FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nevoia de infrastructura

fcsteaua.ro07.02.2008 08:07

Marti 5 februarie, Ilie Nastase are o izbucnire pe OLS la adresa politicienilor romani. Fostul mare tenisman acuza in termeni duri clasa politica pentru lipsa unui teren de tenis acoperit in Romania. Printre altele, el spune ca la noi exista, citez:"fotbalul si celelate sporturi".

Desigur, Nasty are foarte multa dreptate si unor oameni dintr-o tara "normala", li s-ar parea incredibil sa auda ca in Romania - stat din Uniunea Europeana cu 20 si ceva de milioane de locuitori - nu exista un teren de tenis acoperit.

Plecand de la afirmatia lui Nastase, sa trecem la fotbal - sportul national - cum este perceput de majoritatea oamenilor. Aici, desi presa mediatizeaza lipsa infrastructurii in fotbal, reclamata de conducatorii FRF si ai LPF, guvernul uita de fiecare data cand face bugetul, sa aloce sumele necesare.

Referindu-ne strict la Steaua si punandu-ne in situatia suporterului obisnuit, vom observa serioase deficiente. Desi sistemul de acces in stadion este unul modern, lipsa unor magazine este evidenta. Exceptand magazinul care vinde produsele promotionale, nu mai exista niciunul. Ori daca tot facem comparatia cu cluburile care joaca in UCL, suntem departe de adevar. Apoi, daca luam in calcul zilele ploioase, exista toate sansele sa ajungi acasa plin de noroiul aflat pe aleile coplexului din bvd. Ghencea.

Modernizarea stadionului, facuta cu ocazia primei participari in UEFA CL din actualul mileniu, a scapat din vedere anumite lucruri legate de confortul suporterului. S-a facut numai strictul necesar cerut de UEFA, inclusiv gazonul si instalatiile de drenare si incalzire a gazonului. Nimic mai mult.

Nasty are dreptate cand acuza indolenta politicienilor in ceea ce priveste sportul si infrastructura sportiva din Romania. Dar un alt mare minus in sportul de la noi il constituie lipsa evidenta a managerilor capabili.

O situatie deplorabila cu adevarat in ce priveste infrastructura, o au majoritatea sporturilor din cadrul CSA Steaua, care se pregatesc in conditii inadecvate.

In Bucuresti exista un singur patinoar, nu exista o sala corespunzatoare pentru handbal, s-a ajuns in situatia ca federatiile de handbal si box sa-si dispute Sala Polivalenta, ambele avand evenimente programate in aceeasi zi. De stadion de rugby nici nu poate fi vorba, cel pe care joaca nationala fiind o gluma. Bazinele pentru natatie sunt vechi si insuficiente.

In aceste conditii nu ar trebui sa mai mire pe nimeni lipsa de interes a publicului pentru celelate sporturi, lipsa valorilor in aceste sporturi. Unii sportivi isi risca sanatatea prin sali si vestiare lipsite de igiena, de caldura, s.a.m.d.

Spunem lucrurilor pe nume. Este momentul sa punem presiune pe clasa politica, pe administratie, pentru a-i face sa inteleaga si a-i determina sa-si asume responsabilitatea privind infrastructura in sport. Poate cu fonduri europene, si in acest caz ar trebui sa existe proiecte ale celor interesati.

In incheiere fac apel catre suporterii stelisti, sa fie prezenti in numar mare la meciurile de hochei ale Stelei. Acei baieti minunati au nevoie de noi, de incurajarile noastre, de caldura noastra. Nu ezitati sa le fiti alaturi. Chiar merita un patinoar plin, asa cum era odata, care sa-i sustina si... mai mult decat atat.

FORZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!

Marius

Virgil07.02.2008 08:34

Un subiect foarte bine ales. Ai atacat acolo unde ii doare mai rau pe cei care ar trebui sa asigure fonduri pentru o noi stadioane si sali de sport. Articolul e bine scris si ma intreb de ce nu dai la o facultate de profil. Orice ocupatie ai avea in prezent, ti-ai gresit vocatia. Scrisul e pentru tine. Felicitari.

MoWeed07.02.2008 08:40

Foarte bine scris.Si sa nu uitam ca momentan Steaua are printre cele mai bune conditii din Romania. Manageri capabili probabil s-ar gasi daca ar exista interesul sa se gaseasca numai ca la noi se face ceva numai in anii electorali

In Bucuresti ca in Bucuresti numai ca in alte orase din tara e mai rau ca la Bucuresti din punctul de vedere al infrastructurii...

AdiM07.02.2008 09:25

Dl. Carlan ne-a aratat doua schite de patinuare moderne (cu locatii pentru magazine si restaurante situate sub tribune) una de 2-3000 locuri, cost aprox. 2 mil E, a 2a de 8000 locuri, cost aprox. 14 mil E (aceasta este o sala polivalenta, gheata putand fi acoperita cu o suprafata izolanta si parchet in doar 2 ore), dar proiectele sunt mai degraba la stadiul de vis din cauza lipsei totale de interes a autoritatilor si a oricaror potentiali investitori.

morosanu'07.02.2008 09:30

pe mine nu ma mai mira nimic... pseudo-parlamentarii nostri sant pusi NUMAI pe capatuiala: pe ei ii intereseaza doar buzunarul lor. la sfarsitul anului trecut aflu ca in jud meu,intr-o comuna se aloca 2 miliarde lei pentru a se construi la o scoala un... closet!!! cazul 2: firma de constructii din orasul meu castiga licitatii pentru tot felul de lucrari,pionul principal fiind cineva de la Bucuresti( ati ghicit,e politician), banii se intorc in buzunarul escrocilor... am divagat voit de la subiect pentru a arata ca ei nu au nici o treaba cu grija pentru viitorul sportului si a performantelor romanesti. " investesc" DOAR in ce e rentabil ( a se citi buzunarul propriu). asa ca, fuga la vot, da sa aveti incarcatoarele pline!

novac07.02.2008 09:31

Poi in provincie aveti 400 de sali de sport (pline de igrasie, reci si doar cu o tribuna de 2-300 de locuri) facute prin bunavoita si totalul dezinteres al catre pdsrei-lor. Nu va ajunge?

Acum redevenind seriosi, articolul este intradevar foarte bine pozitionat in "realitatea" cotidiana iar situatia deplorabila a sportului in societatea de azi, merita dezbatuta. Conducatorii nostri, indiferent de partidul din care provin, au un singur scop: comisioanele. Ieri m-am umplut de spume auzind-ul pe oligofrenul de Videanu ca vrea sa mai sparga un miliard si jumatate prin bordurile si liniile de tramvai ala capitalei. Asta dupa ce anul trecut ne-a facut pe multi sa ne gandim serios sa lasam masina si sa ne cumparam scuter.

Nu cred ca am auzit pe un nenorocit din asta (politician), vorbind de sportul care nu se mai face in scoli, despre sanatatea populatiei (cat de afectata este de sedentarism si de alimentatie) sau sa ia o pozitie de sprijin a DNA-ului in lupta impotriva rechinilor din fotbal. Parca este o groteasca piesa de teatru, rejucata cu alti interpreti, despre prostirea noastra a alegatorilor. Mancam E-uri la greu, tigarile-s ieftine si pline de cioturi, in carciumi se schimba semnul de nefumatori dintr-o sala in alta in functie de numarul clientilor, scolile's pline de droguri iar televizorul promoveaza dive si miliardari de carton analfabeti (cu maxim 10 clase la ff). Ce mai, Romania a devenit un loc binecuvantat de Dumnezeu, un rai pentru analfabeti si trogloditi ca b ecali.

Curatenia din fotbal a inceput in Polonia, continua in Serbia si nu putem decat sa speram ca va urma, candva, Romania. Eu cred ca vom fi ultimii ... adica niciodata.

eddie the 'ead07.02.2008 11:29

Desi hocheiul e sportul meu preferat, (da, mai mult decit fotbalul), cred ca apelul la prezenta a suporterilor stelisti trebuie facut si in cazul celorlalte sporturi. Steaua va juca cu Veszprem in Cupa Cupelor, la handbal (un fel de Steaua-Sevilla la fotbal), Steaua are o echipa de polo, Steaua are echipa de rugby. Citi oameni s-au dus la un meci de polo sau de rugby in ultima vreme?

E adevarat ca nu e placut sa ingheti doua ore pe patinoarul ala absolut jenant sau pe un teren de rugby cu banci din metal, dar nu cred ca a-ti sustine echipa tine atit de mult de infrastructura.

Trecind peste asta, discutia despre sali de sport, patinoare, bazine am avut-o cu prietenii de nenumarate ori la o bere, am vazut proteste prin ziare (ce se mai aude de complexul Tineretului?!?), dar atita timp cit interesele sunt altele, nu va baga nimeni bani in infrastructura sportiva. E nevoie de oameni pasionati de sport si cu bani, care sa faca asta. N-am chef sa arat cu degetul pe nimeni, dar sunt multi care au facut bani din sport. Ei unde sunt?

mad7907.02.2008 11:54

Orice s-ar face numai nemultumiti sunt in tara asta,acum referindu-ne la infrastructura Stelei!Ce fel de "confort al suporterului",vrei tu la Steaua,cand chiar daca acesta ar fi,iti vin cei de la Dinamo sau Rapid si iti incendiaza tribuna in care stau,ar investitiile tale se duc pe apa sambetei!Iar de magazine,nici nu mai vorbesc,cand exista atatea lucruri pe ccare trebuie sa le faci cu banii mai intai,iti mai arde sa cumperi ceva in plus?Cand ai 2 copii mici,sau la scoala,cand ai facturi ce cresc de la o luna la alta,cand salariul iti este mult prea mic pentru ati permite luxul de a merge cu iubita/sotia la un restaurant la sfarsit de saptaman,crezi ca iti mai raman bani ca sa cumperi materiale din magazinele(care acum nu sunt)ale Stelei?La fel este si in cazul meciurilor in pay-per-view!Aceeasi abordare a problemei.Si,da cred ca ar trebui ca meciurile sa fie ale TVR-ului,pentru ca pe el platim abonament,care se ridica la o suma ce depaseste cu mult 15 mil euro!

Daca am traii intr-o tara normala,atunci sigur ar trebui sa existe cate un stadion bunicel de 15000 locuri in fiecare cqpitala de judet,o sala multifunctionala de 5000 locuri pentru handbal,baschet,futsal,un pantinuar de 3000 locuri,2 terenuri acoperite de tenis,unul sintetic obligatoiu si unul pe zgura,teren de rugby si altele.Asa poate am putea sa dezvoltam spiritul de echipa,al copiilor de mici si am bune bazele unei generatii cu coloana vertebrala.

E o vorba:UNDE NU-I CAP,VAI DE PICIOARE,asa e si politica Romaniei!

CaTaLiNsm StElIsTu07.02.2008 11:58

Stiti care este problema cea mai mare...nu ca nu exista aceasta infrastructura in sportul romanesc,ci aceea ca cei care ar trebui sa faca ceva in sensul acesta nici macar nu s-au gandit la aceste lucruri,nu avem nici macar un proiect pe termen lung care sa cuprinda asa ceva.Deci pana sa avem noi o oarecare infrastructura,macar in sporturile mai"importante",va dura mult si bine.Deocamdata tot speram sa apara macar pe"foaie",pentru ca finalitatea lor...nu stiu cati dintre noi o vor mai prinde...eu unul sper ca da......

warlock07.02.2008 12:01
In aceste conditii nu ar trebui sa mai mire pe nimeni lipsa de interes a publicului pentru celelate sporturi, lipsa valorilor in aceste sporturi. Unii sportivi isi risca sanatatea prin sali si vestiare lipsite de igiena, de caldura, s.a.m.d.

foarte bine punctat! respect!

steagro

yo_marius07.02.2008 12:05
Orice s-ar face numai nemultumiti sunt in tara asta,acum referindu-ne la infrastructura Stelei!Ce fel de "confort al suporterului",vrei tu la Steaua,cand chiar daca acesta ar fi,iti vin cei de la Dinamo sau Rapid si iti incendiaza tribuna in care stau,ar investitiile tale se duc pe apa sambetei!Iar de magazine,nici nu mai vorbesc,cand exista atatea lucruri pe ccare trebuie sa le faci cu banii mai intai,iti mai arde sa cumperi ceva in plus?Cand ai 2 copii mici,sau la scoala,cand ai facturi ce cresc de la o luna la alta,cand salariul iti este mult prea mic pentru ati permite luxul de a merge cu iubita/sotia la un restaurant la sfarsit de saptaman,crezi ca iti mai raman bani ca sa cumperi materiale din magazinele(care acum nu sunt)ale Stelei?La fel este si in cazul meciurilor in pay-per-view!Aceeasi abordare a problemei.Si,da cred ca ar trebui ca meciurile sa fie ale TVR-ului,pentru ca pe el platim abonament,care se ridica la o suma ce depaseste cu mult 15 mil euro!

Daca aplicam principiul "nu facem ca oricum vin aia si-l strica" nu ajungem nicaieri.Dupa cum bine stii majoritatea costurilor pagubelor provocate de suporterii adversi sunt recuperate ulterior de la club.

Despre magazine,daca tu nu ai bani nu inseamna ca nimeni nu are.De acord ca produsele promotionale sunt scumpe cateodata dar,pentru Dumnezeu,nu trebuie sa-ti cumperi cate un tricou la fiecare meci in Ghencea!!Apoi,pe langa produsele cu emblema Stelei,nu crezi ca ar fi necesare un restaurant sau o cafenea,ma rog,un loc in care un suporter poate sa stea o jumatate de ora inainte sau dupa meci.

Despre pay-per-view este o cu totul alta discutie care se poarta pe un alt topic.

P.S.@eddie

evident ca oamenii trebuie incurajati sa mearga la meciurile tuturor sectiilor CSA-ului,doar ca hocheiul este cumva prioritar in acesta perioada!!Cel putin,cele doua meciuri cu S.C. de pe Flamaropol pot hotari care din cele doua echipe vor fi finaliste!!asta nu inseamna ca celelalte sectii ar trebui ignorate.

makaan07.02.2008 12:12

Pai Tiriac, la cati bani si cate oportunitati de afaceri a scos de pe urma tenisului, n-ar putea sa construiasca o arena moderna de tenis? In loc de un domeniu de vanatoare de 2 mil de euro, nu mai bine facea o academie de tenis,cum Nastase se chinuie sa faca si nu reuseste,din mai multe motive,principalul fiind banii... Dar fiecare face ce vrea cu banii lui pana la urma, sau, mai e posibilitatea ca genul asta de initiative sa fi existat si sa fi fost descurajate de diversi factori de decizie din administratia locala care isi cereau "dreptul"...

Cat despre guvernanti...imi vine greu sa si scriu despre ei... pai daca fotbalul e sportul national,asa cum zicea cineva pe aici,si in toata tara nu exista in 2008 un stadion national modern,unul singur!! ce mai vreti pentru alte discipline sportive?

Vreau sa va intreb, cati ani au trecut de la celebrul meci "pe plaja" cu Danemarca si pana cand s-a inceput demolarea stadionului Lia Manoliu? Aoleu!!! Pai va dati seama cati ani o sa dureze costructia??

Si inca ceva.N-am inteles niciodata de ce nationala de rugby nu poate juca pe Cotroceni...

novac07.02.2008 12:30
....

Vreau sa va intreb, cati ani au trecut de la celebrul meci "pe plaja" cu Danemarca si pana cand s-a inceput demolarea stadionului Lia Manoliu? Aoleu!!! Pai va dati seama cati ani o sa dureze costructia??...

Aici ai mare dreptate, stadionul promis la 120 mil Euro a depasit deja 150 si creste in continuare ... pe o copertina, pe un .... vedem ce urmeaza. La fel se va intampla si cu termenul de executie, 2012 este un termen nerealist.

Despre Tiriac nu cred ca este cazul sa discutam cat timp cat el sta de 10 ani cu chirie intr-un viloi RAPPS, in primaverii cu o chirie de 20 Mil lei vechi. Si in acelasi timp construieste un cartier marisor la intrarea in Bucuresti. Si fius'u nu a luat nicodata droguri, ca de, ie baiat educat :D. Asta Tiriac este mai rau ca b ecali si avantu la un loc!

Virgil07.02.2008 12:36
Pai Tiriac, la cati bani si cate oportunitati de afaceri a scos de pe urma tenisului, n-ar putea sa construiasca o arena moderna de tenis? In loc de un domeniu de vanatoare de 2 mil de euro, nu

Si inca ceva.N-am inteles niciodata de ce nationala de rugby nu poate juca pe Cotroceni...

Pe Tiriac pur si simplu nu-l intereseaza sa construiasca o sala de tenis. Pentru ca nu mai e in activitate, pentru ca fiul lui nu e tenisman, pentru ca e bancher si bancherii sunt zgarciti. Ei au arici la buzunare cand trebuie sa dea. Nu si can trebuie sa primeasca. De altfel mos Tiriac e recunoscut drept un mare zgarie branza.

In ce priveste domeniul de vanatoare, acesta a fost al lui Ceausescu, deci al statului. Tiriac a fost suficient de abil ca fostul prim ministru Petre Roman sa i-l faca aproape cadou.

Nationala de rugby nu poate juca in Cotroceni, pentru ca aceasta arena este privata. Apartine BCR si e construita exclusiv pentru fotbal. Uneori mai au loc aici concerte.

serban2307.02.2008 12:41

Ce vrea Nastase? Teren de tenis acoperit?

Poate ati vazut si voi aseara la TV ca vor sa demoleze arenele BNR, pentru un proiect imobiliar...

makaan07.02.2008 12:50
Nationala de rugby nu poate juca in Cotroceni, pentru ca aceasta arena este privata. Apartine BCR si e construita exclusiv pentru fotbal. Uneori mai au loc aici concerte.

Stiu ca e a BCR-ului,dar asa cum Nationalul a jucat acolo,de ce nu ar putea si nationala de rugby?Nu cred ca ea este destinata in exclusivitate fotbalului, ci sporturilor de echipa care ar putea sa fie practicate pe aceasta suprafata...O fi fost el construit in ideea de arena exclusiv pentru fotbal,dar vremurile se schimba...Banii conteaza pentru bancheri,dupa cum spuneai si tu. Nu cred ca ar cere o suma exorbitanta BCR-ul pentru ca Federatia Romana de Rugby sa poata beneficia de acces la arena pentru meciurile internationle ale "stejarilor"...insa aici e de vina probabil si FRR si al ei presedinte ,dl Straton,care ar fi putut sa se implice mai mult in aceste chestii,in loc sa se orienteze pe capatuiala...

JDERUL07.02.2008 12:53

Articol bun despre un subiect arzator. Intrebarile pe care le ridici sunt cat se poate de pertinente si ar trebui sa se afle pe agenda de lucru a fiecarui guvern care are cat de cat o probitate morala. Din pacate,va mai curge multa apa pe Dunare pana cand vor avea si romanii parte de factori decizionali rersponsabili dispusi sa cheltuie banii publici in interesul natiunii. Pana atunci insa va trebui sa SUPRAVIETUIM ca si pana acum. Sportivii nostri sa-si depaseasca limitele si sa obtina performante la care,afland conditiile de pregatire,strainii sa ramana perplecsi! Intr-o tara in care minciuna tine loc de adevar,sfidarea bunului simt este inclusa in nomenclatorul de meserii,spaga a devenit sport national,iar peste 80% din populatie traieste la limita pragului de saracie, nu se poate intampla nimic normal! Indemnul de apune presiune pe clasa politica este binevenit si ar trebui sa mobilizeze cati mai multi dintre noi. Paradoxal: desi ori de cate ori se iveste ocazia,cantam cu totii,,desteapta-te romane",dar versul acesta se pare ca la noi are efect invers. Ne afundam din ce in ce mai mult in somnolenta,iar somnul natiunii naste monstrii. Monstrii s-au nascut si-au proliferat nepermis de mult pe umerii unei natiuni in agonie. Da,pentru ca am inceput cu sloganul,,nu ne vindem tara"si au luat altii degeaba tot ce a fost mai bun,am continuat cu vanzarea copiilor (scandalul ,,adoptiilor"din Romania a facut inconjurul lumii de cateva ori) ni s-a distrus sistemul de invatamant (suplimentat cel superior de celebrele universitati particulare unde nu prea importa daca ai sau nu aptitudinile necesare,important este sa-ti platesti taxele),ni s-a distrus sistemul sanitar de au ajuns sa moara oamenii pe strada sau chiar pe holurile spitalelor din lipsa de medicamente sau ignoranta cadrelor medicale(punem medicii la zid cand in Romania un medic este fortat sa raspunda unui numar de 15-20 de ori mai mare de pacienti decat intr-o tara civilizata,iar un medic rezident dupa 6 ani de studiu are un salariu de 600 ron!).Sistemul public de pensii a fost si este sistematic jefuit de catre cei ce se perinda la putere,iar cel privat nu ofera nicio garantie. In atari conditii tinerii capabili accepta prima oferta venita de afara.Ceilalti pleaca si ei pentru a munci pe bani mai multi in diverse tari si mare parte dintre ei isi iau cetatenia tarii respective unde au mai multe oportunitati de a-si intemeia un camin si a avea o familie care sa dispuna de confort. Mai mult chiar si imbogatitii mpeste noapte isi pun averile la adapost in banci straine,isi cumpara proprietati pe alte meleaguri si se pregatesc sa dobandeasca o alta cetatenie.Chiar credeti ca UE avea nevoie stringenta de poporul roman? Nu. UE are nevoie de spatiu si mana de lucru ieftina. De pamant si de sclavi. Au aparut si in presa cazuri da romani sechestrati si obligati sa munceasca numai pentru o portie de mancare cat sa nu moara de foame. Sunt atatea firme straine de prestigiu care spun ca vin sa investeasca la noi. Vin. Dar unde vin? Pe teritoriul vechii Transilvanii.Tinutul secuiesc este sau nu o realitate? 60% din capitalul bancar ce se deruleaza in Romania este controlat de bancheri austrieci. Si atunci nu poti sa nu te intrebi:Romania,incotro? In ritmul acesta in urmatorii 30-40 ani vor mai ramane poate cateva milioane de prosti batrani si bolnavi care-si vor mai aminti ca odata,candva pe la inceputul mileniului trei traiau intr-o tara numita Romania!

Virgil07.02.2008 14:20
Stiu ca e a BCR-ului,dar asa cum Nationalul a jucat acolo,de ce nu ar putea si nationala de rugby?

Din pacate niciunul dintre noi nu are dreptate. Stadionul Cotroceni apartine BNR, iar FC National (in prezent Progresul) se afla la o mare rascruce. Iata ce spune Mediafax:

"Clubul Progresul va fi inchis, terminandu-si resursele financiare, iar Banca Nationala a Romaniei nu face afaceri imobiliare", a declarat guvernatorul Mugur Isarescu, dupa ce presa a scris ca Arenele BNR vor fi demolate, devenind astfel o afacere imobiliara.

BNR a spus, intr-o conferinta de presa, ca afirmatiile potrivit carora BNR face afaceri imobiliare nu sunt adevarate. "Numai eu stiu cat m-am luptat pentru acel parc cu platani. Ne-am indeplinit toate obligatiile de la preluare. Era un maidan acea proprietate", a afirmat Isarescu. El a aratat ca BNR a finantat cat a putut si activitatile sportive, insa posibilitatile de finantare au devenit limitate in timp.

makaan07.02.2008 16:38

@ Virgil

Deci pana la urma cum e?Ca nu prea am inteles...demoleaza arena sau ce? Am inteles ca Progresul e pe duca,si asta nu e o surpriza,datorita individului denumit Iacov; dar arena Cotroceni ce soarta va avea...te rog sa ma lamuresti ca din declaratia lui Isarescu nu prea am inteles care e finalitatea.

Virgil07.02.2008 19:05

@ makaan

Din declaratia lui Isarescu rezulta ca arenele BNR nu vor fi demolate. Ca vor continua sa existe. Chiar daca Progresul se desfiinteaza din lipsa de sustinere financiara, sunt convins ca multe echipe din Bucuresti ar dori sa inchirieze arena de fotbal. Ma gandesc in special la Dinamo.

w3bmaster07.02.2008 23:13

In tara asta e nevoie de infracstructura in absolut toate domeniile