FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mizand pe Fiara

fcsteaua.ro05.02.2008 19:55

Departe de a ma entuziasma in urma victoriilor din meciurile de pregatire, ma vad nevoit sa admit ca jocul Stelei a crescut. Nu mult, dar a crescut. Daca dupa primele doua meciuri mi-am exprimat nemultumirea cu privire la utilizarea unor jucatori in primul unsprezece, fotbalisti despre care se stia cam tot ce pot arata pe teren, dupa penultima partida impotriva cehilor de la Ceske, am observat un salt calitativ in jocul favoritilor nostri. Mai mult, astazi Steaua a castigat lejer un meci in care i-au lipsit mai bine de jumatate din presupusii jucatori titulari. Unde mai pui ca Plesan si-a permis sa rateze un penalty?

Nu trebuie musai sa ne entuziasmam dar trebuie apreciem faptul ca exista acum un grup omogen alcatuit - indraznesc s-o afirm - din jucatori de valoare si un tehnician care a stiut pana in prezent sa se descurce cu aceasta pleiada de mazete.

Faptul ca exista un plus de valoare la Steaua in clipa de fata este demonstrat si de forma in care se afla Dica. Decarul nostru redevine acel jucator de mare finete cu un simt al portii de exceptie si cu mare pofta de gol. In acest sens, trebuie evidentiate prestatiile lui Pepe Moreno si Dayro Moreno, noile achizitii integrandu-se cu rapiditate in jocul ros albastrilor fiind practic coautori la jocul bun al dicanului. In plus, Mendoza a marcat si el astazi demonstrand faptul ca va fi o reala concurenta in atacul ros albastrilor.

Multa lume inclina sa creada ca nu avem un antrenor valoros in clipa de fata. Este posibil sa fie asa, dar cine s-a nascut invatat? O scena imi vine obsedant in mine: imediat dupa marcarea golului impotriva dinamovistilor de catre Rica Neaga, antrenorul Lacatus lasase bucuria de-oparte si in vacarmul general a gasit ratiunea sa isi tempereze un elev - Ovidiu Petre - si sa-i explice acestuia partitura ce trebuia aplicata pentru ca echipa noastra sa nu fie egalata. A ales sa actioneze exact intr-o zona delicata stiind ca modul in care inchizatorii vor juca va fi decisiv.

Departea de a se compara din punct de vedere tehnic cu Protasov, Zenga sau Olaroiu, Lacatus compenseaza aceasta lacuna cu modul in care stapaneste vestiarul dovedind ca este un tip matur, iar modul in care a inteles sa motiveze fiecare jucator in parte dovedeste intelepciune. Faptul ca la Steaua este liniste, ca nu au aparut rabufniri incarcate cu pretentii din partea fotbalistilor si nici accese de vedetism demonstreaza ca exista in clipa de fata un climat propice muncii si de ce nu, performantei.

Marius are nevoie de mult noroc pentru ca patronul Becali, impulsiv si radical, vrea rezultate imediate si foarte bune. In orice alt caz, Fiara va iesi prin usa din spate. De aceea se cuvine sa-l incurajam pe tanarul antrenor stelist si sa ne rugam ca ros albastrii sa obtina doua victorii dupa tot atatea meciuri in debutul returului de campionat.

AndyQ05.02.2008 20:03

Intradevar, Lacatus incepe sa-si contureze un prim 11. Pentru prima data in ultimii ani, Steaua are un lot valoros, eu cred ca cel mai valoros din ultimii 10 ani, parerea mea.

In momentul de fata avem o linie de fundasi de mare clasa: Goian-Ghionea(binecunoscutul duo impenetrabil), Rada care s-a integrat perfect in jocul Stelei, dar si fundasi cu pofta ofensiva: Emeghara si Golanski.

La mijloc mai avem putin de lucru, daca inchizator incontestabil e Ov. Petre, ceilarti ar putea fi Radoi, Plesan, Nicolita sau Dino Eze.

Cat despre atac... aici nu avem de ce ne plange, avem 4 jucatori de mare clasa: 2*Moreno, Mendoza si Dica. Sa speram ca o sa confirme si Habibou. Am incredere in pustiu de doar 20 de ani.

Ramane ca Fiara sa omogenizeze din toti jucatorii astia o echipa de start cu adevarat competitiva. Probabil nu o sa putem miza din prima pe toti atacantii astia, dar e bine de stiu ca in momentul in care unuia nu-i merge jocul... avem cu ce-l schimba.

Dano05.02.2008 20:15

Absolut de acord cu tine Catalin. Lacatus trebuie sustinut. Sa ne amintim ca de la venirea sa in Ghencea ca antrenor, echipa chiar a inceput sa miste ceva. Inca nu putem emite concluzii definitive in legatura cu capacitatile de antrenor ale sale pentru ca inca nu a avut timpul

necesar. ............................Lasand asta la o parte vreau sa va aduceti aminte ce jucator a fost el. Revad cu placere meciurile Stelei din trecut. Acele lansari pe varfuri vor ramane ca o lectie despre fotbalul spectacol pe care l-a practicat Steaua.

Virgil05.02.2008 20:19

Lacatus demonstreaza ca atunci cand are de unde sa aleaga, poate trimite in iarba o echipa puternica si bine motivata. Schimbarile in ceea ce priveste asezarea in teren, pe care multi le-au criticat, fac parte din incercarile maestrului Lacatus de a-si distribui jucatorii cat mai bine pe posturi. Cu alte cuvinte, nu sunt decat niste probe deocamdata. Daca vor da roade si ochiul de maestru si intuitia fostului mare septar ii vor sopti dulce la ureche ca asa trebuie sa joace, asa va juca.

Evident ca primele doua meciuri vor conta foarte mult, ele fiind oarecum decisive. Sper sa le trecem cu bine si apoi sa mergem din victorie in victorie pana la meciurile cu Rapid si apoi cu Dinamo. Daca si de astea trecem si CFR-ul va ridica (virgula) codita, adica va da semne ca pierde teren, e foarte posibil ca Steaua sa priveasca restul echipelor din pozitia de lider, iar Marius sa devina mare antrenor.

Pana atunci insa. va fi nevoie de multa munca, incredere in sine, sansa si nu in ultimul rand... ciocul mic.

st_194705.02.2008 20:25

Sa dea Domnul sa ai dreptate prin tot ceea ce ai scris in articolul tau

ps: Nu mi-a placut azi declaratia lui Plesan despre meciul cu CFR din Ghencea

Il Soldatino05.02.2008 20:56
Sa dea Domnul sa ai dreptate prin tot ceea ce ai scris in articolul tau

ps: Nu mi-a placut azi declaratia lui Plesan despre meciul cu CFR din Ghencea

Da, s-a grabit. Trebuia sa taca si sa se mobilizeze exemplar pentru acest meci. Din pacate a dat apa la moara mass mediei care va mediatiza intens aceasta declaratie inaintea meciului. Si eu cred ca Steaua poate in clipa de fata sa invinga CFR-ul dar pentru asta trebuie creata acea atmosfera propice care sa conduca la o victorie. Ori asta se face cu munca la antrenamente, mobilizare, sacrificiu in timpul meciului si un dram de noroc. In plus, cu liniste, fara declaratii si pronosticuri aruncate aiurea.

Virgil05.02.2008 21:21

Asa cum am spus mai sus, Plesan trebuia sa aiba ciocul mic.

danimarcu05.02.2008 23:13

Bun articol,ca de obicei...

Despre Plesan, a gresit ,intr-adevar ca a intrat in jocul frustratilor de la echipele rivale...

Cred ca nu a fost instruit cum sta treaba la Steaua:ciocu mic,jucatorul "vorbeste "doar pe teren.Ma rog, e de inteles stiind traseul pe care l-a avut in cariera sa.Sper sa lase bravurile astea pentru altii,si sa urmeze exemplul celorlalti stelisti.

AdrianUltras2505.02.2008 23:14

Sa vedem ce o sa fie.Laca e inca un antrenor tanar.Poate sa ajunga mare.

In legatura cu Dica, eu nu sunt multumit.

Inca nu arata ca acel Dica de anul trecut, care decidea singur un meci.A dat el goluri, dar inca e departe.

Isi revine el la forma care l-a facut al 3lea cel mai bun jucator din CL anul trecut ca nu e prost sa piarda nationala.

revivo06.02.2008 07:31

"Departea de a se compara din punct de vedere tehnic cu Protasov, Zenga sau Olaroiu, Lacatus..."

Cu Protasov sunt deacord, dar cu ceilalti doi........Chiar asa???.... Lacatus al nostru nu se compara cu 0(li) si cu Zenga????....ce nedrept esti Catalin!!!!!!!

AndyQ06.02.2008 07:44
Cu Protasov sunt deacord, dar cu ceilalti doi........Chiar asa???.... Lacatus al nostru nu se compara cu 0(li) si cu Zenga????....ce nedrept esti Catalin!!!!!!!

Ca antrenor, revivo, ca antrenor. :P

Nu poti spune ca Lacatus e mai antrenor decat Olaroiu, pentru ca inca nu a ajuns sa aiba performanta lui Oli. O sa ajunga...

morosanu'06.02.2008 08:32

celor care vor merge la meciurile Stelei as vrea sa le sugerez ceva: sa incerce sa il sustina pe surdu ,chiar daca nu-i va iesi jocul;trebuie facut un experiment ,poate daca spectatorii il vor ovationa putem avea placuta surpriza sa crestem nivelul evolutiilor lui. am vazut si intr-unul dintre amicale zbaterea lui pe teren,baiatul asta merita sustinut nu numai fluierat! iar in legatura cu miza pe Laca,il sustin neconditionat si mi-as dori din tot sufletul sa maturam cu toti prin campionat! DOAMNE_AJUTA!!!

yo_marius06.02.2008 08:35

off-topic putin:

celor care vor merge la meciurile Stelei as vrea sa le sugerez ceva: sa incerce sa il sustina pe surdu ,chiar daca nu-i va iesi jocul

:)))))))))))

....si marmota tot cu ciocolata dom'ne!!!......

ca sa fiu inteles postez si o completare:)

@morosanu'

nu cred ca pana acum cineva de aici a contestat lipsa de "zbatere" a lui surdulica...cel putin eu,am contestat (si voi ramane la aceeasi parere) lipsa de valoare a lui,lipsurile mari la capitolul fotbal(incepand cu alergarea,preluari,controlul balonului,dribling etc.)

nu cred ca un jucator poate fi aplaudat doar pentru ca alearga....in cazul asta Banel si Rica ar trebui ovationati la fiecare meci!!! si evident ca nu este cazul!!

de acord ca poate romica nu ar mai trebui injurat,dar ia gandeste-te putin:incepe Liga1,surdulica titular si greseste 3 preluari si 3-4 pase....stai in tribuna(sau acasa la TV) si te gandesti ca "freaca" banca de rezerve un (acum doar presupun...) Mendoza,Bicfalvi,Ochirosii(din primavara cand va reveni) chiar Eze,sau un Cristocea de care isi bate joc jijica...tu l-ai mai putea aplauda pe romica??sau altfel,tu te-ai putea abtine sa nu-l injuri???....

mai gandeste-te.....

DelPiero1006.02.2008 09:00

Avem doua compartimente de super-clasa,apararea si atacul in acest moment!Un mijloc bunicel,dar sa recunoastem,cu destule lacune!Oricum,e o echipa mai buna decat cea din tur,clar!Laca are o misiune extrem de grea,sa aleaga un sistem care sa plieze pe calitatile jucatorilor!Sa speram ca va reusi!Oricum,inceputul pare promitator,dar acum n-are rost sa ne grabim ca fata mare la maritis!Cam asta a a facut Plesan cu acea declaratie depse meciul nostru cu CFR...

JDERUL06.02.2008 09:14

Odata cu venirea acestor jucatori straini,sa speram ca ,,s-a spart gasca".Vedetele autohtone nu vor mai avea aceleasi intrari la seful de card ca pana acum si vor trebui sa puna osul mai mult.Ma gandesc ca cheltuind niste bani,jjjj va dori sa vada pe ce i-a cheltuit si nu-i va mai pasa daca in teren este x sau y,sau sa schimbe iar antrenorul pentru ca-i oboseste prea tare la antrenamente.

Sper din tot sufletul ca Marius sa aiba inspiratia necesara alcatuirii primului ,,11" si sa aleaga strategia potrivita pentru fiecare meci.

laur_2306.02.2008 12:22

sa-i dam ragaz!!! binenteles ca nimeni nu-si doreste sacrificarea performantelor sau lipsa rezultatelor pe un termen scurt, mediu sau lung;

insa---chiar daca mai are mult pana acolo, de ce sa nu speram ca Laca ne va aduce macar jumatate din ceea ce ne-a oferit ca jucator in aceasta postura de antrenor al Stelei;

faptul ca nu mai exista disensiuni in vestiar( mai ales acum- odata cu aparitia lui Mirel, care domina vestiarul pe vremea lui Olaroiu...) i se datoreaza in mare masura Fiarei...

a stiut sa detensioneze o atmosfera care era gata sa explodeze( incidentul Dica-Rada etc.) si sa creeze cadrul propice performantei;

asadar...trebuie sa avem incredere si sa privim cu optimism acest sezon de primavara si, de ce nu?- in perspectiva!!!

Forza Steaua!!! Forza Laca!!!

novac06.02.2008 12:59
Cred ca nu a fost instruit cum sta treaba la Steaua:ciocu mic,jucatorul "vorbeste "doar pe teren.Ma rog, e de inteles stiind traseul pe care l-a avut in cariera sa.Sper sa lase bravurile astea pentru altii,si sa urmeze exemplul celorlalti stelisti.

Nu-i treaba mea sa-i gasesc circumstante atenuante lui Plesan dar cred ca a izbucnit si el la adresa CFR-ului, imediat dupa meci. Nu ramai cu impresii prea placute despre unii care ti-au rupt picioarele (la propriu) si nici sa le urezi de bine nu poti. Este un jucator foarte bun si sa ne bucuram ca este refacut.

Hai Marius rupe-le capul la compostori!

enjoy06.02.2008 13:09

"bun articol ca de obicei..." de obicei mereu a fost ceva de spus, ba impotriva echipei, ba impotriva antrenorului, ba impotriva unor jucatori luati individual, ba etc. dupa ce ai desfiintat ceva de ce vrei sa refaci, de ce nu te gindesti de mai multe ori pina la a afirma ceva? Croitoru (meseriasul nu jucatorul) daca taie stofa gresit n-o mai poate reface, trebuie sa cumpere alta. el poate pentru ca mai gaseste aceeasi stofa, noi nu putem pentu ca Lacatus e unul singur nu sunt mai multi. deci, trebuie sa cintarim bine atunci cind e vorba de echipa si de tot staful ei, sa nu scriem doar ca sa vada altii cit de inteligenti suntem. stelistii adevarati cauta sa ajute, nu sa demoleze. demolatori sunt peste tot, constructori mai putini. in rest numai de bine!

red_blue_ultras06.02.2008 13:23

Stai un pic , sunt meciuri de pregatire fara nici o miza . Una este in campionat cand este o miza la mijloc cele 3 pct si alta este un meci de pregatire unde adversarul nu are nici o miza. O sa fie mult mai greu in campionat si mie personal mi-e frica de meciul de la Iasi pentru ca daca castigam avem un moral ff bun in privinta meciului cu tzefere , daca pierdem sau facem egal... incep sa apara tensiunile sus in loja , stiti voi la cine ma refer. :steag_steaua_ro:

dr.adrian906.02.2008 14:04

cel mai important meci e...............

....

...

...

....

...

....

.....

urmatorul.

Il Soldatino06.02.2008 15:29
"bun articol ca de obicei..." de obicei mereu a fost ceva de spus, ba impotriva echipei, ba impotriva antrenorului, ba impotriva unor jucatori luati individual, ba etc. dupa ce ai desfiintat ceva de ce vrei sa refaci, de ce nu te gindesti de mai multe ori pina la a afirma ceva? Croitoru (meseriasul nu jucatorul) daca taie stofa gresit n-o mai poate reface, trebuie sa cumpere alta. el poate pentru ca mai gaseste aceeasi stofa, noi nu putem pentu ca Lacatus e unul singur nu sunt mai multi. deci, trebuie sa cintarim bine atunci cind e vorba de echipa si de tot staful ei, sa nu scriem doar ca sa vada altii cit de inteligenti suntem. stelistii adevarati cauta sa ajute, nu sa demoleze. demolatori sunt peste tot, constructori mai putini. in rest numai de bine!

Daca faci referire la articolele mele cred ca gresesti putin. Nimeni nu a desfiintat nimic si nimeni nu vrea sa refaca nimic. E marea problema pe care o au multi useri. Faptul ca transforma criticile mele in mai mult decat reprezinta acestea si le catalogheaza in functie de ceea ce inteleg. Cred ca mai importanta ar fi opinia ta cu privire la articol si echipa si nu cu privire la autor si conceptiile acestuia. Modul in care pui problema imi aduce aminte de un episod petrecut anul trecut: Cristea plecase de la echipa, iar eu am scris un articol prin care am explicat in linii mari ca viata e cruda, iar valoarea unui fotbalist discutabila si ca masura continuitatii in performanta este cea cu care se masoara. Rezultatul? Un alt user mi-a reprosat ca "l-am facut cu ou si otet pe Cristea". Atat a inteles omul....

Azazello07.02.2008 08:59

..."ma vad nevoit sa admit" spui tu la inceputul materialului, aducand in discutie jocul bun al echipei. Cred ca nu prea este o remarca potrivita, sunand mai degraba a replica din partea unui adeversar decat a unui fan (nicio aluzie) spusa fara prea mare placere. Poate ca mai bine ar fi fost sa spui "ma bucur sa observ"....sau "este de apreciat".

Citind inceputul, materialul lasa impresia de "cronica" de cotidian sportiv redactata de un ziarist care vrea cu orice pret sa Para impartial...dar "se vede nevoit" sa recunoasca anumite lucruri. Dar suporterii nu au nevoie de impartialitate de acest fel. Mai ales ca rubrica se numeste "suflet de stelist" nu "ratiune de cronicar".

Cat despre verdictul aplicat lui Marius, "departe de a se compara din punct de vedere tehnic cu Protasov, Zenga sau Olaroiu" permite-mi sa te contrazic, intrucat o asemenea idee nu are inca parametrii fundamentali ca sa poata fi realizata. De ce? Lacatus nu a stat inca pe banca Stelei cat ceilalti ! Simplu. Iar daca un mare antrenor este dat de jocul echipei, permite-mi atunci sa-l situez eu pe Laca (la fel ca tine, fara un fundament solid si doar bazandu-ma pe ochiometru :) ) peste Oli sau Zenga, maestrii ai jocului tacticizat si lipsit de spectacol.

In rest, astept sa reinceapa campionatul, ca sa-ti pot citi cronicile de meci, de cele mai multe ori foarte bune.

Numai bine.

EuroSTELIST07.02.2008 17:50

Cataline, imi cer scuze dar imi rezerv dreptul de a avea aceeasi opinie ca si Azazello legat de comparatia Lacatus - Protasov, Zenga, Olaroiu. Sincer, sunt un admirator al stilului deschis si direct in care abordezi articolele pe care le scrii, insa, daca imi permiti o parere, probabil n-ar trebui sa comparam antrenorii intre ei. Exista o multitudine de criterii dupa care am putea face asta, criterii care dau "ierarhii" adeseori opuse, sa spun asa. E adevarat, cel mai obiectiv dintre ele e reprezentat de rezultatele echipei - practic munca unui antrenor e similara cu cea a unui pedagog, degeaba esti "toba de carte" daca nu esti capabil sa transmiti mai departe cat mai multe din cunostintele tale. Cu toate acestea, privind in urma, nu am cum sa asociez performantele indiscutabile din era Olaroiu decat cu niste acte de pura intamplare. Degeaba au fost 4 sau 5 meciuri excelente sub comanda lui, daca in aproape toate celelalte motivatia din teren a jucatorilor Stelei era cel mult zero. Ca exemplu, Mourinho nu are nici pe departe anii de antrenorat si studiile tehnice ale lui Lucescu, insa a luat Liga Campionilor cu o echipa care inainte si dupa el s-a zbatut si se zbate in continuare in mediocritate, iar la Chelsea a ajuns an de an in fazele finale cat a fost manager acolo. Si fraza cu "a avut ocazia sa antreneze echipe net superioare" cade - ce-a facut batranul frustrat la Inter? Ce e mai important, asadar, o scoala teoretica solida sau o charisma de necontestat?

Revenind la Fiara, eu personal il vad infinit mai aproape de mentalitatea de invingator decat Zenga sau mai ales Olaroiu. Aproape ca sunt tentat sa sterg cu buretele o repriza a doua de vis in returul cu Betis Sevilla, un meci tur intr-o semifinala de Cupa UEFA in care doar nesansa ne-a impiedicat sa obtinem mult mai mult, un retur aproape perfect cu Standard Liege ori un meci nebun la Kiev. Acum constat ca ma impresioneaza mai mult inclestarea, desi neconcretizata, cu care am tinut piept Arsenalului in ambele meciuri ori jocul (nu rezultatul, ci jocul) excelent organizat cu care ne-am ridiculizat in final de noiembrie eterna rivala. Prefer un stil cat mai ofensiv unuia cat mai tacticizat. In fotbal, o echipa ramane pana la urma cu palmaresul ei, nu al antrenorilor care s-au perindat pe acolo.

enjoy08.02.2008 11:13

"atat a inteles omul..." intradevar cu intelegerea, uneori, e mai dificil. explicatiile, in detaliu, privind postarea mea anterioara, le gasesti in opiniile exprimate de Azazello si EuroSTELIST, la care subscriu 100%. opinia mea viza, de fapt, o alta tinta dar efectul ei e de semnalat si in acest caz.