Intr-un interviu acordat recent publicatiei Fanatik, liderul galeriei CFR-ului a facut un apel la fair-play pentru meciul de maine seara:
"Nu ne este teamã de o eventualã reacție violentã, cred cã steliștii sunt la fel de civilizați și înțelegãtori ca și noi.(...) Nu este echipa ungurilor sau portughezilor... este echipa tuturor celor ce iubesc spectacolul și fotbalul frumos, sãrbãtoarea."
Intrecerea sportiva, indiferent de miza , atunci cand se desfasoara intre parteneri ce se respecta reciproc, capata un plus de valoare spectaculoasa si etica. Fotbalul este in primul rand o intrecere sportiva, un spectacol al celor care joaca si al celor care participa in tribune.
O galerie numeroasa, o galerie inimoasa, o galerie unita care canta pe parcursul intregii partide incurajandu-si favoritii, o galerie care aplauda reusitele, dar stie sa accepte demn si infrangerile, aplaudand la sfarsit adversarii, o galerie patimasa care vibreaza si transmite in teren fiecarui jucator in parte optimism si energie, o galerie unica in felul ei care stie ce inseamna respectul, traditia si onoarea, este o galerie fair-play.
Poate insa exista fair-play intre galerii? Eu cred ca da. CFR-ul se bucura momentan de postura de rivala a Stelei in Campionat, insa la nivel de galerie nu se poate vorbi de rivalitate. Steaua a avut dintotdeauna o galerie numeroasa, o galerie frumoasa, iar maine poate fi si o galerie fair play. Iubirea fata de culori si atasamentul fata de echipa, sprijinul neconditionat de-a lungul celor 90 de minute, trebuie sa primeze in fata oricaror (posibile) reactii negative venite din partea adversarilor. Atentia trebuie indreptata spre echipa, caci ei au nevoie de noi, pentru ei mergem pe stadion.
Haideti sa fim si maine alaturi de ei prin cantece, prin scandari, prin trup si suflet, haideti sa le aratam clujenilor ce inseamna o galerie adevarata si nu una "nascuta" peste noapte. Suntem Stelisti si trebuie sa ne mandrim cu asta!
A.M.