FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua polemicilor fãrã rost

fcsteaua.ro01.02.2008 21:56

Suspectat de un stelism excesiv, cronicile mele sunt depunctate într-o competiție cu însãilãrile ,,imparțialilor" (în sport e aproape imposibil sã fii neutru, filosofia de abordare a jocului obligându-te sã fii de partea uneia dintre tabere). Când îți faci publice gândurile (la cerere, din dorința de a epata, etcaetera) nu râvnești sã fii contestat, deși de multe ori o polemicã e beneficã în deslușirea unui fenomen. ,,Steaua și destinul ei blau grana" a fost atacatã de câțiva cititori în pixeli. Nu vizez unanimitatea (istoricește știți ce catastrofã a provocat) și nici nu mã atac. Mai degrabã contraatac. ,,Când la 28.12.1957(...) Pânã aici am apucat sã citesc și m-am oprit. Da,da, mișto articol".

Bietul Red Star Ultras, ce spaimã a tras, sã citeascã tocmai el ditamai pagina. Dadaistul involuntar crede cã poate face mișto numai pomenind cuvântul mișto. Moment nasol, raționament rasol. Poți avea alergie la trecut, ignorând faptul cã prezentul are o teribilã efemeritate(,,clipa repede ci ni s-a dat" consfințea Eminescu-nu cred cã RSU - a nu se citi râsu-ãsta sã fie la fel de suficient ca patibularul Patapievici care-l contestã pe Luceafãr). Peste 24 ore azi devine ieri. Temporalitatea ca temporalitate, dar e jenant sã scoți o frazã din context, pentru a-ți exhiba insuficiența. Nu voi anula un verb sau o sintagmã ca sã mã înțeleagã și ,,omul de pe stradã", cum deseori am fost îndemnat. Batã bulevardul pânã și-o toci pingelele, nu mã cobor eu la el. Coborâtul e mai dificil ca urcușul, știe orice alpinist.

Totuși sã detaliez rostul invocãrii anului 1957: o echipã din Est era nedoritã și boicotatã ca sã ajungã sus. Asta a fost meritul esențial al idolilor noștri: sfidarea barierelor de tot felul, de la ideologie la arbitraj, pentru a-și impune geniul (a nu se uita cã gorjeanul Brâncuși, cu loviturile sale de daltã, a lovit în piatrã, geometrizând-o, rãsturnând astfel câteva milenii de clasicism în sculpturã). În plus, am vrut sã arat cã CF Barcelona ,,s-a insinuat" în destinul Stelei și cã dubla victorie din primele confruntãri anticipa ,,vizionar" triumful sevillian, ambele echipe slujind aceleași culori(red and blue, RSU-le). Iubirea pentru Steaua se poate manifesta și ultras, dar tragedia de pe Heysel, te îndeamnã a fi ceva mai reținut. Da, da, vorba contestatarului, prima înjurãturã din peșteri a fost un uluitor factor de progres, evitându-se o iminentã vãrsare de sânge. Sudalma poate îmbrãca și haina mai elegantã a pamfletului, iar o împunsãturã de stilou doare mult mai mult decât o ranã de stilet.

Cât despre formula de echipã 4-3-2-1 (regret cã unii fani, de bunã credințã, au luat-o la modul propriu, umbrind prin raționamente pertinente școala lui Riciu), a fost doar o figurã de stil. Dacã Mungiu cu filmul ,,4 luni, 3 sãptãmâni și 2 zile" a devenit numãrul 1, iar în 1986 cu 4 victorii, 3 meciuri egale și 2 înfrângeri Sevilla ne-a consacrat pe locul 1, de ce nu l-ar inspira pe Lãcãtuș pentru o altã formulã de echipã ? A nu se uita cã de la WM (3-2-5) s-a trecut la 4-2-4 (primul care l-a inventat a fost antrenorul de la CCA Ronnay-dar invenția a fost patentatã și atribuitã campioanei Braziliei; mi-e și teamã sã spun în 1958, sã nu se supere cumva vreun futurolog; au mai pãțit-o și Paulescu cu insulina și Odobleja cu cibernetica), apoi la 4-3-3, de n-o sã evolueze la un stupefiant 10-10 pentru un amãrât de 1-0.

Dacã acut contemporanul Red Blue Ultras are ,,sânge în instalație", cum se exprimã Rahova tehnologizatã, îi servesc un subiect cu care se va consacra: ,,Steaua lui Rãdoi", cu charisma sa de lider și ,,terorist al vestiarului", cu ținuta de rãzboinic al luminii dar și de gafeur (vezi o ratare de accedere în grupele CL și pasa la Niculescu în derby-ul cu Dinamo), cu desele accidentãri care l-au ținut pe tușã aproape 2 campionate din 5, cu perfide implicãri, ca fin al nașului, în destabilizarea echipei.

Acum sã te vãd, flãmândule de prezent. Pentru un asfel de subiect, mulți au instalația în remont.

Constantin Ardeleanu

cipriano01.02.2008 22:03

Inca un articol excelent domnule Ardeleanu...felicitari si mult succes in continuare

SSK01.02.2008 22:26

red blue ultras nu merita atata osteneala, domnule Ardeleanu.

Iar Horia Roman Patapievici (care a consacrat cuvantul "patibular" pe scena publica) nu are nimic impotriva lui Mihai Eminescu, va asigur!

greenyes01.02.2008 23:05

Cu siguranta articolul asta nu a fost scris doar pentru respectivul ci pentru toti care "gandesc" ca respectivul; sper ca respectivii sa fii cat mai putin dar mi e teama ca s cam multi....

Numai respec Domnule Ardeleanu!

danimarcu01.02.2008 23:12

V-ati ostenit degeaba,d-le Ardeleanu! Respectivul user va evita acest articol cand va vedea ca e scris de dvs.Si,oricum, chiar daca l-ar citi,nu l-ar pricepe.

Ati pomenit si aici de un marsav notoriu,HRP.Ii doresc cu aceasta ocazie multa "sanatate"!

@SSK -HRP are ceva impotriva a tot ceea ce inseamna "romanesc"!

eddie the 'ead01.02.2008 23:46

" Batã bulevardul pânã și-o toci pingelele, nu mã cobor eu la el."

Tocmai ati facut-o. Nu imi permit sa va dau sfaturi, sa va spun ce e rau si ce e bine, dar, din punctul meu de vedere, desi sunt de acord cu unele lucruri spuse aici, acest articol cu iz de rautate nu-si avea rostul. Poate ca ar fi bine sa "cotraatacati" tinte care merita, asa cum ati facut-o de n ori, nu un user care si-a exprimat o parere, chiar si negativa.

st_194701.02.2008 23:49

Suspectat de un stelism excesiv, cronicile mele sunt depunctate într-o competiție cu însãilãrile "imparțialilor" , Pânã aici am apucat sã citesc și m-am oprit. Da,da, mișto articol". ( ha ha )

Lasand la o parte gluma..

Red Star Ultras-nu inteleg de ce si-a pus acest nick name [:-??]

daca era un ULTRAS banuiesc ca avea si o anumita mentalitate de ULTRAS [:-<] si ar fi stiut sa aprecieze articolul dvs.(macar de avea bunul simt ar fi tacut din "tasta")

In mod normal pentru orice STELIST este o bucurie sa citeasca aceste articole pentru ca afla lucruri din bogata istorie a Stelei.. ma rog

Numai bine!

lascar.jpg

SSK02.02.2008 01:15
V-ati ostenit degeaba,d-le Ardeleanu! Respectivul user va evita acest articol cand va vedea ca e scris de dvs.Si,oricum, chiar daca l-ar citi,nu l-ar pricepe.

Ati pomenit si aici de un marsav notoriu,HRP.Ii doresc cu aceasta ocazie multa "sanatate"!

@SSK -HRP are ceva impotriva a tot ceea ce inseamna "romanesc"!

Daca iti iei informatiile despre Horia Roman Patapievici din ziare patriotice tip "Ziua", poti crede si asta. Altfel, nici n-are rost sa discutam. Iti recomand sa citesti totusi editorialele semnate HRP din Evenimentul Zilei.

LARI02.02.2008 01:44

Mi se pare socant ca un Senior precum Domnul Ardeleanu (VIATA LUNGA, MAESTRE!) sa se coboare la mintea unui tzanc. Ca de se vorbea pe-aici de "Horica", e ca si cum Patapievici si-ar explica "Omul recent" unui repetent din clasa a VII-a...

Sper ca Domnul Ardeleanu sa citeasca si multumirile noastre si sa aiba taria sa treaca peste grohaielile unora.

Reverente, Maestre si va asteptam cu drag povestirile Dumneavoastra minunate colorate atat de viu in ros-albastru!

dee02.02.2008 06:17

D-le Ardeleanu,

Fiecare este liber sa spuna ce gandeste, doar modalitatea in care o face trebuie putin controlata. Eu am fost una care "am sarit" pe Red_blue_ultra, nu atat pentru ceea ce a spus, cat pentru 'tonul' folosit, putin zeflemitor. Nu m-a deranjat atat de mult lipsa lui de interes fata de trecut ( pana la urma e o caracteristica comuna a 'generatiei messenger',cat lipsa lui de tact).

Trecutul il uitam, prezentul il traim, iar viitorul il gandim! - asta-i (din pacate) mottoul generatiei actuale. Insa tocmai tonul lui instiga la argumentatie, ceea ce vad ca ati facut d-voastra acuma.

Cu siguranta va apreciaza articolele, sau cel putin ii suscita interesul, insa i-ar fi placut sa stie si punctul d-voastra de vedere referitor la situatia actuala a echipei. I-ati dat o tema destul de grea, din trecut invatam, insa in prezent sta tot secretul, pentru ca il putem imbunatati ;)

@Marius

eu i-am mai urmarit 'evolutia' lui r_b_u si asa cum spunea si Catalin, e un tip cu o gandire buna,ai ramane surprins de calitatea articolului pe care-l va scrie, in cazul in care va accepta provocarea. La el nu "gandirea" e problema, ci mai degraba "atitudinea" de fronda.

CaTaLiNsm StElIsTu02.02.2008 06:34

Dupa cum spuneati domnule Ardeleanu:"polemici fara rost"...

@ dee

..."fii cu ochii in 4 cand vii la meciuri"...si asta e o"parere"?!fiecare avem dreptul sa spunem ce gandim,insa cand lucrurile devin personale cred ca e o mare problema...in rest intr-u totul deacord cu tine.

R.S.U. dealtfel e un tip cu o gandire destul de buna,insa are el ce are cu"istoria" plus ca varstra pe noi ne mai scuza(se pare)de unele"ineptii".

yo_marius02.02.2008 06:43

vad ca toata lumea de pe aici ia o anumita pozitie fata de "neuronul singuratic" ce se ascunde sub nick-ul RSU.

pentru mine este evident ca el nu va raspunde aici pentru simplul motiv ca nu a inteles decat jumatate din cuvintele articolului d-lui Ardeleanu.

iar despre atitudinea "fii cu ochii in 4 la meciuri" ce mai putem zice?el e un frustrat cu 8 clase(Dumnezeu stie cum le-a facut,dat fiind ca are mari carente in exprimare si mai ales in privinta scrisului corect gramatical)care se "bazeaza" pe baietii din brigada.

e clasica atitudine a copiilor retardati care atunci cand sunt singuri sunt mielusei,iar "in gasca" sunt zmeii zmeilor.

ma raliez parerii generale de aici si anume ca nu trebuia sa-i raspundeti acestui frustrat nescolarizat care se viseaza ultras.

numai bine.

red_blue_ultras02.02.2008 08:13

Domnule Ardeleanu , am stat cam vreo 10 minute sa ma gandesc daca sa va raspund sau nu in ciuda mesajelor celorlalti vis-a-vis de mine . Daca v-as raspunde la fiecare in parte (si credeti-ma ca ma abtin cu greu) n-as rezolva nimic poate doar sa creez niste polemici , apoi nu s-ar mai termina si ar trebui sa va raspund si iar si iar si iar.... asa ca mai bine prefer sa imi vad de treaba. Deci cate imi aduc aminte d-le Ardeleanu , la penultimul articol al dvs mi-am cerut scuze public fata de dvs pentru ca v-am contestat articolele ca fiind unele fara viata , fara sens doar pline de istorie . Si v-am mai sugerat sa scrieti astfel de articole in continuare, iar cine vrea sa le citeasca f bine , cine nu (de exp eu) sa fie sanatos . Stiu , am sarit calul sau am facut niste glume deplasate vis-a-vis de articolele dvs , dar ati facut prea mare tam-tam pe seama acestor comm ale mele , s-a vazut ca am lovit serios (fara sa vreau) si deja mi-ati acordat prea multa atentie decat merit . Imi cer scuze inca o data si va urez la mai multe articole de acest gen , se pare ca majoritatea suporterilor stelisti le plac astfel de articole , asa ca "la mai mare" cum se zice :biggrin: . Sper sa ne intalnim vreodata pe stadion , sa am placerea sa va strang mana si sa va cer scuze .

Ps. sfatuiesc toti userii sa se abtina de la orice fel de comm vis-a-vis de postul meu, nu de alta , dar nu pot sa stau chiar toata ziua sa va raspund la fiecare in parte , mai am si altceva de facut .

Harald02.02.2008 08:48

domnule Ardeleanu,

citind postul dvs. ceva imi spune ca limbajul de care dispuneti nu se ridica la nivelul pretins.

Daca aveti ceva de discutat cu un anume user, de ce nu o faceti in particular ?

In rest, lupta Steaua !

JDERUL02.02.2008 09:14

In sport, ca si in politica dealtfel, nu poti fii impartial. Cu cat curge mai multa sudoare in terenul de joc si la masa tratativelor,cu atat va curge mai putin sange in arenele sportive,in tribune sau teatrele de razboi.

axentemihai02.02.2008 09:39

Domnule Ardeleanu incep prin a va spune ca va citeam articolele cu o foarte mare placere.......pana astazi din pacate. de acum nici nu stiu daca voi mai citi. a face un articol pe acest site doar pentru ca cineva te-a contrat, asta in timp ce tu primesti laude de la o mare majoritate, te duce cu gandul la elemente de frustrare. desi atunci n-am fost de acord cu RSU acuma mi-a devenit simpatic. da oricine, chiar si dumneavoastra puteti fi contestat. nu sunteti depozitarul adevarului absolut, imi pare foarte rau. asta dintr-un punct de vedere....... din celalalt sa-l numiti pe Horia Roman Patapievici, una dintre cele mai stralucite minti ale acestei tari, demn de spanzuratoare doar pentru delictul de a avea o opinie e tot un semn de frustrare parerea mea. si inca ceva asa probabil gandeau si lenin stalin sau alte glorioase nume ale istoriei. va salut, dar nu va mai respect.

SSK02.02.2008 09:51

Tinand cont de caracterul acestui articol si de raspunsul peste asteptari de decent si civilizat al lui red_blue_ultras, consider ca o polemica nu-si mai are rostul.

Drept pentru care, declar acest topic inchis si va invit pe celelalte topicuri (inclusiv la "discutii libere" pentru alte argumente legate de Horia Roman Patapievici :P)!

eferman02.02.2008 09:52

Foarta multa dreptate domnule Ardeleanu avetzi... TOT RESPECTUL MEU.. din cauza unor personaje ca cele enumerate in articolul dumneavoastra multzi credinciosi ai culorilor rosh-albastre au plecat de pe acest site si forum!CELOR CA RED BLUE ULTRAS ii rog sa ishi vada de treaba lor... cand vor ajunge sa aiba bunul simt si cultura domnului Ardeleanu pot sa comenteze...

Virgil02.02.2008 10:17

Ca om care am scris deseori pentru acest site, am trecut de multe ori prin momente de genul aceluia pe care l-a trait autorul acestui articol. Si nu numai eu. Absolut toti acei care au avut ceva de spus pentru prima pagina a acestui site. Multi dintre ei au renuntat la a mai scrie tocmai din acest motiv.

Vreau sa subliniez ca astfel de comentarii ostile, bascalioase, ironice, etc, sunt din ce in ce mai rare acum, in comparatie cu trecutul nu foarte indepartat.

Un mare merit revine moderatorilor care sunt suficient de multi si suficient de bine instruiti pentru a nu mai tolera comentariile jignitoare, rau voitoare, injurioase, pe langa tema propusa, la adresa celor care inca mai scriu.

Nu in ultimul rand, calitatea celor care comenteaza articolele a crescut, ca urmare a eliminarii sau a autoeliminarii celor care cu sau fara buna stiinta alterau atmosfera.

Gica Chioru02.02.2008 15:59

Intrigat de ceea ce ati scris in articol, dle Ardeleanu, si de unele comentarii i-am cautat replicile "impricinatului. Nu inteleg reactia dumneavoastra.

Cat despre "red_blue_ultras", ce mare scofala a fgacut? Omului nu-i plac astfel de articole si basta. A gasit de cuviinte sa ironizeze un pic articolul si semnatarul, si?... care-i problema?!? Lumea forumurilor e dificila si... rea, domnule Ardeleanu, nu bagati in seama toate reactiile, nici pe cele pozitive si nici pe cele negative. Si eu am avut cinstea sa scriu pe acest site, aproape niciodata (cu exceptia triumfurilor de care am avut parte ca stelisti) nu am scapat fara reactii negative. Si este normal sa fie asa.

ps.HRP este un pupincurist rasfatat, un "compozitor de fraze" gadilat de o intelectualitate snoaba, futila si impotenta. Ca antinationala stiati cu totii ca e. Intelectualitatea, evident.