"A mirat formula de echipă pe care Zenga a aliniat-o duminică, la Galaţi, împotriva Oţelului. Florentin Dumitru, Cristea şi Paraschiv pe banca de rezervă. În privinţa ultimului, decizia a fost luată chiar de jucător, care înaintea partidei i-a zis lui Walter că este obosit şi nu poate face faţă 90 de minute.
Deşi nu i-a reproşat nimic elevului său, Walter s-a plîns apropiaţilor. "Pe mine mă înjură lumea că îi bag pe Lovin şi Baciu, dar nimeni nu ştie că jucătorii mei se plîng de oboseală şi îmi cer să nu-i introduc etapă de etapă", ar fi zis italianul, care a fost nevoit, Steaua fiind condusă, să-i folosească pe Paraschiv, Cristea şi Dumitru în cea de-a doua repriză a meciului de la Galaţi, chiar dacă aceştia nu erau sută la sută apţi fizic.
"Am reuşit lucruri incredibile în Cupa UEFA şi sîntem pe primul loc în Divizia A, însă vom putea reuşi mult mai multe cu o atitudine corectă şi mai ales atunci cînd fotbalistul român se va obişnui să joace în ritmul miercuri-duminică-miercuri"
Walter Zenga
INTERVIU
"E multă oboseală şi tensiune"
- Sorine, ce s-a întîmplat, de ce nu ai fost titular cu Oţelul?
- M-a simţit Walter la antrenamentele de săptămîna trecută că sînt puţin obosit şi am avut o discuţie înaintea meciului de la Galaţi în urma căreia am ajuns la concluzia că e mai bine să nu joc. Mă aşteptam să ne impunem la în faţa Oţelului şi am crezut că nu o să fie nevoie să intru deloc. Pînă la urmă, la pauză, Walter mi-a spus că e nevoie de mine şi am jucat.
- Tu simţi o anumită stare de oboseală?
- Noi cînd am jucat primul meci din retur eram deja sub influenţa unei stări de oboseală. Disputasem dubla cu Valencia şi Villarreal, meciuri care s-au jucat la o intensitate superioară celor din Divizia A şi asta ne-a marcat.
- Crezi că a fost de vină şi pregătirea fizică făcută în ianuarie?
- În nici un caz, pentru că mă simt mai bine ca niciodată din punct de vedere fizic, dar s-a acumulat oboseala şi tensiunea, şi acest lucru se simte în timp.
CULISE
S-a greşit pregătirea din iarnă?
Surse din interiorul clubului au dezvăluit că la începutul anului, înainte ca Steaua să-şi reia antrenamentele, între Mihai Stoica şi Walter Zenga a avut loc o discuţie pe tema pregătirii de iarnă. MM i-ar fi zis atunci italianului că dacă va aduce echipa în vîrf de formă la începutul sezonului, atunci cînd roş-albaştrii aveau cele mai grele meciuri, printre care derby-urile cu Dinamo şi Rapid, dar şi partidele din Cupa UEFA, atunci titlul nu va putea scăpa trupei din Ghencea. Zenga a accelerat ritmul pregătirilor, aducînd echipa la o formă fizică optimă la jumătatea lui februarie, cu aproape o lună mai devreme decît, de exemplu, Rapid şi Dinamo, care au debutat în campionat pe 10 martie.
Ironia lui Stoichiţă
O replică spumoasă a avut antrenorul Oţelului, Mihai Stoichiţă, în momentul în care a ieşit din vestiar la meciul de duminică şi a văzut că Florentin Dumitru, Andrei Cristea şi Sorin Paraschiv nu erau în echipament de joc. Stoichiţă şi-a făcut cruce şi a zis: "Azi nu jucăm cu Steaua, că eu aşa ştiam?".", preluat de pe ww.gsp.ro