FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Gust amar

fcsteaua.ro25.02.2008 17:31

Daca d-l Becali insista sa actioneze tocmai pentru ca lucrurile sa mearga bine atunci cea mai buna actiune este absenta domniei sale de langa echipa. Glumind amar, consider ca daca tot ai incercat atatea variante in care au avut altii de suferit, mai bine ar fi sa aplici metode punitive si asupra propriei persoane. Fac prinsoare ca dupa sase luni de liniste la echipa nimeni nu-i va simti lipsa.

Sa fie clar, Steaua nu a pierdut acest campionat doar pentru ca a fost invinsa la Iasi. Adevarat este ca infrangerea de aseara a fost o supriza pentru mine si o mare mahnire in acelasi timp. Totusi, nu trebuie uitat faptul ca in acest sezon echipa a avut patru antrenori si ca a fost implicata in mai multe scandaluri - de fiecare data cu finantatorul in prim plan. Un sezon ratat din cauza multiplelor masuri de carpeala croite dupa necesitati ce au tinut de rezolvarea unor probleme de imagine ale strategului national in detrimentul unei strategii.

Revenind la meciul de aseara, marturisesc ca nu ma asteptam la un joc senzational, dar speram sincer intr-o victorie. Eram constient ca o echipa adunata, cu Plesan si Ghionea reveniti dupa o lunga absenta in meciurile oficiale, cu trei noi achizitii aduse de peste mari si tari ce nu au apucat inca sa cunoasca duritatea unui meci din provincie, nu va putea arata omogenitate si spectacol, dar o infrangere a insemnat prea mult.

Cine nu invata din greseli risca sa le repete, iar cine le repeta isi merita soarta. Aici fac referire si la conducere, jucatori sau antrenori. Aveam deja triste experiente cu formatia moldava, o grupare sportiva care stie sa joace la sacrificiu si una pliata perfect pe organigrama Cooperativei din fotbalul romanesc. Pe acest fundament reamintesc faptul ca Iasul, desi oras stelist, detine in prezent o echipa mereu datoare rivalelor bucurestene Dinamo si Rapid. Apoi, urmeaza latura sportiva. Sa fim bine intelesi, odata ce ai primit gol de la Politehnica Iasi pe terenul acesteia e foarte greu sa revii. Asta daca nu cumva te numesti Dinamo Bucuresti. Dupa ce ti s-a intamplat nenorocirea, moldovenii vor incepe sa traga de timp prabusindu-se chiar si in situatia in care au fost loviti de o musca.

Pe langa ghinionul extraordinar avut in repriza a doua, pe langa lipsa de inspiratie a antrenorului Lacatus, trecand peste socul produs de executia braziliana a lui Banel din minutul 3, omitand aici si antipatia vadita fata de gruparea ros albastra manifestata de aproape toate orasele din provincie datorita imaginii d-lui Becali, trebuie sa admitem ca meciul s-a pierdut pe teren si tocmai din cauza unei prestatii extrem de slabe a favoritilor nostri. Dica a fost de nerecunoscut, ineficient si apatic, Goian si Ghionea inconstanti, la fel si Golansky, iar constructia jocului a fost una greu de inteles. In prima repriza ros albastrii au bubuit mingile in fata practicand un joc usor de contracarat de o echipa gazda asezata pe trei randuri in fata propriului careu de catre un antrenor Popa maestru al antijocului. Brigada de arbitri nu a dezavantajat fatis echipa noastra dar ne-a tocat tot meciul. Tusierul de pe partea bancilor tehnice ne-a mancat ficatii cu lingurita. Apoi a urmat introducerea lui Surdu in teren, totul culminand cu un corner batut cu spitul de catre acesta. Mingea s-a dus aiurea de tot, o lovitura de fotbalist de Liga a treia. Pentru prima data in acel meci m-a apucat deznadejdea. Aceasta o fi Steaua?

In ceea ce-l priveste pe Nicolita nu am sa despic firul in patru. Eu nu-i reprosez autogolul de aseara (asa cum o fac multi dintre cei ce l-au ridicat in slavi pana ieri) ci am alte nemultumiri legate de prezenta sa in primul unsprezece. Personal am exprimat in dese randuri faptul ca Jardel este un jucator bun pentru campionatul Romaniei dar nu este de nivelul pe care-l dorim la Steaua. Desi o sa-mi atrag multe antipatii, spun ca eu nu l-as tine titular pe Nicolita tocmai pentru ca am apucat sa vizionez ceva fotbal practicat de niste oameni simpli, ilustri anonimi pentru multi ultrasi de astazi, care se numeau Balan, Barbulescu, Petrescu, Stoica sau Boloni. Banel are caracter, are suflet, este inimos, aleargaaaaaa muuult, dar limitele sale sunt deseori vazute. Legile performantei sunt dure, iar atunci cand din cinci centrari iti sunt blocate trei, iar cand faci un stop iti sare mingea ca din bordura, ar trebui sa existe cineva care sa aiba taria sa incerce si alte variante. Nu este vina lui ca este titular ci vina altora care-l considera de neinlocuit. Una peste alta, indiferent de ce decizie se va lua in cazul lui Nicolita eu afirm sus si tare ca acest jucator (si nu numai el) este mai bine platit decat valoreaza. Acum sper sa nu fie numit iarasi capitan de echipa.

Aceasta editie de campionat a fost hotarata in mare masura in prima etapa a returului. CFR Cluj isi permite acum luxul sa joace cu echipa a doua in deplasarea din Ghencea. Trebuie sa fii naiv sa mai crezi ca acest metronom clujean s-ar mai putea impiedica in alte trei meciuri si ca Steaua va castiga tot. Adevarat este ca in fotbal s-au vazut multe dar parca aud si acum plesnitura si sunetul de "beașcã" atunci cand Surdu a batut cu spitul un corner. A urmat stopul facut de Jardel fara a fi presat de nimeni dupa o lansare in adancime, executie ce l-a scos din minti pe Lacatus, acesta inlocuindu-l aproape instantaneu pe gafeur. Apoi lovitura libera batuta de Dica in repriza a doua si apatia sa atunci cand toata lumea astepta mai mult de la el. Una peste alta trebuie sa invatam sa si pierdem si sa stim cum sa o facem. In acest sens, aplauzele galeriei Stelei adresate jucatorilor si antrenorului Lacatus dupa fluierul final m-au incredintat ca exista o baza in acest sens. Sa avem rabdare. Avem de ales?

CaTaLiNsm StElIsTu25.02.2008 17:58

"Sa avem rabdare. Avem de ales? "..cred ca asa cum bunicii mei i-au asteptat pe Americani sa"salveze"Romania de colectivizare si comunism,asa asteptam si noi acum sa facem performanta in conditiile de fata......

Gust amar intr-adevar...............................fiere nu alta:(....

hypno25.02.2008 18:16

Statistica arata ca am jucat peste media din tur ... e si asta un inceput.

In alta ordine de idei, prea multe staruri in teren si prea multi atleti .. tre sa lasati si jucatorii sa joace.

Cat despre campionat, se va decide pe 2 martie. Orice alt scor decat victoria noastra inseamna titlul pentru CFR.

Forza Steaua !

MoWeed25.02.2008 18:28

Banel n-are ce cauta la Steaua asta e clar....dar din pacate daca se baga ciobanul sigur va juca Banel meci de meci

Chiar daca ii batem pe clujeni sansele la titlu sunt minime. Cel mai probabil au rezolvat ei cu arbitrii ...

predellus25.02.2008 18:31

poate Lacatus ar fi trebuit sa ii zica lui Goian sa nu mai faca faulturi degeaba, cum a mai facut si pana acum, ai 1-1, ai tot timpu sa mai dai o boaba, si face Goe fault DEGEABA la marginea careului si iti da gol iasu.. nu au pic de creier

Astristul25.02.2008 18:34

Mda, acum m-am uitat la stirile sportive de pe TVR, si dadea Gigi un interviu cum ca unii se cred vedete, titulari, si a dat si exemplu pe Dica si Goian care il tot intreaba pe Giovanni cand pleaca, daca a aparut vreo oferta etc.

Bine zicea Mihai Somanescu cand a afirmat ca primul meci pentru acestia va fi cel cu Franta de la CE 2008! :dry:

Sa joace cine pune "osul", cine se crede "vedeta" sa stea dracu pe banca!

forzateaua

blood_2_hot25.02.2008 18:51

Bun articolul si multa dreptate ai.

Eu as vrea sa adaug ceva legat de sistemul de joc.

Asa cum am zis intr-un post inca in perioada meciurile de pregatire, cine se pricepe la fotbal nu trebuia sa fie optimist dupa seria de victorii din amicale. Realitatea este ca meciurile de pregatire au aratat de fapt ca Steaua nu este pregatita de acest inceput de campionat.

1. Asta deoarece achizitiile s-au facut fara sa se tina seama de posturile deficitare din echipa, si luand jucatori de-a valma, indiferent daca era nevoie de ei sau nu. Desigur, Dica si Goian trebuiau sa plece; asta e o scuza pentru inflatia de atacanti si fundasi centrali; dar pentru posturile deficitare de ce nu s-au adus jucatori??

Si ma refer in special la posturile de mijlocasi de banda. Se stia ca Nicolita n-are valoare, nu i s-a adus nici un inlocuitor (ba mai mult, a fost ales atacantul Surdu in acest scop). Se stia ca nu avem mijlocas stanga. S-a ales o improvizatie cu Mendoza.

Se stia ca mijlocasii centrali sunt de valoare exterm de modesta (Lovin si Ov. Petre). Cred ca trebuiau inlocuiti. De fapt eu cred ca Ov. Petre face parte din galeria celor mai prosti jucatori din istoria clubului nostru. Alaturi de Mitrita, Gigel Coman, etc. etc.

2. Al doilea motiv si cel mai important tine de modul de asezare al echipei in teren. El este legat foarte mult de motivul numarul 1, deoarece nu s-au facut achizitii logice, jucatorii sunt pusi sa acopere alte posturi decat cele pentru care sunt obisnuiti.

In plus, antrenorii nostri nu evalueaza corect calitatiile jucatorilor pe care le au, in momentul cand pozitioneaza jucatorii in teren.

V-ati intrebat vreodata de ce cu Protasov antrenor, ACEEASI echipa juca mai bine decat cu ceilalti?

Simplu, din 2 motive; Protasov respecta jucatorii si nu punea presiune pe ei in timpul meciurilor. Si Protasov stia unde sa puna jucatorul in teren si juca logic:

Protasov l-a trecut pe Dica din mijlocas stanga (unde era huiduit de tot stadionul) in atac, singurul post unde da randament; l-a titularizat pe Iacob varf de careu ; l-a impins pe Radoi in fatza fundasilor ca sa-l titularizeze pe Goian, etc. etc.

De aceea echipa aceea cu multi jucatori mediocri (Nicolita, Bostina, Iacob, Paraschiv) juca asa bine. pentru ca toti jucau pe posturile lor si echipa era extrem de echilibrata.

Acuma:

Emeghara - fundas stanga - e invartit in timpul meciului pe dreapta - el nu mai stie ce e : stanga sau dreapta?

Golanski - cu calitati de mijlocas dreapta - este jucat fundas dreapta. Golanski in aparare este destul de slab, el devine jucator interesant doar cand ajunge in ofensiva

Nesu - cu calitati de mijlocas stanga - este jucat fundas sau deloc. In conditiile in care noi avem nevoie de mijlocas stanga!

Mendoza - varf de atac CLAR, buldozer, l-ati vazut cum a tras din careu : joaca cand pe banda stanga sau pe cea dreapta- INCREDIBILA eroare tehnica

Dica - varf de atac excelent - se retrage extrem de mult la mijlocul terenului unde devine un jucator mediocru.

Nicolita - cand pe stanga, cand pe dreapta ; e nauc complet. Din cand in cand vine si in aparare si e nasol de noi.

Surdu, atacant - joaca mijlocas de banda

3. Al treilea motiv este dat de valoarea extrema de scazuta a unor jucatori.

Ovidiu Petre - catastrofa, tot meciul se fereste de mingi

Lovin - nu se fereste dar mai bine ar face-o

Nicolita- no comment

Surdu - noul Gigel Coman

In plus, legat specific de meciul de la Iasi, am avut si mare ghinion dar si multa infatuare. Pentru jucatorii nostri acest meci era deja castigat...

In concluzie, un tip de meci pe care l-am mai vazut si in tur, si pe care din pacate cred ca o sa-l mai vedem si la alte deplasari. Sper doar sa scapam de ghinion si echipa sa fie facuta mai logic.

Ce am vazut parti bune: - Dayro a jucat neasteptat de bine in spatele atacantilor. Avem nevoie de un asemenea jucator. Ar fi interesant de vazut daca poate sa joace impreuna cu Plesan in spatele a 2 atacanti. DAR ASTA trebuia testat in amicale!!!

Deci Dica si Mendoza varfuri , cu Dayro si Plesan in spate; Radoi la inchidere. Asa as propune eu, cu cate un singur jucator de banda pe stanga si dreapta. Un fel de 3-5-2

- Pepe si Mendoza stiu sa se demarce si sa-si creeze ocazii

- Nicolita a fost schimbat pentru ca juca prost. Corecta decizia, gresit insa inlocuitorul.

mdionis25.02.2008 19:01
Sa fie clar, Steaua nu a pierdut acest campionat doar pentru ca a fost invinsa la Iasi.

Steaua inca nu a pierdut acest campionat. Mai raman 14 etape de disputat in care poate obtine 42 de puncte (ideal) iar CFR Cluj poate pierde alte puncte pretioase.

Nu sustin ca se va intampla asa (este putin probabil), insa nu ar trebui sa ne "dam invinsi" in campionat doar pentru socul emotional al infrangerii in prima intalnire a returului. Un meci se termina atunci cand fluiera arbitrul, iar un campionat se termina la finele ultimei etape din retur. Atata vreme cat exista inca sanse trebuie sa incercam sa le valorificam, nu sa ne intristam aprioric.

In rest, gustul este intr-adevar amarui.

ssinpadureacualune26.02.2008 09:10

Cefere se mai mai incurca in 3 meciuri in afara de cel de duminica.Insa noi nu vom castiga.Sunt 90% sigur ca vom castiga duminica,iar dupa o etapa sau doua sa pierdem iar.Ori la Pandurii ori cu Unirea.Asta datorita inexistentei unui plan o strategie.Noi inca nu avem o echipa de baza,un 11 de baza.

Becali se lauda ca repara el ce e stricat.Pai cine a stricat bah imbecilule???????Cine i-a tinut cu japca pe Banel (idolul tiganilor...lasa domne ca baiatu munceste...) pe Goian (care dupa golul cu Olanda nu mai joaca nimik nimik) pe Dica (care tot turul ametit de oferte supse tot de de oier a dormit pe teren).Acum vrea sa-l bage pe Lovin care tot un dobitoc e(mai ales ultimele declaratii arata asta)...langa saracul de ov Petre (care nu a putut sa faca fata singur..pai cum singur imbecilule ca din cauza ta am ajuns sa jucam 4-5-1,cu un milion de atacanti transformati in mijlocasi??)

Ajunge cu vedetismele...pai cine i-a facut vedeta ma???Cine i-a ridicat in slavi( mereu cu mariri de salarii...cel putin in ziare)???Dai vina pe cei ce te-au ascultat,cei ce te-au ridicat in loc sa dai vina pe tine.Nu vom castiga niciodata acest campionat si credeti-ma ca sincer imi doresc sa terminam pe locul 7...poate asa vom scapa de cel mai mare rau.Daca nu luam titlul pentru care mai avem 1% sanse,nu vreau nici macar loc de Cupa UEFA.NIMIK!!!!

alexmk1726.02.2008 10:31

In primul rand, vedetism nu inseamna salariu mare! Pentru cei care nu stiu!

De Banel ce sa mai zic! Am zis de mult, dinainte chiar de a ne marca autogolul de la Madrid!

Nu are treaba cu tehnica, tactica, nu stie nimic! Tot aud dobitoci care spun ca alearga, se daruieste si e un om bun! Problema e ca nu exista nimic legat de fotbal in aceasta descriere! Daruirea conteaza daca vine in completarea altor calitati fotbalistice cum ar fi pasa, sut, preluare, demarcare, deposedare, viziune!

Se stie ca Goian, Dica,Plesan si (sper) Banel nu vor fi titulari cu cefere! Posibil si Ovidel!

Se stie ca Lovin si probabil Surdu vor fi!

Daca nu stiti va spun eu de ce Lovin (din cauza de Mitica, care-l baga pe gat analfabetului cretin)!

Abia astept sa-l vad pe Lovin in combinatie cu Dayro, Pepe, Habibou si Mendoza! Va juca Lovin din prima, pe pozitie viitoare, pasa in adancime! Va fi spectacol cu Lovin! Spectacol GROTESC!

Surdu = Banel, deci CIUCI!

Vom bate cefereul si daca vom juca in 7-8! Dar problema e alta!

Problema e ca analfabetul este influentat de Mitici (nu aia din Bucuresti ci Dragomiri si alti limbiincuristi de pe langa)

M-am saturat sa ne spuna Mitica (ce bine ti-ar sta cu lumanarea pe piept, DIE IN PAIN YOU ****!) ce non-valori sunt la Steaua (fara sa se refere la Lovini, Surzi, Baci si Banei) si ce valori sunt la Vaslui, Bistrita, etc (cota parte la transferuri, nu, Mitica???)

E bine ca Steaua are un plan de viitor pe termen mediu si lung! Problema grava e ca se modifica de la meci la meci! Si nu in bine!

ssinpadureacualune26.02.2008 12:28

Pai daca apare la pro si zice..."domne le maresc contractele la 4 jucatori...nicolitza,Dica,Goian si inca unu" nu ii face vedete??Nu zice lumea ce valorosi sunt astia daca le mareste Becali salariu??Ii transforma in vedete!!La TV apar numai aia cu salarii mari,ei sunt vedetele,ei sunt cei mai importanti.Si atunci ce rost are sa mai joace???

greenyes26.02.2008 14:29

Tot ne agitam si cautam explicatii inutile legate de jocul echipei cand stim foarte bine in ce conditii trebuie sa antrenezi in Ghencea. Toti pseudostelistii dau in Lacatus.....ar trebui sa va ganditi fratilor la cati mijlocasi autentici, DE VALOARE, nu ovidel si Lovin, Banel... are Steaua?????...

toti o dreg cu CE LOT VALOROS ARE Steaua. Steaua, la ora actuala, are VARFURI de VALOARE.....pe care saracul Lacatus tre sa le puna sa joace mijlocasi......Steaau sufera la mijloc de vreo 3 ani de zile si noi am transferat anul asta 4 varfuri......si mai aveti si tupeul sa dati in Lacatus.....

Daca Steaua era un club ca cele cu adevarat profesioniste gen Arsenal, Milan, MUTD poate se cuvenea sa punem la indoiala calitatile de antrenor ale lui Laca dar nici tunci........are cinci luni de zile si un meci jucat la Steaua????? AAAA, trezeste te ma, esti nebun.....nu am avut noi rabdare cu alt simbol al Stelei......bai....noi suntem Steaua....da......noi vrem rezultate.....Ochirosii e prea tanar...Bicflavi la fel.....bai noi avem pe ceas si Lovin ...recuperam recuperam...... astia tineri ..... la munca..... ce sa creasca ei langa Dica, Daryo Moreno, Mendoza, RUfay....vrei sa se imbolnaveasca de valaore.....la Buzau cu ei.....sa invete de la Bunica si restul.....bai ce obraznic esti...unde te crezi la Sevilla, Milan, Lyon care promoveaza si dau incredere tinerilor....baaaaiiiii......

Cat o sa ne amagim incontinuu ca la Steaua impreuna cu ........ o sa fie liniste si un mediu propice performantei o sa se topeasca si ghetarii si o sa vina apa sa ne ia.... Doamne fereste.....

Forza Laca!!!! Forza Steaua!!!!

PS Steaua - CFR 3 0. Meci fenomenal, tactica de mare antrenor......forum ul e plin de mesaje laudative la adresa "antrenorului simbol" Marius Lacatus. Cand o triere printre noi.....?

gotz26.02.2008 14:44

Eu nu sunt de acord cu unii dintre voi care il pun la zid pe Plesan.. Dupa parerea mea, e un mijlocas foarte bun, capabil sa scoata om prin dribling si e unu dintre putinii de la Steaua care incearca sa joace perpendicular pe poarta.. Poate una dintre greseli este si faptul ca se incearca prea mult pe flancuri, unde nu sunt oameni capabili de centrari de calitate. Totusi este pacat pentru ca una peste alta, la Steaua nu e problema de valoare, doar ca acesta nu este materializata, cu mici lipsuri pe unele posturi si aici ma refer la mijlocas dreapta, unde totusi cred ca ar putea sa evolueze cu succes Golanski si mijlocas stanga unde nu stiu cine ar putea sa evolueze..

mario_one28.02.2008 12:20

ce-a fost cu Iasul a trecut ...dar realizati ca avem de jucat cu CFR Cluj....un meci foarte greu si in felul in care am jucat cu Iasu ...eu zic ca o sa ne luam pe usor vreo 3 goluri .poate daca apare ceva mutari noi la mijlocul echipei ,zona acoperita de Ov Petre ,poate ar fi ceva ,insa sper solutia sa nu fie Lovin pentru ca asta ar fi ca si cum am turna gaz pe foc...mai bine nu .altfel nu marcam

cristian8628.02.2008 23:39

Unde nu e cap, vai de rezultate.