FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fara Steaua la Hochei?

«12»
fcsteaua.ro19.02.2008 14:07

Vazand acest titlu in Gazeta de ieri a altcuiva (evident, nu sunt dispus sa platesc pentru un astfel de ziar), am crezut ca se exagereaza, ca de obicei, cu dramatismul. Totusi, aseara a aparut si vestea conform careia Cristian Carlan, presedintele HC Steaua, a fost demis din functie, fiind considerat principalul vinovat pentru rezultatul dezastruos din sezonul curent (pierderea Cupei Romaniei, necalificarea in finala Campionatului). Din punct de vedere organizational, decizia are sens. Cineva trebuie sa fie tinut responsabil pentru rezultatele obtinute, iar presedintele e primul care vine oricui in minte. El are meritele victoriilor, el plateste pentru infrangerile suferite. Lucrul de care imi este, insa, teama, e ca nu se doreste continuarea prezentei clubului nostru in competitiile de hochei pe gheata.

Sambata am purtat o conversatie telefonica sincera si un pic emotionanta cu domnul Carlan. Ca de obicei, si-a gasit putin timp liber chiar si in week-end pentru a discuta cu niste suporteri ingrijorati in legatura cu Steaua. Spunea ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a-i motiva pe baieti sa abordeze dubla cu Csikszereda ca pe cel mai important meci din cariera lor. Ca tocmai aceste meciuri sunt esenta Stelei. Am vorbit despre urmarile care ar fi putut surveni in urma ratarii obiectivului, si am mers pana la a analiza posibilitatea de a transforma HC Steaua intr-o societate pe actiuni cu participarea suporterilor - ceea ce nu s-a vrut sau nu s-a putut face la fotbal. Am discutat multe posibilitati si ipoteze, dar am convenit ca nu avea rost sa ne mai gandim la altceva in afara de cele doua meciuri care urmau, si sa nu luam in calcul variantele sumbre pana cand vom fi pusi fata in fata cu ele.

Daca domnul Carlan nu va mai avea un rol in organigrama Clubului Sportiv al Armatei Steaua, nu va fi o tragedie. Subscriem cu totii ideii de a "canta pentru culori, nu pentru conducatori". Nu e un capat de tara, desi e un mod putin trist de a te dispensa de cineva care a facut atatea pentru sportul militar. Ceea ce e cu adevarat important e sa ni se arate planuri si masuri concrete pentru a redresa situatia tragica a Stelei. Si daca se poate, nu prin stoparea activitatii sportive si inchiderea sectiilor, ci prin o politica de atragere a sponsorilor si investitorilor, in paralel cu mentinerea spiritului acestui club. Vom vedea oare asta?

greco

84ava19.02.2008 14:18

NU.

Poate pe hartie dar si acolo ma indoiesc ca or sa fie bine fundamentate.Ideea cu societatea pe actiuni la care sa contribuie si suporterii ar fi extraordinara insa sub 1% sanse de realizare.

1uLy4Nn19.02.2008 16:12

pacat pentru aceasta nereusita. echipa trebuie intinerita :steag_steaua_ro:

MoWeed19.02.2008 16:30

Tipic romanesc cand ceva merge prost de ce sa-l repari cand il poti desfiinta??

The Flyer19.02.2008 17:00

stimabilul George boroi a spus in presa si la persoanele apropiate ca va desfinta sectia de seniori din hockey si va pastra doar doar sectiile de juniori din cadrul CCA!

pai,sa ma scuze stimabilul acesta,hai dracu' sa desfintam toate sectiile de seniori si ne hirjonim cu juniorii!!!!!

problema e ca atunci cind acestia din urma vor creste cum se va proceda? se va reinfinta sectia de seniori sau pustii vor fii vinduti prin alte parti?

asta,asa,ca idee,sa nu mor timpit!ce spui,nea georgica?ne lamuresti si pe noi,astia mai cretini?

ps:pentru nea boroi:bai,nene,cind Steaua te-a dus prin sectiile de handbal,hockey,rugby,scrima s.a. pe prima treapta a podiumului la europene,mondiale,olimpiade si campionatele nationale,erai cel mai fericit nu?cheltuiala mica,recompense pe masura!!!s-a intimplat sa pierdem la hockey!ei si?fa investitii,cauta sponsori,boule,nu desfiinta aceasta ramura!

LARI19.02.2008 17:11

Cu toate ca Boroi e stelist pana in maduva oaselor, mie unu' nu-mi place individu' deloc! Are atitudine de escroc ordinar.

Am ramas perplex cand am citit ca Domnul Carlan a fost demis cu un sut direct intre picioare. Spun asta pentru ca motivatia a fost una aproape incredibila (faptul ca nu l-a pastrat in lot pe Hricina).

Sper din toata inima ca Domnul Carlan sa revina in functie.

Daca Boroi nu e cretin, insemna ca are niste interese imense de debiteaza asemenea idiotenii.

eddie the 'ead19.02.2008 19:42

@Lari Motivatia ar fi ca i-a dat mana libera lui Carlan, iar echipa a ajuns unde e acum. Si da, decizia de a-l da pe Hricina, daca ii apartine, e o greseala. Sincer, m-am bucurat foarte tare cind slovacul a venit la Steaua, pentru ca era poate cel mai bun portar din Liga. Catrinoi a prins o perioada proasta si s-a vazut. Multe goluri s-au luat si din cauza lui, n-are rost sa ne ascundem dupa deget. Oricum, baietii au admiratia mea vesnica, date fiind conditiile de pregatire.

Daca s-ar ajunge vreodata la o societate pe actiuni vindute suporterilor, nici n-as sta pe ginduri, as cumpara cite as putea. Dar asa ceva este cu totul utopic. Nu cunosc dedesubturile zvonurilor privind desfiintarea sectiei de hochei, dar mi s-ar parea un gest incalificabil (scuzati limbajul de lemn...).

il_scorpio19.02.2008 19:42

Nu sunt foarte in domeniu cu hocheiul(totusi nu habarnist), dar cu toate ca am auzit ca nu s-a mai ratat nicio calificare in finala nu mi se pare o asa tragedie. Adica s-a intamplat asta este...o data si o data tot ar fi trebuit sa se intample...personal nu as fi vazut asta ca o catastrofa. S-a pierdut un an asta e...ar trebui sa o ia de la capat.

yo_marius19.02.2008 19:49

@ eddie

de acord, Carlan a avut mana libera dar NU A AVUT BANI! iar faptul ca l-a dat pe Hricina, hai sa fim seriosi, poti sa spui tu cu mana pe inima ca avandu-l pe slovac in porta prindeam finala? eu sunt sigur ca tot asta era rezultatul.

Carlan a adus ceva nou la hochei Steaua, a adus pentru prima data cred, conceptul de marketing. a cautat sponsori, s-a apropiat si a apropiat si echipa foarte mult de suporteri. sunt sigur ca daca avea 2-3 ani la dispozitie ne readucea in top.

decizia lui Boroi mi se pare tampita si pripita.

tipbv19.02.2008 20:00

prieteni trebuie sa facem ceva si asta cat mai repede..

nici in cel mai urat vis nu-mi doresc ca aceasta frumoasa echipa de hockey (chiar daca fara noroc in ultimul timp)sa nu mai existe

Steaua e o stare de spirit am mai zis asta e un brand in sportul romanesc de mici auzim de Steaua

sper ca dl boroi nu va face acest gest necugetat avem nevoie de acesti luptatori de acesti gladiatori ai ghetii

am avut ghinion dupa mine incapand cam din febr. anul trecut cand am pierdut campionatul..

vorbind de trecut considwer o mare greseala plecarea lui radu viorel portarul minune al Stelei..

e la galati?

ala portar

trebuie sa strangem randurile noi suporterii echipei de hockey..

n am fost in stare sa mergem la ciuc sa facem galerie dar acum chiar ca vom regreta pe veci daca nu ne vom gandi mai mult la ei

baietii trebuie sa stie ca tinem la ei..

se simte un pic ca trebuie sa schimbam generatiile o vom face dar cu tact

multa stima pentru veteranii nicolesc ,geru..dar si pentru stranieri echipei

pacat ca s-a ajuns in astfel de moment

echipa de hockey a clubului armatei Steaua are multi fani in Brasov..cand ne gandeam ca vom face si noi galerie pentru ei la Brasov in noul patinoar care speram sa se faca anul asta..

cu Steaua mereu!

Steaua rediviva!

p.s.nu uitati ca Steaua este unica sansa impotriva maghiarizarii hockeyului de la noi..ce banditi!

11219.02.2008 20:12

Steaua a mai ratat o data finala , in 1957 (anul infiintarii daca nu ma insel )

Si SC a pierdut finala in 2002 ...si ce ? S-a facut o noua echipa de pusti si s-au format din nou jucatori de valoare . Zsok Levente este unul dintre cei mai buni din tara acum , chiar daca acum 2 sezoane era doar in linia 4 .

Hricina ..pe el nu poti avea niciodata incredere . ba cand apara foarte bine , ba cand foarte prost . Asa a facut si la SC ...Si nu poti avea incredere , dupa ce stii ca el joaca la pariuri pe Steaua cand el apara poarta SC

La Steaua inca se pot face multe :

1. Formarea unei strategii pe termen lung privind echipa de juniori ( sunt cel putin 5 jucatori de mare perspectiva acolo - in principal Robert Gliga )

2. Pastrarea multora din jucatorii de acum . dar sa nu se bazeze pe ei ( linia 1 de acum sa fie linia 3 la anul' ) . geru , Timaru , Nicolescu inca pot sa joace , dar nu mult

3. Aducerea a 7 jucatori straini F.BUNI ( nu ca astia de acum ...akimov , halavinov sau nu mai stiu cine ) Se vede cata importanta are pentru HC jucatorii care au venit toamna asta ( Kovac , harabin , Kramni )

Steaua chiar ar putea sa se bata pentru finala la anul cu o astfel de echipa ....iar peste cativa ani va fi o echipa de viitor si care se va bate la titlu .

@tipbv : de cati ani nu l-ai mai vazut pe Radu Viorel aparand ??

Esti din Brasov , poate stii ce se incearca acolo la nivel de copii . Cam asta ar trebui sa faca si Steaua ... Sa caute copii care sa-i atraga in acvest sport . Va fi greu , dar cu multa dorinta si munca se va reusi . In Ciuc sunt copii de 5-7 ani care se trezesc la 4 dimineata ca sa ajunga la 5 la patinoar la antrenament . Alte grupe de copii au seara la 22 antrenament . Asta e ...sunt conditii grele , dar daca chiar iti place te sacrifici .

eddie the 'ead19.02.2008 20:50

@ eddie

de acord, Carlan a avut mana libera dar NU A AVUT BANI! iar faptul ca l-a dat pe Hricina, hai sa fim seriosi, poti sa spui tu cu mana pe inima ca avandu-l pe slovac in porta prindeam finala? eu sunt sigur ca tot asta era rezultatul.

Carlan a adus ceva nou la hochei Steaua, a adus pentru prima data cred, conceptul de marketing. a cautat sponsori, s-a apropiat si a apropiat si echipa foarte mult de suporteri. sunt sigur ca daca avea 2-3 ani la dispozitie ne readucea in top.

decizia lui Boroi mi se pare tampita si pripita.

Bani nu au fost niciodata asa cum ar trebui, dar echipa nu a pierdut nici o finala.

Ai dreptate, la scorurile cu care am mincat bataie, mai ales la Ciuc, ar fi stupid sa zic ca Hricina ar fi dus echipa in finala, dar, repet, mi s-a parut gresita decizia de a-l da. Ca ea a apartinut lui Carlan sau altcuiva, ma intereseaza mai putin. Iar Steaua a mai avut sponsori: Puff, Suki.

Si nu inteleg ce vrei sa zici cu readucerea in top. Pai nu am fost acolo mereu? Tocmai am cazut.

Cit despre apropierea de suporteri, acum vreo sase ani am vazut o finala cu un Flamaropol plin cum nu e nici Ghencea in zilele ei bune. Am stat ca sardinele... Acum... Ai fost la meci, nu?

In sfarsit, putem discuta la nesfarsit cu ce ar fi si ce n-ar fi. Principalul e, asa cum ai zis si tu, ca nu exista fonduri si nici interes (nici macar din partea suporterilor, sincer sa fiu).

@112... daca ai vedea "patinoarele" din Bucuresti, ai muri de ris. Mi-ar fi teama sa-mi trimit copilul la unicul patinoar functionabil in afara iernii - Flamaropol - sa nu-i cada acoperisul in cap...

SSK19.02.2008 22:09

Lui Cristian Carlan nu i se pot imputa toate relele de la Steaua, pentru ca el a venit intr-o perioada in care echipa era oricum pe o panta descendenta, coroborata fix cu perioada in care ungurii si-au intensificat eforturile de a curma suprematia noastra. In general, nu poti face din rahat bici.

Iar sa-l acuzi ca n-a reusit sa atraga suporterii e o ipocrizie. Hocheiul ros-albastru a pierdut suporterii din cauze mult mai complexe, de care nu se face vinovat in niciun caz Cristian Carlan. La celebrele meciuri din 98-99 (la care am fost si eu cu tata, intr-adevar) "pericolul unguresc" reprezenta inca o motivatie suficienta pentru cateva mii de suporteri la patinoar (ca trei sferturi cel putin eram paraleli cu hocheiul). Intre timp, din pacate (de fapt, din fericire) maghiarii nu mai sunt un bau-bau national, asa ca hocheiul a ramas fara spectatori. Am putea desigur discuta despre motivele pentru care un oras de 3 milioane de oameni nu are barem 500 de iubitori de hochei, dar nu cred ca i-o vom pune in carca lui Cristian Carlan si pe-asta.

Desigur, cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit. Pleaca Cristian Carlan, pe cine punem in loc? Cunoasteti un om mai dedicat si mai priceput decat el? Si dispus sa se inhame la o astfel de munca? Ma indoiesc.

Sper ca domnul Carlan sa ramana la echipa si sa fie cu adevarat ajutat pentru redresarea acesteia, nu pandit pentru demitere si amenintat permanent cu desfiintarea clubului.

11219.02.2008 23:09

Carlan mai e vicepresedinte FRHG acum ??

Eu zic ca va fi inlocuit de o persoana care acum nu prea are ce face prin Federatie ....stiti voi cine e . Savedem daca intuitia mea e corecta :D

eddie the 'ead20.02.2008 06:06

Lui Cristian Carlan nu i se pot imputa toate relele de la Steaua.

La celebrele meciuri din 98-99 (la care am fost si eu cu tata, intr-adevar) "pericolul unguresc" reprezenta inca o motivatie suficienta pentru cateva mii de suporteri la patinoar.

Departe de mine gindul ca el ar fi capul relelor, Doamne fereste... Probabil ca din postul anterior ar parea ca am ceva cu Cirlan. Absolut deloc. Il combateam pe Marius, atit.

Si, da, mi-a scapat acest aspect cu "pericolul unguresc", eu ma duceam pentru hochei. In 98-99 au fost meciurile alea? Cum trece timpul! :))

11220.02.2008 11:49

si in 2004-2005 a fost patinoarul arhiplin . atunci cand a venit si Becali la un meci , rica Neaga la alt meci .

1uLy4Nn21.02.2008 10:02

las ca poate asa o sa inceapa si ei sa mai faca un transfer ceva,,, ca la ce echipa au acum.. trebuie sa le dea pensie unor jucatori :D

11221.02.2008 14:27

Biroul de Presa CSA Steaua Bucuresti

"La sectia de hochei pe gheata a CSA Steaua nu a fost luata nicio masura oficiala pe linie sportiva sau administrativa. Nu l-am demis pe domnul Cristian Cârlan, asa cum s-a scris, în mod oficial. Atât dansul, cât si antrenorul Marius Gliga, îsi vor continua activitatea în mod normal pâna la sfârsitul campionatului. În aceeasi idee, precizez ca nu am luat nici o decizie oficiala în legatura cu viitorul sectiei de hochei. Analiza echipei si a rezultatelor obtinute va fi facuta doar la sfârsitul sezonului competitional. Pâna atunci important este sa ne concentram fortele, sa depasim starea psihica generata de esecul necalificarii în finala pentru titlu si sa abordam cu seriozitate si profesionalism partidele care ne-au ramas de jucat"

George BOROI

Kreator21.02.2008 20:30
si in 2004-2005 a fost patinoarul arhiplin . atunci cand a venit si Becali la un meci , rica Neaga la alt meci .

Ciobanul neanderthalian a fost la acel meci dintr-un motiv foarte bine intemeiat.

Ciobanul infect fusese batjocorit de un patinoar arhiplin la meciul anterior al acelei finale.

Se scandase de zeci de ori:

"Pleaca din Ghencea!

_becali pleaca din Ghencea!"

si alte scandari impotriva lui.

Meciul transmis .... in direct la TV Sport!!!!!!

Cum ar fi putut sa tolereze asta un cioban cu 2 clase petrecute dormind cu capul pe banca scolii?

Nu, asta nu se putea!

Ciobanul a venit la patinoar nu pentru ca i-ar fi pasat vreun pic de echipa de hochei...

A venit la patinoar ca sa arate cat de tare este el, si ca nu ii este frica de suporterii Stelei.

Bineinteles ca omul de neanderthal NU a venit singur.

Nu, nu, nuuuuuuuuu!

A venit inconjurat de bodyguarzi, de luptatori de la Steaua Wu Shu, cu Catalin zmarandescu cu tot....

Liderul de atunci al galeriei (pe nume _mustata), si alti lideri mai micuti au avut misiunea de a se asigura ca la acel meci galeria NU striga impotriva unui cioban infect.

Asa de tare era interesat _becali de meci, incat in prima pauza a plecat, cu bodyguarzi si cu liota de reporteri TV lingai si manjiti de banii lui unsurosi.

Bineinteles ca _mustata si locotenentii lui au ramas ferm pe pozitii pana la sfarsitul meciului..... patruland in lung si in lat, ca niste caini de paza, pentru a se asigura ca stapanul si binefacatorul lor nu va mai fi jignit de scandarile unor bieti suporteri....

Pacat ca ai pomenit de acel moment, a fost un moment foarte foarte urat ...............

Kreator23.02.2008 09:02

Astãzi (sambata 23 februarie), de la ora 17:30, la patinoarul "Mihai Flamaropol" din București, în debutul playoff-ului pentru locul trei, Steaua o întâlnește pe Progym Gheorgheni.

Kreator23.02.2008 09:09

3rd: Steaua București - Progym Gheorgheni 0:0

23.02.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni București

24.02.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni București

29.02.2008 Progym Gheorgheni - Steaua București Gheorgheni

01.03.2008 Progym Gheorgheni - Steaua București Gheorgheni (If necessary)

07.03.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni București (If necessary)

novac23.02.2008 09:21

Eu incerc sa ajung ... depinde cat de repede ma misc astazi (mai am ceva treaba).

tipbv24.02.2008 17:33

mare tampit mustata asta..un bandit si jumatate..unde e jean pavel..?ala lider..nici boroi nu e baiat rau..pe banditii astia de unguri ar fii trebuit sai desfiintam la hockey..

na fost sa fie avem nevoie de multi juniori

Kreator25.02.2008 17:19

3rd: Steaua București - Progym Gheorgheni 2:0

23.02.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)

24.02.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni 7-1 (1-0, 3-0, 3-1)

29.02.2008 Progym Gheorgheni - Steaua București Gheorgheni

01.03.2008 Progym Gheorgheni - Steaua București Gheorgheni (If necessary)

07.03.2008 Steaua București - Progym Gheorgheni București (If necessary)

11225.02.2008 21:00

cica "ar fi trebuit sa-i desfiintam la hochei"

:))) Tu te auzi ce spui ? Parca ai vorbi de fotbal :)))

De 30 de ani Steaua se "hraneste" cu jucatorii furati din pepinierele din harghita&covasna si tu vorbesti asemenea prostii . Acum sincer , pun pariu ca nu ai mai mult de 18-20 de ani si nici nu stii ceva din istoria hocheiului romanesc . Macar stelistii de aici care ma injura de multe ori , macar au dovedit cateodata ca pot fi si cinstiti si ca mai stiu ceva de hochei , doar ca sunt prea subiectivi cateodata ( ceea ce si mie mi se intampla cateodata )

«12»