Dupã meciul de asearã nu am mai putut sã gândesc. Nici nu am mai avut forța sã mã enervez. Azi nu am deloc inspirație.
Pânã acum douã ore nici nu știam ce sã scriu. Privirea mi-a cãzut pe posterul scos de Evenimentul Zilei în 25 februarie 2005, dupã victoria cu Valencia.În afara coincidenței de datã cu partida de la Iași, aceste douã meciuri mai au ceva în comun: Andrei Cristea. Nu am inspirație sã scriu ceva, dar pot sã compilez. Iatã rezultatul:
Prosport
25 februarie 2005: "Opriti timpul! Steaua a invins Valencia!"
25 februarie 2008: "Sinucigași", "PisoIAªI"
Gazeta Sporturilor
25 februarie 2005: "Suntem mândri de voi!"
25 februarie 2008: "Sã nu mã implic și sã piardã Steaua?"
Ziarul
25 feb. 2005 "Salvatorii fotbalului românesc"
25 feb 2008 "Scurtcircuit"
Ziua
25 februarie 2005S: "Steaua a eliminat Valencia din UEFA"
Steaua a reușit asearã, în Ghencea, o performanțã de rãsunet, reușind sã elimine, în 16-imile de finalã ale Cupei UEFA, pe CF Valencia, deținãtoarea trofeului, câștigãtoarea ultimei Supercupe a Europei, campioana la zi a Spaniei și echipa anului 2004 in viziunea FIFA! "Militarii" au bifat aceastã calificare la exact 18 ani de la Supercupa Europei, câștigatã pe 24 februarie 1987 la Monte Carlo.
25 feb 2008: "Falimentul lui Gigi Becali"
Cotidianul
25 februarie 2005: "Steaua a stralucit in noroi"
25 februarie 2008: "Zmeura de aur pentru Bãnel Nicolițã"
Evenimentul Zilei
25 februarie 2005 "Minune: Steaua a eliminat Valencia!"
25 februarie 2008 "Gigi se întoarce în iarbã!"
Adevãrul
26 februarie 2005: "Steaua fotbalului românesc strãlucește din nou"
25 februarie 2008: "Nicolițã a înscris în propria portițã"
Cu și despre Cristea
Gazeta Sporturilor, 25 februarie
"In minutul 50, o minge ajunge cu sansã la Dinițã, apoi la Cristea, de data asta Andrei își pãstreazã cumpãtul, îl întoarce pe Navarro și înscrie, mutând falia seismicã in Ghencea: 1-0!! Superjoc! Campioana Spaniei se clatinã. Imediat, tot Cristea mângâie cu capul o minge de gol. Mii de țigãri se aprind pe stadion. Valencia nu are puterea sã atace, dar și Steaua pare obositã dupã un efort eroic și exaltat. Pare numai! Cristea fuge pe extremã, ca Lãcãtuș pe vremuri, și trage ca un nebun, direct in plasã! 2-0, cine e campioana Spaniei?!" (Cãtãlin Tolontan)
Prosport, 26 februarie 2005
Jurnalul fericirii absolute
Andrei Cristea: Spaima Liliecilor
"La aproape 20 de ore dupa ce a fãcut meciul vieții lui, Andrei Cristea a mers la Muzeul "Grigore Antipa" pentru o nouã confruntare cu "liliecii", de data aceasta mult mai ușoarã. "Este ora 17:30, dar eu tot nu-mi dau seama ce trãiesc. Îmi aduc aminte cã am avut un șoc când i-am vãzut pe Baraja și pe Di Vaio cum pãrãsesc terenul.Ei, marii jucatori ai Valenciei, bãtuți de niște români. Nu le venea sã creadã cã e posibil așa ceva", spune Andrei.
25 februarie 2008
"Eu cred, sincer, cã Steaua mai are șanse la titlu. Au meci cu CFR, depind mult de aceastã partidã. Pe mine nu mã intereseazã însã cine câștiga titlul, eu vreau sã îmi fac treaba unde sunt plãtit. Mã simt bine la Iași și sper sã rãmânem modești în continuare și sã învingem la Buzãu. Ne așteaptã meciuri grele, cu principalele contracandidate la retrogradare" a spus Cristea.
De ce urãște Cristea Steaua?
Evenimentul Zilei, 22 februarie 2005
"Zilele trecute s-a mai derulat un episod al tragicomediei din Ghencea: de la echipã a fost izgonit golgeterul Rica Neaga. Nu cu strângeri de mâna, mulțumim frumos și baftã în Coreea!, ci cu strãmoșeasca urãturã de la stânã: marș afarã, potaie! Neaga nu e nici primul, nici ultimul fotbalist pe care Steaua, în varianta Gigi Becali, îl supune unui tratament înjositor. La fel au pațit Danciulescu și Vlãdoiu, Tricã și Miu, Aliuțã și Rãchitã. Toți au fost buni pâna în ziua când Becali a trântit cu toiagul în ceaunul cu mãmãligã: sã nu-l mai vãd pe ãsta în echipã! ªi nu l-a mai vãzut." (Grigore Cartianu)
Adevãrul, 26 februarie 2005:
"Golurile Stelei mi s-au pãrut rezultatul unei formidabile presiuni în trepte: în spatele lui Cristea era echipa, ca un uriaș piston uman, în spatele echipei erau tribunele, radiind o energie dãtãtoare de aripi, iar în spatele tribunelor erau milioane de români cu pumnii strânși. O țarã întreagã era adunatã în bocancul supertalentatului Andrei Cristea. ªi totusi, nu pot sã nu transcriu și acest gând: Steaua se calificã, iar Romania se becalificã în primãvara europeanã." (CTP)
A compilat și a pus diacritice pentru dumneavoastrã,
alexblaja