundaș, ci este mai util echipei. Dar nu acum, ci peste câteva etape când sper sã-și reintre în formã. Însã cu fiecare joc (sub)mediocru fãcut de el, îmi vine sã cred cã nu va mai ajunge vreodatã la forma din 2005-2006. Fie cã va juca fundaș, fie cã va juca mijlocaș.

Totuși, un lucru interesant de observat e cã de fiecare datã când gafeazã, apoi și marcheazã (cu Rosenborg; cu Dinamo a avut bara aceea ajungând într-o poziție neobișnuit de avansatã pentru un fundaș central, cu atât mai mult cu cât nu a fost din fazã fixã).

udaradu13.03.2008 06:16

Comentati cum vreti dar mie mi-a ramas Rada la inima si nu pot sa cred ca nu ar fi util echipei .....sa fiu sincer imi place foarte mult barbatia si corectitudinea lui(doua caracterre de exceptie a avut Steaua in sezonul trecut Rada si Zaharia )

raducelbun13.03.2008 09:19

Acest sistem propus de Lacatus, 4 - 2 - 3 - 1, starneste destule discutii. Dupa parerea mea, el este singurul care ofera posibilitatea ca toti sudamericanii plus Dica sa fie in acelasi timp pe teren incercandu-se ca prin folosirea a doi inchizatori sa fie protejati/ajutati, cat de cat, si fundasii laterali. Pentru ca am considerat ca acest sistem prezinta unele slabiciuni am incercat sa-mi imaginez un 4 - 4 - 2 si va spun sincer ca am intalnit mari dificultati in demersul meu, mai ales in conditiile in care in lot, in afara de Nicolita pe care stiti si voi cat de mult il iubesc, nu am gasit mijlocasi laterali de meserie. Si, atentie, nu am luat in calcul faptul ca Becali ii vrea in teren in acelasi timp pe O. Petre, Lovin si Radoi!!!

Dilema "Radoi in aparare sau la mijloc" este inchisa. Becali a hotarat in aceasta problema, asa ca, in cazul lui Radoi chiar vorbim degeaba. Este clar ca in situatiile in care Petre si Lovin vor putea sa joace el va fi aparator central.