FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Atitudine duplicitara

fcsteaua.ro06.03.2008 14:03

Dupa mult discutatul pseudo-derby din Ghencea, am ramas cu un gust amar. In locul cantecelor si incurajarilor adresate echipei, acele incurajari care pot ridica o echipa de jos si o pot purta spre mari victorii, am auzit goarne. Extrem de multe goarne, si incredibil de multi oameni dornici sa-si sufle plamanii in ele. In locul stegurilor care fac parte din farmecul peluzei si dau savoare unui meci, mai ales unuia important cum a fost meciul de duminica, am vazut... nimic!

La cateva zile dupa, o stire pe OLS ma face sa rad si sa plang in acelasi timp. Domnul Argaseala, dupa o discutie cu reprezentantii peluzelor, promite ca va face tot posibilul sa schimbe legea 4/2008. Actiune laudabila am putea spune, mai ales ca vine din partea presedintelui celui mai titrat club din Romania.

La o privire mai atenta, observ ca interzicerea steagurilor, bannerelor si steagurilor de gard pe Ghencea a fost o masura interna a organizatorilor meciului, in speta F.C. Steaua Bucuresti, club al carui presedinte este domnul Argaseala.

Chiar si mult hulitele goarne au fost distribuite de aceeasi organizatori. Unele voci afirma ca au fost 10.000 de goarne! 10.000 de goarne impartite la 25.000 de spectatori. Mai mult de una la 3 oameni. Se mai astepta cineva ca in vacarmul acela sa se mai auda cantecele galeriei?

Daca ne uitam putin la celelalte meciuri din Liga I, o sa observam ca in alte stadioane se poate. Craiova, Timisoara, Arad, Mioveni, chiar si Cluj, stadioane in care ai voie sa intri cu steaguri, ai voie sa fii suporter!

Initiativa presedintelui Stelei de a schimba o lege fundamental gresita, care pleaca de la pricipiul bolnav ca toti spectatorii sunt huligani, este imbucuratoare. Si aceasta initiativa ar fi avut infinit mai multa credibilitate daca la meciul cu ceferistii clujeni conducerea clubului ar fi manifestat aceeasi dorinta pentru sustinerea suporterilor pe care o afiseaza acum.

yo_marius

MoWeed06.03.2008 14:38

Ai spus exact ceea ce gandesc multi altii.

Eu cred ca ceea ce a zis Argaseala a fost zis de ochii presei. Sper sa nu fie asa dar slabe sperante..

andyro06.03.2008 14:42

Onlinesport a formulat gresit si toata lumea a preluat asa.

Un presedinte de club, fie el si Argaseala (sic!) nu poate schimba o lege. Cum spuneam si acum cateva zile, legea 4/2008 lasa anumite detalii organizatorice la latitudinea clubului organizator. Acele detalii sunt tot ce poate modifica Argaseala din postura de presedinte de club. Si daca o va face, va insemna ca vom ajunge aproape de o normalitate existenta deja la alte cluburi.

laur_2306.03.2008 16:01

aceasta hotarare(lipsa steagurilor, a bannerelor de gard etc) aveti impresia ca este numai a lui ''nea Vali''?...

sa fim seriosi!...la ea a conlucrat cu ''nea Gigi'', impreuna gandindu-se ca e mai eficient sa NE INCHIDA gura, distribuind si acele infernale goarne, cu scopul de a tempera actiunile suporterilor...care au venit sa obiecteze impotriva unui anumit aspect(legea lu' mitica de ex) sau unei anumite persoane, barand astfel si posibilitatea unei atmosfere vulcanice si oricum ar fi , preferabila unei asemenea''reprezentatii''...

ADRIAN PACURAR06.03.2008 16:06

Da, prin lege este interzis afisarea steagurilor pe gardul despartitor , art 10 alineatul 1 , litera S.

Stiu ca toata lumea doreste sa ne vada disparuti , dar uneori este mai bine sa scriem cand stim cu certitudine ce s-a intamplat, in viitor, anumite lucruri poate se vor rezolva sau cel mai probabil vor incerca sa ne puna si mai multe piedici.

greco06.03.2008 18:25

Eu unul am fost sambata la acea intalnire cu Argaseala (ca si Adrian Pacurar). Ca sa scurtam povestea, i s-a spus lui Argaseala: "daca ne tineti partea, de ce nu afirmati lucrul asta in mod public?". El a spus ca-l va afirma, si apoi i s-a atras atentia sa si facem ceva in sensul asta, nu doar sa vorbim.

Clubul Steaua respecta legile, dar clubul Steaua impreuna cu noi, suporterii trebuie sa ia parte la procesul democratic facand lobby pentru modificarea acestei legi retardate.

Fiecare are dreptul sa critice sistemul, si e datoria noastra sa criticam mizeria de lege Dragomir si sa propunem imbunatatirea (sau mai bine zis repararea) ei!

yo_marius06.03.2008 20:10

Art. 10, Alin. 1, lit. s)sa interzica amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuala pe gardul care delimiteaza suprafata de joc de tribuna sau in orice alte [b]locuri care impiedica fie buna vizibilitate a jocului de catre spectatori[/b], fie asigurarea unei interventii oportune, in caz de necesitate; 

Art. 20, Spectatorilor le este interzis [...] lit. t)sa amplaseze emblemele, pancartele, bannerele, afisele, steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuala in alte locuri decat cele stabilite de organizator.

Deci clubul organizator stabileste unde se amplaseaza steagurile de gard. Hai sa ne uitam putin la o imagine surprinsa in timpul meciului Poli Timisoara - Unirea Urziceni

poli_urziceni_08_1.jpg

oare ce sunt alea de pe gard?

sa ma scuzati daca nu cred o iota din ce declara "nea Vali" Argaseala. deocamdata.

novac06.03.2008 20:37

Eu cred ca este o "cioaca", daca Argaseala sau altcineva de la Steaua dorea lucrul acesta ... ar fi lasat banerele sa fie expuse. Asa, dupa ce a trecut totul incearca sa se scoata printr-o declaratie ... diplomatica.

Sunt "sigur" ca banerul din PN, singurul de altfel pe care l-am vazut expus (cam 10 minute), ar fi primit aprobare! Noroc ca nu l-au gasit urangutanii bgs-ului la control.

Steaua_CFR_u_035.jpg

ADRIAN PACURAR06.03.2008 20:54
Art. 10, Alin. 1, lit. s)sa interzica amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuala pe gardul care delimiteaza suprafata de joc de tribuna sau in orice alte [b]locuri care impiedica fie buna vizibilitate a jocului de catre spectatori[/b], fie asigurarea unei interventii oportune, in caz de necesitate; 

Art. 20, Spectatorilor le este interzis [...] lit. t)sa amplaseze emblemele, pancartele, bannerele, afisele, steagurile sau alte mijloace de publicitate vizuala in alte locuri decat cele stabilite de organizator.

Deci clubul organizator stabileste unde se amplaseaza steagurile de gard. Hai sa ne uitam putin la o imagine surprinsa in timpul meciului Poli Timisoara - Unirea Urziceni

poli_urziceni_08_1.jpg

oare ce sunt alea de pe gard?

sa ma scuzati daca nu cred o iota din ce declara "nea Vali" Argaseala. deocamdata.

mai omule se refera doar la partea cu sau!!!in locurile in care clubul te lasa sa pui steagurile , gen clubul Steaua a ales o solutie total neinspirata in momentul de fata, voi discuta fata in fata aceasta problema.

The Flyer07.03.2008 13:57

hai sa-mi dau cu parerea:

la meciul cu CFR,dupa mult-mult timp,am vrut sa stau la Peluza Nord si acolo m-am dus!lasind de-o-parte controlul *** facut de bgs,care intre noi fie vorba,m-au controlat si la putza,sa presupunem ca aia nu stiau c-o am,atmosfera a fost de rahat!fara steaguri,fara steaguri mari,fara bannere,sa-i multumim lui Dumitru Dragomir,nu se poate face atmosfera la un meci!pur si simplu,cind iti joaca echipa favorita acasa nu se poate face atmosfera!

moama,misto,ce vad seara urmatoare?saracii aia de la Timisoara si-au desfasurat bannerele si steagurile in voie!pai,sa-i multumim conducerii,ca tre' sa epateze si sa multumeasca LPF-ul!!!!!!!!!!!cum facem,domnilor,ca unii au voie sa bage steaguri si cretinii de la Steaua nu?

CaTaLiNsm StElIsTu07.03.2008 16:49

D-l Argaseala si-a ratat cariera...trebuia sa se faca parlamentar sau deputat...poate da mana cu ei.In fata noastra toti sunt mielusei,iar pe din-dos fac tot cum "le taie" capul;iar la o adica se pisha pe noi ca noi si-asa nu avem ce sa le gacem.

M-am scarbit pana peste cap de oamenii acestia...

1on07.03.2008 17:41

Pãi dacã "Art. 10, Alin. 1, lit. s)sa interzica amplasarea bannerelor sau a altor mijloace de publicitate vizuala pe gardul care delimiteaza suprafata de joc de tribuna sau in orice alte locuri care impiedica fie buna vizibilitate a jocului de catre spectatori, fie asigurarea unei interventii oportune, in caz de necesitate;", atunci cum de este posibilã tâmpenia ca pe Flamaropol sã fie puse reclame pe plexiglasul dinspre peluzã? Legea se referã la toate competițiile sportive (inclusiv tenis de masã, șah, oinã, curling, fotbal american, australian sau irlandez și muuuuuuuuuuuuulte altele), nu doar fotbal.

AdrianUltras2508.03.2008 23:06

Domnilor,

Aici alta e buba.

Nu sunt interesati ei de interzicerea bannerelor sau a steagurilor.

Ei sunt interesati de interzicerea bannerelor cu mesaj!

Sunt interesati de interzicerea bannerelor anti becalii si anti mitica si anti FRF.

index.jpg

1uLy4Nn08.03.2008 23:18

sa fim seriosi..il intereseaza pe Argaseala ca nu mai aducem noi bannere pe stadion :-@..incearca si el sa atraga suporterii de partea lui, cine stie ce se pune la cale ;)fular-campionii