FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Hai sã fim ziariști!

fcsteaua.ro08.03.2008 06:48

Faptul cã ți se permite sã iscãlești în Libertatea nu te face ziarist - asta e din categoria "WARNING! Jumping into toxic waste does NOT give you super powers!". Priviți ce au scris aici douã tinere speranțe ale jurnalismului românesc, ale cãror nume nici nu au voie sã spurce articolul pe care tocmai îl citiți: link la "articolul" din cel mai popular ziar românesc.

Se confirmã a nu se știe câta oarã nivelul la care ne situãm. Nu e destul cã se scrie zilnic la comanda, slinos și dezgustãtor, dar e nevoie și ca diverși anonimi sã își verse frustrãrile personale precum porcul troaca plinã cu lãturi. Tinerii sunt suporteri declarați ai clubului Rapid și scriu astfel de lucruri cu o asemenea rãspândire pentru cã pot. Pentru cã subiectul prinde, și pentru cã angajãrile se fac de multe ori pe pile, și probabil au și ei pile la cineva. Obiectivitate? Douã-trei surse de informare? Hai frate, ne lași... Ce conteazã cã e Libertatea sau ForzaRapid.ro?

Pãi conteazã. Pentru cã zi de zi, suporteri ai clubului Steaua îmi "recunosc" cã ei știu ororile pe care le-a comis în trecut clubul nostru. Nu spune nimeni cã suntem Albã ca Zãpada, din contrã chiar! Dar oamenii de teapa celor pe care i-ați putut citi în Libertatea sau a lui Cosmin Popan de la un ziar concurent ziua ne înjurã prin peluze rivale și seara trimit editoriale la gazetã. Ei sunt formatorii voștri de opinie? Prostiile astea prind la mase și mai mult, au de obicei și un sâmbure de adevãr cum se întâmplã în cazul de fațã, dar e o distanțã uriașã de la un articol corect și echidistant pânã la o refulare aproape epilepticã plinã de urã și venin.

Salut cu multã bucurie lucrurile dezvãluite despre Traian Ungureanu în ultimele zile. E probabil omul pe care îl detest cel mai mult din presa românã. Sigur, are un cu totul alt nivel de inteligențã și culturã decât bãieții de la Libertatea și de multe ori trateazã corect probleme grele și delicate. Dar când vine vorba de sport, împroașcã în același stil jenant și ultra-subiectiv. Mã întreb când își va da seama cã ceea ce face nu e bine, și cã indiferent de trecutul lui acum a fost mânjit ireversibil, exact la fel cum ne-a mânjit pe noi de atâtea ori!

www.GRECO.ro

steaua_gloria08.03.2008 07:06

" Greseala lui Mitran, dezvaluita de o fotografie pana la urma neclara, este o joaca de copii fata de gafele arbitrilor din ziua de azi. Arbitrul din 1948 a platit, revoltator, cu suspendarea pe viata, in timp ce incredibilele erori ale lui Alexandru Tudor, care nu a acordat doua penalty-uri pentru CFR Cluj in meciul cu Steaua, nu pot fi amendate decat cu cel mult sase etape de suspendare".

Astia ma fac sa rad.Is penali si frustrati.:laugh:

Tupac Amaru08.03.2008 07:31

Un ANAList spunea recent ca el intelege si este de acord cu faptul ca ziaristii sunt pusi sa scrie la comanda, deoarece sefii trusturilor de presa au si ei interese bla bla bla.....

Pai, daca-i pe-asa, si eu inteleg si sunt de acord ca, din cand in cand, sa ii prindem si sa ii tragem in tzeapa....

Iar Traian Ungureanu, desi un tip mai inteligent si mai cult decat majoritatea gunoaielor de presa (ceea ce nu e deloc dificil, caci nu e deloc greu sa fii un pic mai mult decat zero), nu este mai putin de condamnat: in fond, si el tot la comanda scrie....sau nu credeti?

MoWeed08.03.2008 08:48

ceea ce au scris acesti 2 pseudo-ziaristi este un exemplu clar de frustrare a tiganilor. In toate tarile civilizate se verifica sursele unui articol si nu se permite publicarea unui asemenea articol subiectiv. Dar suntem in Romania unde de cativa ani am vazut in presa numai atacuri asupra clubului Steaua...

karas_ultras08.03.2008 11:17

Cat timp ati facut apel la pseudoistorie, v-am catalogat ca fiind tineri si entuziasti... Atat timp cat postati link-uri catre ciutacii presei voiculesciene, va desfid!...

AdrianUltras2508.03.2008 11:27

la nu e presa romana!

dax4708.03.2008 12:10

Eu chiar nu inteleg de ce se mai cumpara presa. Eu n-am cumparat niciodata ziare. Le consider o totala pierdere de timp, resurse si fara de folos. Presa asta cacacioasa din Romania a supravietuit si prospera numai cu articole scrise la comanda. Rar vezi adevarul in ziare. Foarte rar.

"Adevarul s-a nascut cu capul spart ! Si Dreptatea a murit la nastere !"

Oamenii prin definitie nu prea pot sa fie obictivi. Fiecare vede realitatea in felul sau. Dar unii se incapataneaza sa-i faca si pe ceilalti sa vada asa cum vor ei sa vada realitate. Se autoindoctrineaza in asa fel incat nu mai disting realitatea de lumea lor imaginara. Si e grav..

Eu n-am incredere in absolut nici un ziar sau trust de presa. Nu cumpar decat daca e sa fie vreun poster cu Steaua, dupa care pastrez posterul si arunc ziarul la gunoi, acolo unde ii e locul. Chiar nu inteleg de ce va pierdeti timpul cu asa ceva. Viata merita traita, nu sa va faceti inima rea pentru niste handicapati care au scris niste porcarii intr-o fituica de buzunar, care se autointituleaza ziar.

"..mama lor la toti ! "

Conashu08.03.2008 18:02

In august 2005, in evenimentul zilei aparea un articol, in opinia mea obiectiv, despre istoria celor 3 echipe bucurestene la inceputul instaurarii regimului comunist.

Articolul din libertatea este evident tendentios. Redau mai jos tot articolul aparut in evenimentul zilei.

EVZ

Granzii fotbalului in zorii comunismului[/b]

Mihail Bumbeș

Clipe dintr-o istorie mai putin glorioasa a echipelor Steaua, Dinamo si Rapid

La trei ani de sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si doi ani de la alegerile din noiembrie 1946, fotbalul romanesc a fost supus unor mari transformari. Exceptand CFR Bucuresti (Rapid), practic nici o echipa care activase in campionatul 1940-1941 (ultimul desfasurat inainte de razboi in formula divizionara) nu s-a mai regasit in primul esalon in editia 1948-1949. O parte din echipe au fost desfiintate (Carmen, Venus, Ripensia). Altele au fost mutate in diferite orase, cu denumiri schimbate (Juventus Bucuresti a devenit Petrolul Ploiesti in august 1948) sau au fost fortate sa fuzioneze (Ciocanul si Unirea Tricolor, care au format Dinamo). Totul s-a desfasurat sub atenta supraveghere a Organizatiei Sportului Popular, institutia comunista care se ocupa cu coordonarea miscarii sportive.

Soarele BPD-ist pe tricoul rapidist

Clubul Rapid inregistreaza in istoria sa si o perioada in care devenise port-drapelul sportiv al Blocului Popular Democrat (coalitia politica si electorala infiintata si controlata de Partidul Comunist din Romania, care mai cuprindea Frontul Plugarilor, disidenta pro-comunista a Partidului Social Democrat, Uniunea Populara Maghiara, Confederatia Generala a Muncii, Uniunea Patriotilor etc.). Meciul CFR Bucuresti-Sportul Studentesc din 7 octombrie ,46 consemneaza, pentru prima oara, sprijinul ceferistilor pentru comunisti in campania electorala. La finalul partidei, jucatorii au format pe teren litere care au infatisat publicului indemnul Votati Soarele (semnul electoral al BPD-ului), consemneaza ziarul. In 3 noiembrie, la meciul cu I.T. Arad, soarele BPD-ist si-a facut din nou loc pe tricourile echipei giulestene. Mai mult, jucatorii au intrat pe teren cu o pancarta pe care scria: Platforma program sprijina sportul popular .

Considerati detasamentul de avangarda al muncitorilor , feroviarii au beneficiat de o atentie speciala in primii ani ai instaurarii regimului comunist, dovada fiind si aparitia in prim-planul competitiilor a unor echipe precum CFR Cluj, CFR Timisoara, CFR Galati etc. Cluburile feroviare aveau deja o traditie (CFR Timisoara s-a infiintat in 1933, CFR Galati in 1931, CFR Cluj in 1907) dar, in afara de Rapid Bucuresti, nu se afirmasera inainte de venirea comunistilor. Ele au fost insa folosite de propaganda comunista pentru a demonstra atasamentul noilor autoritati fata de clasa muncitoare. Dintre explicatiile ascensiunii acestor echipe imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial nu trebuie sa excludem cariera ceferista a muncitorului Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Treptat insa, sportul muncitoresc si-a pierdut din influenta, oricum, relativa - si, cu toata sustinerea regimului, nici o echipa cu numele CFR nu a castigat vreo competitie in acea perioada.

Dupa alegerile din 1946 si odata cu consolidarea puterii, comunistii au trecut la organizarea sportului dupa model sovietic, infiintand cluburile armatei si Ministerului de Interne. In timp ce Steaua (ASA/ CSCA/ CCA) si Dinamo au beneficiat de o puternica sustinere politica in timpul regimului comunist, Rapid a intrat intr-un fel de opozitie . Alaturi de sustinatorii traditionali - muncitorii ceferisti si locuitorii din zona Garii de Nord, Rapid a atras sustinerea unei parti din intelectualitatea si boema bucuresteana devenind, in anii ,70-,80, o adevarata persona non-grata a fotbalului romanesc.

Echipa Armatei ia locul reactionarilor

La data de 7 iunie 1947 era infiintata Asociatia Sportiva Armata (ASA), viitoarea Steaua Bucuresti. Sansa echipei armatei - s-a numit Carmen Bucuresti, formatia industriasului Dumitru Mociornita.

La 21 august 1947, in sedinta Federatiei Romane de Fotbal Asociatie (FRFA), s-a decis excluderea gruparii Carmen din toate competitiile, cerandu-se Organizatiei Sportului Popular radierea din randul echipelor sportive. A doua zi, Biroul Executiv Permanent al OSP-ului a executat rapid ordinul. Motivele invocate: sabotarea intereselor sportive romanesti, incercarea de compromitere a prieteniei sportive romano-sovietice prin refuzul echipei de a juca cu Dinamo Tibilisi, precum si declaratiile conducatorilor gruparii.

Sportul Popular din 21 august 1947 sustinea ca Mociornita si Vizante, conducatorii lui Carmen, afirmasera la un moment dat despre rivalitatea lor cu echipele feroviare si cu Ciocanul (fost Maccabi): Cu una ne rafuim rasial, cu celelalte politic . Veridicitatea declaratiei este greu de sustinut, pe de o parte pentru ca principiile luptei de clasa erau proprii mai degraba gandirii comunistilor.

Pe de alta parte, in deplin spirit al epocii, ziaristii de la Sportul Popular nu s-au mai obosit sa-i intrebe si pe cei vizati despre veridicitatea afirmatiilor care le erau imputate. Condamnarea era definitiva si irevocabila, iar acuzatul nu se putea apara. Citam din comunicatul FRFA: Consideram masura luata ca fiind una care duce la lichidarea unui cuib de dusmani ai sportului... acum cand masele largi ale poporului se bucura de realizarile regimului democratic... .

Ca urmare a deciziei FRFA, jucatorii echipei proaspat desfiintate au fost nevoiti sa-si aleaga o echipa dintre cele recomandate de federatie: ITA, CFR Bucuresti, Ciocanul, Juventus, Jiul.

Numai Gica Popescu si Panait au ramas sa faca parte din echipa armatei, care a luat imediat locul Carmenului in Divizia A. Popescu si Panait erau cadre militare, primul avand gradul de capitan, luptand in 1942 pe frontul de est ca voluntar. Cei mai multi fiind directionati spre CFR Bucuresti (Rapid n.r.).

Si totusi, Steaua a retrogradat!

La numai doua zile de la excluderea echipei Carmen, FRFA decidea ca Asociatia Sportiva a Armatei sa ocupe locul ramas vacant in divizia A. Desi intarita pe parcursul noului campionat cu jucatori de la cele mai bune echipe bucurestene, echipa militara nu a avut un parcurs prea bun: la sfarsitul editiei 1947-1948 n-a adunat decat 22 de puncte, terminand pe locul 14 din 16 echipe si intrand in barajul pentru ramanerea in primul esalon. La turnelul de baraj participau 8 echipe, fiecare jucand cu fiecare, urmand ca primele patru sa se califice in prima divizie. La finalul miniturneului de baraj, echipa militara se afla pe locul 5, cu 7 puncte, si depindea de rezultatul jocului dintre Politehnica (9 pct., calificata deja) si FC Ploiesti (6 pct). FC Ploiesti a invins cu 3-2, dupa ce Politehnicii i s-a refuzat un gol imediat dupa pauza. Ploiestenii ar fi trebuit, asadar, sa evolueze in prima divizie, iar militarii, in cea de-a doua. Dar, la 10 iunie 1948, gruparea ASA a contestat la FRFA rezultatul jocului FC Ploiesti-Politehnica, motivand greseli de arbitraj. Comitetul FRFA a decis rejucarea meciului FC Ploiesti-Politehnica in data de 24 iunie. Noul meci s-a disputat la Craiova si s-a terminat 1-1. In urma acestui rezultat, AS Armata a trecut pe locul 4, la egalitate de puncte cu FC Ploiesti, dar calificandu-se in divizia A datorita rezultatului direct. Daca decizia de rejucare a meciului a fost una politica, iar meciul rejucat a fost corect, vom afla, probabil, atunci cand arhivele vor putea fi disponibile spre cercetare.

Dinamo: Azi in Bucuresti, maine in toata tara!

Istoria clubului Dinamo incepe la jumatatea lunii octombrie 1947, cand adunarea extraordinara a echipei Unirea Tricolor (cea mai iubita din Bucuresti, care in 1938 l-a avut ca presedinte de onoare pe filosoful Nae Ionescu) accepta propunerea facuta de Prefectura Politiei Capitalei de a fuziona cu Asociatia Sportiva Politia, sub denumirea de Unirea Tricolor MAI. Fuziunea s-a datorat situatiei dificile in care se gasea echipa din Obor. Sustinuta financiar direct de numerosii ei suporteri - majoritatea negustori si membri ai clasei mijlocii -, Unirea Tricolor intampina mari probleme din cauza prigoanei pe care comunistii o instituisera asupra acestor categorii sociale. La 10 aprilie 1948, Ministerul Afacerilor Interne anunta fuziunea dintre Ciocanul (fosta Maccabi) si Unirea Tricolor MAI, care se transformau in Dinamo A, respectiv Dinamo B.

Intr-un interviu dat Sportului Popular din 10 mai ,48, presedintele gruparii Dinamo, inspectorul V. Muresan, declara: Nu va ramane colt de tara in care Dinamo sa nu activeze, nu va ramane oras in care gruparile Dinamo sa nu figureze in campionatele locale . Aceasta idee s-a materializat prin aparitia de noi echipe Dinamo in orasele Brasov, Slatina, Focsani, Bacau sau Pitesti.

In 8 iunie 1948, MAI anunta constituirea gruparii polisportive Dinamo prin fuziunea dintre Dinamo A (Ciocanul) si Dinamo B (Unirea Tricolor MAI), avandu-l ca presedinte de onoare pe ministrul Teohari Georgescu, iar ca presedinte activ pe Marian Jianu, adjunctul temutului lider comunist.

De mentionat cazul echipei Ciocanul, exclusa de catre legionari in campionatul 1940-1941 (castigat de Unirea Tricolor), pe motivul ca este clubul evreilor , si desfiintata in 1947-1948, de data aceasta definitiv, de catre comunisti. Un alt paradox consta in faptul ca doua echipe rivale - Maccabi ( ciocan , in limba romana) si Unirea Tricolor (considerata in epoca drept echipa de suflet a legionarilor) - au ajuns sa fuzioneze fortat.

Desfiintam si castigam!

O aparitie insolita pe prima scena a fotbalului romanesc s-a produs in campionatul 1953 (pe atunci se juca in sistemul primavara-toamna, importat din URSS): este vorba despre echipa militara C.A. Campulung Moldovenesc. Cu un lot realmente valoros, nou-promovata a terminat turul campionatului pe primul loc, la doua puncte de fratele mai mare de la Bucuresti. In pauza dintre tur si retur, Ministerul Fortelor Armate a luat decizia desfiintarii echipei moldovene, cei mai buni jucatori trecand la CCA Bucuresti, care a devenit campioana.

In campionatul 1962-1963, pe prima scena a aparut Viitorul Bucuresti, in fapt nationala de juniori care tocmai castigase titlul european, in turneul organizat la Bucuresti. Dupa decembrie 1989, presa a demonstrat ca actele unor jucatori fusesera falsificate de autoritatile comuniste, ei depasind, in realitate, varsta junioratului. Echipa Viitorul a terminat turul pe primul loc, dar a fost desfiintata in intersezon, jucatorii fiind impartiti la echipele Steaua, Dinamo si Rapid. Campionatul a fost castigat de Dinamo".

Un astfel de articol de ce nu e preluat si de ziarele de sport?

Bodanel08.03.2008 18:50
Living_Dead_Stripper08.03.2008 21:29

Am citit din tabloid

Acum am creieru' vid,

Zau ca ramai prost ca noaptea

Cand citesti din ,,Libertatea''...

1uLy4Nn08.03.2008 23:13

Doamne fereste sa fiu eu ziarist..s-ar alege praful :steagcruce:

andreib09.03.2008 02:49
micodo09.03.2008 04:19

@greco

Stiam eu ca voi astia, ultrasii, negativistii, care indemnati la nesupunere civica si stricati buna intelegere si convietuirea pasnica spre slava conducatorilor nostri, sunteti satanisti dintr-aia drogati care asculta rock...si mai si spui ca e muzica buna :).

Hooo cu Pantera voastra! Te invit sambata in LVC la un recital adevarat cu formatiile de manele Altar si IPR :D. Rezistenta continua!

greco09.03.2008 04:53
Cat timp ati facut apel la pseudoistorie, v-am catalogat ca fiind tineri si entuziasti... Atat timp cat postati link-uri catre ciutacii presei voiculesciene, va desfid!...

Sincer, pierzi esenta... Prea putin imi pasa de lucrurile pe care le-a facut Traian Ungureanu. Ma bucura ca se arunca o anatema asupra lui, asa cum a aruncat-o si el asupra noastra. Poate o sa-i fie prilej de reflectie...

hipgnosis09.03.2008 12:42

Man, ia-te de cine vrei. Dar nu de TRU. E peste tot ce insemana presa politica si sportiva din Romania! Imi este o cunostinta buna. Tine cu Craiova si cu Liverpool. E singurul din presa sportiva care scrie "altfel". E inteligent, cult si obiectiv, stai fara grija.

Ceea ce scris Badin pe blog sunt niste cacaturi artificiale, la care pun botul ciutacii, felicsii si restul nenorocitilor din tara asta. TRU a scris cacatul ala, ca sa poata lua viza de Germani, acolo unde a si ramas, fugind din comunism. Este atacat acum exact de cei care au slujit comunismul din convingere, si asta continua sa faca si acum.

greco09.03.2008 13:59
Imi este o cunostinta buna.

Nu stiu daca asta e un argument extraordinar... si eu am cunostinte bune despre care am aflat lucruri reprobabile, pe care chiar nu mi le-as fi imaginat. Avand in vedere tara in care traim, cred ca fiecare dintre noi are cate o "cunostinta buna" care a mai calcat stramb.

Nu mai gasesc articolele din revista 22, erau niste dovezi de subiectivism vizibile de la un kilometru, ceva in stilul lui Ovidiu Nahoi care ulterior a ajuns sa scrie pe ForzaRapid. Imi pare rau, dar oricat mi-ar placea stilul lui Ungureanu felul in care si-a manifestat frustrarea prin articolele despre Steaua ma face sa-l dispretuiesc!

RED-STAR09.03.2008 15:18

Departe de mine gandul sa iau apararea fituici "pubertatea" dar , in afara de ultima parte a articolului, aia cu paralela dintre Tudor si Mitran(aici chiar se vede o rautate a "ziaristilor"), articolul nu mi se pare tendentios.

Joga Bonito09.03.2008 23:06

Eu nu am cumparat in viata mea ziarul Libertatea. Sfatuiesc si pe altii sa faca la fel.

Din pacate, stau si ma crucesc, mai ales ma si rog sa nu fie adevarate sondajele. Sondaje ce indica peste jumatate de milion de cititori. Sper sa fie umflate! :biggrin:

DanStan10.03.2008 07:20
TRU a scris cacatul ala, ca sa poata lua viza de Germani, acolo unde a si ramas, fugind din comunism.

Se poate pune intrebarea ce fel de viza 'ia' TRU pentru cacaturile de articole unde injura Steaua din 3 in 3 cuvinte. Ca exeprienta in ceea ce priveste compromisurile vad ca are. Sau poate isi inchipuie ca face un bine poporului aruncand cu r***t in Steaua si lingand in dos echipa UTC-istului Copos.

The Flyer10.03.2008 08:30
inca unul care mananca kkt aiurea

<a href="http://www.ftr.ro/mai-e-de-furat-futu-i-mama-masii-2891.php" target="_blank">http://www.ftr.ro/mai-e-de-furat-futu-i-mama-masii-2891.php</a>

pai,ce pretentii sa ai de la imbecilul de gherman,care sustine sus si tare autonomia secuilor!asta e un dobitoc frustrat si nu se v-a face bine niciodata!are idei putine si fixe!

w3bmaster10.03.2008 12:09

In Romania incompetenta si ipocrizia e in floare iar presa din Romania e plina de "deontologi" ... si fufe :)

Asta e nu vad lucrurile schimbandu-se prea curand ....

ultrash27.06.2008 13:36

@greco

Pãi conteazã. Pentru cã zi de zi, suporteri ai clubului Steaua îmi "recunosc" cã ei știu ororile pe care le-a comis în trecut clubul nostru. Nu spune nimeni cã suntem Albã ca Zãpada, din contrã chiar!

ce ai vrut sa zici cu "recunosc" asta?

andyro27.06.2008 14:03

O sa ii fie greu sa isi aminteasca ce a vrut sa zica intr-un articol vechi de aproape 4 luni....