Vazand acest titlu in Gazeta de ieri a altcuiva (evident, nu sunt dispus sa platesc pentru un astfel de ziar), am crezut ca se exagereaza, ca de obicei, cu dramatismul. Totusi, aseara a aparut si vestea conform careia Cristian Carlan, presedintele HC Steaua, a fost demis din functie, fiind considerat principalul vinovat pentru rezultatul dezastruos din sezonul curent (pierderea Cupei Romaniei, necalificarea in finala Campionatului). Din punct de vedere organizational, decizia are sens. Cineva trebuie sa fie tinut responsabil pentru rezultatele obtinute, iar presedintele e primul care vine oricui in minte. El are meritele victoriilor, el plateste pentru infrangerile suferite. Lucrul de care imi este, insa, teama, e ca nu se doreste continuarea prezentei clubului nostru in competitiile de hochei pe gheata.
Sambata am purtat o conversatie telefonica sincera si un pic emotionanta cu domnul Carlan. Ca de obicei, si-a gasit putin timp liber chiar si in week-end pentru a discuta cu niste suporteri ingrijorati in legatura cu Steaua. Spunea ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i motiva pe baieti sa abordeze dubla cu Csikszereda ca pe cel mai important meci din cariera lor. Ca tocmai aceste meciuri sunt esenta Stelei. Am vorbit despre urmarile care ar fi putut surveni in urma ratarii obiectivului, si am mers pana la a analiza posibilitatea de a transforma HC Steaua intr-o societate pe actiuni cu participarea suporterilor - ceea ce nu s-a vrut sau nu s-a putut face la fotbal. Am discutat multe posibilitati si ipoteze, dar am convenit ca nu avea rost sa ne mai gandim la altceva in afara de cele doua meciuri care urmau, si sa nu luam in calcul variantele sumbre pana cand vom fi pusi fata in fata cu ele.
Daca domnul Carlan nu va mai avea un rol in organigrama Clubului Sportiv al Armatei Steaua, nu va fi o tragedie. Subscriem cu totii ideii de a "canta pentru culori, nu pentru conducatori". Nu e un capat de tara, desi e un mod putin trist de a te dispensa de cineva care a facut atatea pentru sportul militar. Ceea ce e cu adevarat important e sa ni se arate planuri si masuri concrete pentru a redresa situatia tragica a Stelei. Si daca se poate, nu prin stoparea activitatii sportive si inchiderea sectiilor, ci prin o politica de atragere a sponsorilor si investitorilor, in paralel cu mentinerea spiritului acestui club. Vom vedea oare asta?
greco