Departe de a ma entuziasma in urma victoriilor din meciurile de pregatire, ma vad nevoit sa admit ca jocul Stelei a crescut. Nu mult, dar a crescut. Daca dupa primele doua meciuri mi-am exprimat nemultumirea cu privire la utilizarea unor jucatori in primul unsprezece, fotbalisti despre care se stia cam tot ce pot arata pe teren, dupa penultima partida impotriva cehilor de la Ceske, am observat un salt calitativ in jocul favoritilor nostri. Mai mult, astazi Steaua a castigat lejer un meci in care i-au lipsit mai bine de jumatate din presupusii jucatori titulari. Unde mai pui ca Plesan si-a permis sa rateze un penalty?
Nu trebuie musai sa ne entuziasmam dar trebuie apreciem faptul ca exista acum un grup omogen alcatuit - indraznesc s-o afirm - din jucatori de valoare si un tehnician care a stiut pana in prezent sa se descurce cu aceasta pleiada de mazete.
Faptul ca exista un plus de valoare la Steaua in clipa de fata este demonstrat si de forma in care se afla Dica. Decarul nostru redevine acel jucator de mare finete cu un simt al portii de exceptie si cu mare pofta de gol. In acest sens, trebuie evidentiate prestatiile lui Pepe Moreno si Dayro Moreno, noile achizitii integrandu-se cu rapiditate in jocul ros albastrilor fiind practic coautori la jocul bun al dicanului. In plus, Mendoza a marcat si el astazi demonstrand faptul ca va fi o reala concurenta in atacul ros albastrilor.
Multa lume inclina sa creada ca nu avem un antrenor valoros in clipa de fata. Este posibil sa fie asa, dar cine s-a nascut invatat? O scena imi vine obsedant in mine: imediat dupa marcarea golului impotriva dinamovistilor de catre Rica Neaga, antrenorul Lacatus lasase bucuria de-oparte si in vacarmul general a gasit ratiunea sa isi tempereze un elev - Ovidiu Petre - si sa-i explice acestuia partitura ce trebuia aplicata pentru ca echipa noastra sa nu fie egalata. A ales sa actioneze exact intr-o zona delicata stiind ca modul in care inchizatorii vor juca va fi decisiv.
Departea de a se compara din punct de vedere tehnic cu Protasov, Zenga sau Olaroiu, Lacatus compenseaza aceasta lacuna cu modul in care stapaneste vestiarul dovedind ca este un tip matur, iar modul in care a inteles sa motiveze fiecare jucator in parte dovedeste intelepciune. Faptul ca la Steaua este liniste, ca nu au aparut rabufniri incarcate cu pretentii din partea fotbalistilor si nici accese de vedetism demonstreaza ca exista in clipa de fata un climat propice muncii si de ce nu, performantei.
Marius are nevoie de mult noroc pentru ca patronul Becali, impulsiv si radical, vrea rezultate imediate si foarte bune. In orice alt caz, Fiara va iesi prin usa din spate. De aceea se cuvine sa-l incurajam pe tanarul antrenor stelist si sa ne rugam ca ros albastrii sa obtina doua victorii dupa tot atatea meciuri in debutul returului de campionat.