FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Presiune, mon cher

fcsteaua.ro29.02.2008 10:33

Pentru prima data Lacatus este pus sub presiune. In calitate de antrenor, desigur. A mai fost si derby-ul cu Dinamo, dar nu se poate face comparatie. Atunci cainii au jucat prost, iar Steaua putin mai bine decat mediocru. In prezent, datele problemei sunt total schimbate. Indraznesc sa cred ca acest meci reprezinta examenul de antrenor pentru Laca, posibilitatea trecerii la un nivel superior sau perspectiva esecului soldat cu o mazilire la sfarsitul sezonului. Echipa sa trebuie sa catige nu neaparat pentru a se apropia de locul intai ci pentru a fi sigura macar de o participare in preliminariile Champions League.

Meciul va fi crancen pentru ca invingatoarea din aceasta partida va fi unanim acceptata a fi castigatoarea morala in aceasta editie de campionat. In cazul unui succes ceferist, jos palaria, respect CFR Cluj dar, in cazul unei victorii ros albastre, suprematia portughezilor va fi pusa la indoiala. Unde mai pui ca aseara, in meciul din Cupa Romaniei, au fost dominati de o echipa din esalonul secund.

Faptul ca in ultima perioada presedintele Muresan a vorbit numai de Steaua exprima grijile conducerii clujene legate de aceasta veritabila finala a campionatului. Pana si Fabbiani a iesit la rampa cu o declaratie cel putin hazardata. Are de gand sa-i rupa picioarele lui Pepe. Caterinca, mai degraba isi face omul curaj si este de apreciat faptul ca stelistii nu au ridicat manusa. Plesan a fost diplomat, pana si razboinicul Radoi a raspuns cu multa cumpatare. Din cate imi amintesc eu, Steaua a stiut mereu sa gestioneze perioadele de presiune dinaintea meciurilor urmand ca sa raspunda pe teren. Cel putin asa mi-o amintesc eu. Pana si Becali, pentru prima data, dupa ce a aruncat gogoasa asupra propriilor jucatori gasiti vinovati dupa infrangerea de la Iasi, a dres busuiocul si a ales sa fie mai rezervat. Oricum, scopul a fost atins pentru ca finantatorul a invartit cutitul inrosit exact acolo unde a vrut sa produca rani: orgoliul celor mai importanti jucatori cu Dica in capul listei. In plus le-a dat apa la moara acelor gazetari dispusi sa-i comenteze fiecare sughit sau, ma scuzati, toate "aerele".

Presiune mare este si pentru clujeni. Desi la adapostul a unsprezece puncte acestia au de aparat statutul de lider al campionatului. Urmeaza apoi ostilitatea publicului de pe stadionul Steaua, una pe care nu au mai intalnit-o nicaieri in aceasta editie de campionat, o atmosfera incendiara, neobisnuita. Andone nu va veni doar sa se apere stiind ca nu va putea rezista in acest fel, desi profilul echipei aliniate in primul unsprezece va fi unul mai degraba defensiv, sperand in goluri marcate pe contraatac ca urmare a presupusului iures stelist la poarta propriilor discipoli.

Se anunta o echipa hiperofesiva a Stelei cu Dayro Moreno si Radoi din primul minut. Schimbarile sunt de bun augur, intarindu-se constructia jocului. Totusi, trebuie sa speram ca Steaua nu se va arunca ca un tavalug peste adversar. Lacatus, mai degraba trebuie sa construiasca o strategie prin care sa puna o presiune constanta asupra adversarului fara a se arunca cu toate liniile asupra acestuia. Asupra CFR-ului trebuie sa cresti presiunea constant la fel cum au facut-o si timisorenii in ultima partida a turului si nu sa te arunci orbeste ca un ageamiu.

Una peste alta felicitari celor care vor fi prezenti la acest meci pe stadion pentru ca nu au renuntat la a spera intr-o revenire a Stelei. Sa speram ca atmosfera creata de acestia va da aripi ros albastrilor.

Forza Steaua!

The Flyer29.02.2008 10:48

of,doamne!astept seara de duminica ca seara de craciun,cind eram mic!sper ca bisnitzarii aia imputiti sa fi luat mai putine bilete decit se preconizeaza si sa fii ajuns mai multe la suporteri!si sa se cutremure stadionul cind intra Steaua si la goluri!

ANTIgigi29.02.2008 12:26

Aproximativ la fel a fost atmosfera si anul trecut, in retur, la Cluj, cand aveam o nevoie disperata de victorie si in cele din urma am obtinut-o. Cei de la Cluj au fost intradevar dominati de echivalenta lor din Liga secunda, asta pana cand au fost introdusi cativa din titularii obisnuiti de atac. Vorba cuiva totusi....nici un meci nu seamana cu celalalt.

Timpul le va rezolva pe toate...

Harald29.02.2008 14:36

am vazut ieri seara meciul din Cupa al Clujului cu Steagul Rosu.

Din start am sa spun ca nu mi-a venit sa cred ca echipa asta e pe primul loc in campionat.

Nu se poate ca o echipa in care s-au bagat zeci de milioane de euro sa joace asa cum a jucat. Mi s-a parut incredibil cum lider ul CFR Cluj a tras de timp. Jucatorii se aruncau pe jos si trageau de timp. Jenant pentru o echipa care se vrea in Liga Campionilor.

Si pe langa asta mi s-a parut de necrezut cum de liderul din prima Liga sa fie sustinut de o mana de oameni, in timp ce adversarii lor din Liga a 2-a sa fie sustinuti de o intreaga peluza si tribuna.

Daca CFR va juca cum a jucat aseara parerea mea este ca nu au nici o sansa cu Steaua. Cum se poate ca tu, echipa de CL sa fii presata in propriul careu in ultima repriza de prelungiri de o echipa din Liga 2. Ca sa nu mai spun ca sunt jucatori la CFR care valoreaza mai mult decat tot lotul lui FC Brasov la un loc. Repet, daca vor juca la fel, nu vor avéa nici o sansa cu noi. Dar bineinteles o sa joace "piesele grele" care au nu au jucat ieri.

In concluzie pronosticul meu este 1 si victoria lui Laca in acest derby.

morosanu'29.02.2008 15:02
am vazut ieri seara meciul din Cupa al Clujului cu Steagul Rosu.

Din start am sa spun ca nu mi-a venit sa cred ca echipa asta e pe primul loc in campionat.

Nu se poate ca o echipa in care s-au bagat zeci de milioane de euro sa joace asa cum a jucat. Mi s-a parut incredibil cum lider ul CFR Cluj a tras de timp. Jucatorii se aruncau pe jos si trageau de timp. Jenant pentru o echipa care se vrea in Liga Campionilor.

Si pe langa asta mi s-a parut de necrezut cum de liderul din prima Liga sa fie sustinut de o mana de oameni, in timp ce adversarii lor din Liga a 2-a sa fie sustinuti de o intreaga peluza si tribuna.

Daca CFR va juca cum a jucat aseara parerea mea este ca nu au nici o sansa cu Steaua. Cum se poate ca tu, echipa de CL sa fii presata in propriul careu in ultima repriza de prelungiri de o echipa din Liga 2. Ca sa nu mai spun ca sunt jucatori la CFR care valoreaza mai mult decat tot lotul lui FC Brasov la un loc. Repet, daca vor juca la fel, nu vor avéa nici o sansa cu noi. Dar bineinteles o sa joace "piesele grele" care au nu au jucat ieri.

In concluzie pronosticul meu este 1 si victoria lui Laca in acest derby.

daca CFR va face duminica un joc ca si aseara,vor fi DECAPITATI!!! forta Steaua!

eddie the 'ead29.02.2008 17:36

Eu am incredere in Lacatus. Nu ma pricep la tactici fotbalistice si nici nu ma intereseaza, dar cred ca Steaua va bate duminica si chiar va juca fotbal.

@Harald. Sa fim seriosi, asta nu e un derby. Un derby inseamna o confruntare de traditie (conform unei defintii, de cel putin 3 ani vechime), ceea ce cu baietii astia acoperiti de ani, dar cam usori la trofee, nu e cazul. E un meci tare si atit. Sa dea Dumnezeu sa se adevereasca pronosticul tau!

Bafta, Laca!

bad_joke01.03.2008 00:05

HAI BAIETIII!!!!!!!Hai ca se poate,eu dau un pronostic 1-0,atmosfera o sa fie de-a dreptu incendiara,si eu zic ca o sa jucam si super ofensiv ei stiu co sa fie spulberati de minunea ros albastra,daia comenteaza atat e momentu adevarului,asa ca CFR-isti VOI STATI CUMINTI E TIMPU CA Steaua SA VA SCOATA DIN MINTI!!!!!!!!!!!CAMPIONII SE NASC NU SE INVEANTEAZA!!!!FORZA Steaua !!!MEREU SUPERORI!!!!!!

w3bmaster01.03.2008 04:24

Sunt unu din norocosii care au bilet deabia astept ....

Forza Seaua

Jony_stelist01.03.2008 06:40

Ce derby mah :thumbdown: , ca eu nu cunosc decat Steaua-dinamu, cine e CFR????ce cupe are, ce istorie are (asa pot sa zic ca si clubul meu de la tara are 120 de ani si care e faza??), nici meci important nu e....e un meci intre Steaua, echipa care a adus Romaniei cele mai multe puncte europene si o echipa care a avenit in Liga 1 acu vro 3 ani(parca) si a profitatde de forma foarte slaba a echipelor din capitala......

Bilete la bisnita am vazut la aproape toate meciurile Stelei, nu pentru ca vine echipa dansatorilor rasi in cap si bautori de apa plata cu lamaie, eu zic ca le dam prea mare importanta astora

MoWeed01.03.2008 08:13

Exista un singur derby, cel cu dinam0. CFR n-are traditie deci nu poate fi derby acest meci

Oricum sper sa se fi trezit dupa meciul de la Iasi si sambata sa vedem alta Steaua...

danimarcu01.03.2008 10:46
Oricum sper sa se fi trezit dupa meciul de la Iasi si sambata sa vedem alta Steaua...

Duminica... :naughty:

E cel mai important examen pentru Lacatus,dupa cum a spus-o chiar el.

Sper sa nu-l mai vad pe Nicolita in teren,iar parerea mea ca nici Ghionea nu ar trebui sa intre,dat fiind faptul ca nu are meciuri in picioare,iar la Iasi s-a vazut asta.

Putem sa castigam,Clujul e mult umflata de presa ;o echipa care a fost dominata de o divizionara B nu ar trebui sa ne puna probleme.Sper sa le dam peste nas lui Muresan,Ando si Fabbiani pentru declaratiile din ultimul timp.

Daca Clujul bate in Ghencea,inseamna ca merita sa fie campioana,tot asa cum a meritat-o Dinamo anul trecut.Daca batem noi,ar fi bine sa castige si Rapidul; ar incepe baietii de la Cluj sa se indoiasca de calitatile lor,ar juca cu presiune si ar bucta-o mai des.

Forza Steaua!

Living_Dead_Stripper01.03.2008 18:28

Mon cher-ule,e tare presiunea,

Meciul pierdut ingroasa rau beleaua,

Dar si rasplata - Vede toata lumea

Mon cher-ule,esti antrenor la Steaua !

ANTIgigi01.03.2008 18:55
Ce derby mah :thumbdown: , ca eu nu cunosc decat Steaua-dinamu, cine e CFR????ce cupe are, ce istorie are (asa pot sa zic ca si clubul meu de la tara are 120 de ani si care e faza??), nici meci important nu e....e un meci intre Steaua, echipa care a adus Romaniei cele mai multe puncte europene si o echipa care a avenit in Liga 1 acu vro 3 ani(parca) si a profitatde de forma foarte slaba a echipelor din capitala......

Bilete la bisnita am vazut la aproape toate meciurile Stelei, nu pentru ca vine echipa dansatorilor rasi in cap si bautori de apa plata cu lamaie, eu zic ca le dam prea mare importanta astora

Iti spun eu ca gresesti sau iti dai tu seama? Nu e derby, ai dreptare, doar ca....e un meci intre a 5-a clasata (Steaua) si momentan liderul la zi al campionatului nostru, echipa care nu mai e in Liga a 3-a ca si acum vreo 3-4 ani. Si nu a profitat neaparat de forma slaba a echipelor bucurestene....nu aproape un an de zile. E incalificabil asa ceva....sa te scuzi ca ai avut o forma slaba timp de un an de zile. In doi ani de zile, poate chiar anul viitor, CFR-ul va deveni inca o nuca tare pentru Steaua.