Dupa mult discutatul pseudo-derby din Ghencea, am ramas cu un gust amar. In locul cantecelor si incurajarilor adresate echipei, acele incurajari care pot ridica o echipa de jos si o pot purta spre mari victorii, am auzit goarne. Extrem de multe goarne, si incredibil de multi oameni dornici sa-si sufle plamanii in ele. In locul stegurilor care fac parte din farmecul peluzei si dau savoare unui meci, mai ales unuia important cum a fost meciul de duminica, am vazut... nimic!
La cateva zile dupa, o stire pe OLS ma face sa rad si sa plang in acelasi timp. Domnul Argaseala, dupa o discutie cu reprezentantii peluzelor, promite ca va face tot posibilul sa schimbe legea 4/2008. Actiune laudabila am putea spune, mai ales ca vine din partea presedintelui celui mai titrat club din Romania.
La o privire mai atenta, observ ca interzicerea steagurilor, bannerelor si steagurilor de gard pe Ghencea a fost o masura interna a organizatorilor meciului, in speta F.C. Steaua Bucuresti, club al carui presedinte este domnul Argaseala.
Chiar si mult hulitele goarne au fost distribuite de aceeasi organizatori. Unele voci afirma ca au fost 10.000 de goarne! 10.000 de goarne impartite la 25.000 de spectatori. Mai mult de una la 3 oameni. Se mai astepta cineva ca in vacarmul acela sa se mai auda cantecele galeriei?
Daca ne uitam putin la celelalte meciuri din Liga I, o sa observam ca in alte stadioane se poate. Craiova, Timisoara, Arad, Mioveni, chiar si Cluj, stadioane in care ai voie sa intri cu steaguri, ai voie sa fii suporter!
Initiativa presedintelui Stelei de a schimba o lege fundamental gresita, care pleaca de la pricipiul bolnav ca toti spectatorii sunt huligani, este imbucuratoare. Si aceasta initiativa ar fi avut infinit mai multa credibilitate daca la meciul cu ceferistii clujeni conducerea clubului ar fi manifestat aceeasi dorinta pentru sustinerea suporterilor pe care o afiseaza acum.
yo_marius