FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Apel la fair-play

fcsteaua.ro01.03.2008 18:56

Intr-un interviu acordat recent publicatiei Fanatik, liderul galeriei CFR-ului a facut un apel la fair-play pentru meciul de maine seara:

"Nu ne este teamã de o eventualã reacție violentã, cred cã steliștii sunt la fel de civilizați și înțelegãtori ca și noi.(...) Nu este echipa ungurilor sau portughezilor... este echipa tuturor celor ce iubesc spectacolul și fotbalul frumos, sãrbãtoarea."

Intrecerea sportiva, indiferent de miza , atunci cand se desfasoara intre parteneri ce se respecta reciproc, capata un plus de valoare spectaculoasa si etica. Fotbalul este in primul rand o intrecere sportiva, un spectacol al celor care joaca si al celor care participa in tribune.

O galerie numeroasa, o galerie inimoasa, o galerie unita care canta pe parcursul intregii partide incurajandu-si favoritii, o galerie care aplauda reusitele, dar stie sa accepte demn si infrangerile, aplaudand la sfarsit adversarii, o galerie patimasa care vibreaza si transmite in teren fiecarui jucator in parte optimism si energie, o galerie unica in felul ei care stie ce inseamna respectul, traditia si onoarea, este o galerie fair-play.

Poate insa exista fair-play intre galerii? Eu cred ca da. CFR-ul se bucura momentan de postura de rivala a Stelei in Campionat, insa la nivel de galerie nu se poate vorbi de rivalitate. Steaua a avut dintotdeauna o galerie numeroasa, o galerie frumoasa, iar maine poate fi si o galerie fair play. Iubirea fata de culori si atasamentul fata de echipa, sprijinul neconditionat de-a lungul celor 90 de minute, trebuie sa primeze in fata oricaror (posibile) reactii negative venite din partea adversarilor. Atentia trebuie indreptata spre echipa, caci ei au nevoie de noi, pentru ei mergem pe stadion.

Haideti sa fim si maine alaturi de ei prin cantece, prin scandari, prin trup si suflet, haideti sa le aratam clujenilor ce inseamna o galerie adevarata si nu una "nascuta" peste noapte. Suntem Stelisti si trebuie sa ne mandrim cu asta!

A.M.

Virgil01.03.2008 19:21

In mod cert ai dreptate. Galeria Stelei a fost intotdeauana frumoasa, numeroasa si civilizata. Ea nu a reactionat decat atunci cand a fost provocata.

andyro01.03.2008 20:19
In mod cert ai dreptate. Galeria Stelei a fost intotdeauana frumoasa, numeroasa si civilizata. Ea nu a reactionat decat atunci cand a fost provocata.

Si in vremuri de restriste, iesea la marginea codrului, ii jefuia pe cei bogati si dadea celor saraci.

Lasa ca maine seara revenim cu picioarele pe pamant...

Stanici01.03.2008 20:32

Nu sunt de acord cu articolul.

O galerie numeroasa, o galerie inimoasa, o galerie unita care canta pe parcursul intregii partide incurajandu-si favoritii, o galerie care aplauda reusitele, dar stie sa accepte demn si infrangerile, aplaudand la sfarsit adversarii

Haai, don'soara! Bleah, cum sa iti aplauzi adversarii, mah?!!! Pai pe adversari trebuie pusa presiune, nu trebuie crutati sau menanjati in niciun fel. De strans maini se ocupa jucatorii la sfarsitul meciului si oficialii. A! Inca ceva, don'soara! Cum sa fiu tolerant fata de cheferisti cand aia au cantece in maghiara?!! Abia astept... sa rasune in Templu un vers de genul...

haideti sa le aratam clujenilor ce inseamna o galerie adevarata si nu una "nascuta" peste noapte

1.De cand un suporter al Clujului a ajuns sa scrie articole pe FcSteaua? Dubioasa faza, sa faci apel catre galeria Stelei sa le arate ceva "clujenilor".

2.Fii mai specifica in privinta fazei cu "nascuta peste noapte".. s-ar putea intelege ca te iei de niste pusti mai intoleranti de felul lor care, la viata lor, spre deosebire de altii, au facut muuulte mii de kilometri ca sa fie langa echipa.

Oricum, ca sa fiu diplomat..."imi exprim in mod oficial indignarea asupra faptului ca un sporter (si) al CFR Cluj, tinut in brate de catre un moderator, a scris articol pe site-ul suporterilor stelisti. Putea sa scrie si formula leacului anti-cancer, nu asta e important, ci ceea ce se intampla."

BLEAH ... o sa ma rezum la a citi numai partile cu mistouri, daca toti neavenitii au ajuns sa isi dea cu parerea despre galeria Stelei.

pansament01.03.2008 20:36

@Stanici, ai perfectat dreptate.

ps: De cand isi permit cei de la C.F.R Cluj sa vorbeasca despre galeria noastra? De cand conteaza ei in fenomenul Ultra`?

laur_2301.03.2008 20:52

ASA trebuie sa procedam!!!

Sa ne sustinem echipa indeferent de momentele prin care trece aceasta, de afinitatea pentru un jucator sau altul etc;

Sa fim un tot unitar, sa aratam inca o data ce inseamna Galeria Stelei-atunci cand ea este unita !(chiar daca eu unul voi sta la tb a II-a), sa aratam din nou ca Ghencea este cel mai adevarat stadion din Romania:,,ale, ale, de cantece/rasuna-ntregul stadion''...

Sa demonstram ca in TEMPLU ESTE CIVILIZATIE, sa nu dam motive prin comportamentul nostru unor posibile sanctiuni din partea lui mitica de la Liga...ne-am face , in primul rand, noua insine probleme, insa si echipei...

Sa nu prestam celebrul''afara cu ungurii din tara''( cred ca nu si-ar avea rostul!), sa le aratam in schimb adversarilor-chiar daca nu ne vor fi niciodata la fel de ''simpatici'' ca d si r-ceea ce inseamna FANII Stelei!!!

SA PUNEM PRESIUNE PE EI DE LA INCALZIRE!, sa-i facem sa realizeze ca suntem superiori tuturor celorlalti !!!

MEREU MANDRU CA SUNT STELIST!!!

bodanelu01.03.2008 21:00

@Stanici.. de acord!

M@rmota01.03.2008 21:10

Doaaaamne fato esti ca raia.....

Virgil01.03.2008 21:14

@ Stanici

Te inseli Dorele. Cel care a scris articolul, e un suporter stelist. Chiar daca mai nou, dar tine cu Steaua.

In fond ce a spus rau? A spus numai de bine. Suntem oameni civilizati si indemnul la fair-play nu poate decat sa sublinieze acest lucru.

Pana la urma ce sa avem cu galeria CFR-ului? Noi ne sustinem echipa. Ar fi jenant sa ne punem mintea cu o mana de oameni.

Avem insa de dat o lectie conducatorilor lor ingamfati si slobozi la gura. Parsivi si demagogi. Avem de demonstrat echipei clujene si suporterilor lor ca Steaua e o echipa puternica, iar suporterii ei cei mai tari din tara. In plus credem in victorie.

Zau Dorele, ma dezamagesti. Site-ul trebuie sa fie curat.

yo_marius01.03.2008 21:26

on-topic (sper...)

astazi, pe la 15.30, am auzit ceva destul de interesant. Pe Sport Total FM Gabi Safta facea un apel catre suporterii Stelei care vor fi prezenti pe Ghencea duminica, sa limiteze cat se poate (el spunea sa nu se strige deloc, ceea ce e imposibil) scandarile triviale, xenofobe, etc. Omul a spus clar ca stie din surse extrem de sigure ca se doreste suspendarea terenului, asteptandu-se un motiv cat de mic la meciul de maine.

apoi, cand am ajuns acasa, citesc intr-un "ziar de sport" on-line faptul ca omul-porc de la Cluj, Iuliu Muresan, o sa ia loc pe banca de rezerve tocmai in acest scop, pentru a inflama spiritele!

nu stiu cat adevar este in cele scrise mai sus, eu cred totusi ca ceva "se pregateste". cu toate astea, eu o sa-l injur pe Muresan, asta-s eu, n-am ce sa fac...

P.S.

eu va propun sa criticam ideile si nu omul din spatele lor.

DelPiero1001.03.2008 21:36

Cine a scris articolul?Cine este aceasta clujeanca?Dee!?Nici eu nu-s de acord ca non-stelistii sa scrie pe site-ul suporterilor STELISTI!

P.S.Degeaba face fata apel la fair-play,poate sa faca asta si presedintele tarii!Declaratiile umflatului de Muresan ne-a pus pe jar si sincer eu o sa-l injur,si pe el si echipa sa de ciumfalai...cat ma tin plamanii!Chefere nu merita nici un dram de respect din partea noastra...asta pentru ca nici ei nu ne-au oferit respect...

andyro01.03.2008 21:41
P.S.

eu va propun sa criticam ideile si nu omul din spatele lor.

Care idei mah ? Mie-mi suna a compunere din "Scanteia" (no offense Andreea). Haideti sa mergem la stadion, acolo la stadion e frumos, si afara o sa fie soare, si cald, ca e primavara. Pasarelele vor ciripi, si noi vom urmari un meci deosebit de interesant, care ne va aduce satisfactii nemasurate, intr-un spirit profund educativ.

Care e ideea ? Ca Steaua nu are o galerie "numeroasa, inimoasa, unita care canta pe parcursul <bullshit, bullshit>" ? Adica avem o galerie de kkt care o sa se schimbe brusc din cauza unui articol pe fcsteaua.ro.

Sau dimpotriva, ca avem deja o galerie care isi manifesta "iubirea fata de echipa, sprijinul neconditionat <bullshit, bullshit> si atunci, de ce mai e nevoie de articol ?

Oricum ai lua-o, articolul mi se pare o insiruire fara cap si coada de atribute si limbaj de lemn. Daca a existat o idee, undeva bine ascunsa, apropo de "hai sa nu injuram minoritarii", ea putea fi mult mai bine exprimata fara un limbaj care s-a vrut a fi plastic si condescendent.

danimarcu01.03.2008 21:42

Interesant articol,dar nu-i vad rostul...

Sau credeti cumva ca cei mai turbulenti dintre suporteri stau pe net sa citesca articolul asta?... :nono: Nu prea cred.Iar cei ce il citesc,in general sunt pasnici pe stadion...

Muresan va face totul pentru a provoca,o stim cu totii.Cum spunea si @yo mai sus,probabil se pregateste ceva...

Macar de am castiga clar meciul,sa le demonstram papagalilor cine-i seful!... fular-campionii

bodanelu01.03.2008 21:45

Cum se poate ca o persoana care tine SI CU Steaua sa posteze un articol pe site-ul suporterilor stelisti? Oare cineva abuzeaza de "butoanele" acestui site?

Stanici01.03.2008 21:46

Sa incerc sa clarific.. ideile, luate separat, sunt bune. Flower-power, pace, lapte si miere, soriceii dansand cu pisicile, oameni pana nu de mult invalinzi jucand fotbal, etc. .

Stadionul e locul in care iti porti spre victorie echipa prin orice, absolut orice mijloc. Daca a demoraliza adversarii lundu-te de ei ajuta, o fac si pe asta. Daca incep bozgoreii aia din kuvcs sa raga in maghiara, le dau o piatra in cap. Daca ma face cineva necivilizat, treaba lui. Poate, cand vine vorba de Steaua, devin mai necivilizat.

@ Da, Marius, asa e. Sa ne luam de idei, nu de persoana. Pe autoarea articolului o apreciez foarte mult ca si om... ca si suporter, nu o recunosc si nu cred ca are vreo autoritate in a isi da cu parerea despre comportamentul galeriei Stelei.

spider7101.03.2008 21:49

Maine,cand jucatorii Stelei ies la incalzire,tot stadionul sa cante TRUP SI SUFLET PENTRU CULORI......

ssinpadureacualune01.03.2008 22:05

Cine pune standardele astea (cum trebuie sa fie o galerie si ce tb sa faca)???Un articol fara rost.Peluzele au propria identitate si proprile principii care sunt mult deasupra celor scrise in articol.Mai repede s-ar potrivi pentru cei din tribune.

rez01.03.2008 22:36

tin minte perfect o stire de la TV de acum vreo 2 ani:galeria lui CFR Cluj merge in toate deplasarile!!!

si ii filmau pe aproximativ 7-8 oameni, vreo 3 femei restu barbati de 30-40 ani..cu cateva fulare cateva 'bannere":))....poa' sa zica ei acuma ca au galerie=))=))=))

cristian01401.03.2008 23:23

Un articol slab demn de o ora de dirgentie la clasa a 5-a. Nu cred ca avem nevoie de cineva care sa ne spuna ce sa facem si cum sa ne comportam vis-a-vis de niste oameni care ne jignesc profund si continuu in ultima perioada. Acel domn Muresan are un dispret enorm pentru Steaua si nu ezita nici o clipa in a improsca cu noroi peste tot unde se face auzit. Mi se pare de prost gust ca cineva care nici macar nu tine cu Steaua, ci doar pretinde, sa scrie articole de genul. Mai indicat era un post undeva in thread-ul meciului, parerea mea.

Pe cat de prost plasat acest articol, pe atat de inutil. Mi-e greu sa cred ca miile de stelisti se vor abtine in a nu-l injura pe Muresan sau a nu-l fluiera pe 'goleadorul' Fabbiani.

Apelez si eu la zicala 'stelistii se nasc, nu se inventeaza'.

Saru'mana doamna diriginta.

FORZA Steaua ! Ii calcam pe ochi !

Virgil02.03.2008 00:12

Sunt surprins sa citesc mesaje ale conducatorilor Stelei, care coincid perfect cu ideea de fair-play a articolului:

ªefii Stelei le cer suporterilor sã nu rãspundã eventualelor provocãri ale clujenilor

Risc maxim. Acesta este calificativul dat de forțele de ordine meciului de disearã. În ultimele zile, conducerea Stelei a avut întîlniri cu reprezentanții Jandarmeriei, cu cei ai firmei de pazã care asigurã ordinea la stadion și cu suporterii. Þinta: prevenirea oricãrui incident ce ar putea apãrea în tribune.

"Fanii vor avea un rol foarte important. Îi rog insistent sã susținã echipa noastrã și sã nu rãspundã dacã vor fi provocați. Sîmbãtã am vorbit cu un grup de aproape 50 de suporteri, le-am transmis și ce își doresc jucãtorii: sã simtã cã publicul e alãturi de ei 90 de minute. M-aș bucura foarte mult ca suporterii noștri sã demonstreze încã o datã cã în Ghencea sînt oameni civilizați. Fac apel la ei sã ignore eventualele rãutãți ale adversarilor", a spus ieri președintele roș-albaștrilor, Valeriu Argãsealã, pentru ªtirile Sportive ale Antenei 1.

Managerul sportiv Adrian Ilie explicã de ce ține sã nu fie nici un incident în tribune: "În caz cã vor fi probleme, riscãm sã ni se suspende terenul și nu avem decît de pierdut. Trebuie sã fim foarte atenți, pentru cã prezența lui Iuliu Mureșan pe banca CFR-ului îi va incita la maxim pe fanii noștri".

Mai mult aici

Azzido02.03.2008 00:23

un astfel de articol nu are ce sa caute pe site la noi.

l-am scos de pe prima pagina