Era firesc ca la sfârșitul partidei Lãcãtuș sã fie bucuros. L-a încântat jocul echipei sale, dar mai ales rezultatul.
"E o victorie pentru viitoarele jocuri. Am trecut prin momente delicate la începutul partidei, când ei au marcat, și în repriza a doua dupã minutul 65, când au avut multe ocazii. Dar bãieții au avut atitudine și am ieșit învingãtori", a declarat Lãcãtuș.
Întrebat dacã se gândește cã Steaua ar putea lua campionatul, tehnicianul stelist a fost mai întâi rezervat, spunând cã "e mai bine sã așteptãm finalul și apoi vom trage linie". Dar a continuat: "Dacã vom continua sã avem rezultate bune, iar CFR va mai pierde puncte, putem spera. Nu depinde numai de noi sã luãm titlul. Trebuie sã fim împãcați cu noi înșine".
Lãcãtuș a vorbit apoi despre situația ingratã în care se aflã internaționalii români de la Steaua. Este vorba despre Nicolițã, Ghionea și Pleșan.
"Avem la dispoziție un lot valoros. Trebuie sã fim atenți sã gestionãm bine aceste lucruri și sper cã jucãtorii noștri înțeleg", a mai precizat antrenorul stelist. Marius Lãcãtuș a fãcut apoi o scurtã analizã tacticã, precizând cã echipa sa a încercat în debutul meciului sã facã un presing sufocant. "Am forțat pe benzi, unde știam cã jucãtorii lor sunt mai lenți. Am încercat un fotbal agresiv, dus pânã la limita regulamentului", a afirmat antrenorul gazdelor.
Steaua joacã fotbal. Nu mai e echipa din toamnã. E în creștere și ne-a pus cu picioarele pe pãmânt.
Ioan Andone antrenor CFR
Ne-am apropiat mai mult de locul doi, pentru care se mai bat încã trei-patru echipe. Dacã CFR se va mai încurca, atunci putem spera și la primul loc
Dorin Goian fundaș Steaua