@ MoWeeD
5 in lot... doar 3 pe teren... uita-te si tu putin la ce spune art.16.7 din ROAF...
Ianuarie 2007
"Casa Fotbalului a gazduit ieri intaia sedinta a Comitetului Executiv din 2007, cel mai 'fierbinte' punct de pe ordinea de zi fiind modificarea art. 16.7 din ROAF, legat de viitorul statut al jucatorilor straini din Liga 1. Asa se face ca, daca anterior fiecare echipa putea trimite in teren cate cinci fotbalisti externi, noul statut de membru UE al Romaniei i-a determinat pe responsabilii FRF sa decida limitarea la doar trei numarul jucatorilor extracomunitari care au dreptul sa se afle in acelasi timp pe teren, plus doi pe banca de rezerve. 'Comitetul Executiv a modificat articolul 16.7, astfel incat comunitarii se pot transfera la cluburile din Romania fara limitare. In privinta extracomunitarilor, la Liga I, in raportul de arbitraj pot fi trecuti maxim cinci jucatori, dintre care maxim trei in acelasi timp pe teren. La Liga a II-a, se pot trece maxim trei, dar numai doi in teren, iar la Liga a III-a, maxim doi jucatori pe foaie si unul pe teren', a explicat Mircea Sandu Sandu, care a adaugat ca nerespecatarea acestor decizii (ce vor intra in vigoare de la 1 februarie), vor duce la pierderea meciului cu scorul de 0-3."
Legea de mai sus e destul de clara: 3 extracomunitari in acelasi timp pe teren + 2 pe banca de rezerve. Aici avem o problema. Steaua are in momentul asta 5 sau 6 extracomunitari, daca consideram ca unu` din cei 3 noi veniti, Mendoza are si pasaport italian. Asa se scria prin presa, nu? Avem asa: 2 * Moreno, Dino Eze, Emeghara si Zapata, fara cel cu pasaport italian.
Daca Steaua doreste achizitionarea altor jucatori extracomunitari, ca tot avem nevoie de mijlocasi de creatie, nu stiu zau cum o sa se descurce Lacatus cu echipa. Ne-am entuziasmat pentur venirea lor, sa vad acum cati dintre ei o sa si joace.
Daca e sa o luam practic, deja avem un extracomunitar titular incontestabil: Zapata. Pentru jucatori de camp ar trebui sa alegem intre: Dino Eze, Emeghara, Dayro Moreno si Pepe Moreno. E clar faptul ca Dino Eze nu o sa poata juca titular, nu cred ca are calitatile necesare. Ramane sa alegem 2 dintre Emeghara si cei doi Moreno. Aici iarasi problema: daca-l jucam pe Emeghara nu o sa putem apela la serviciile celor doi columbieni in acelasi timp, decat daca-l folosim pe unu` drept mijlocas ovensiv(Dayro) si celalalt pe careu. Imi vine greu sa cred ca Steaua o sa joace cu doua varfuri impinse, titularizandu-i pe amandoi Moreno si sa-l lase pe banca pe Emeghara. E oarecum complicata problema...
Daca acum o saptamana eram in criza de jucatori, acum avem prea multi. E normal sa fie concurenta pe posturi dar mi se pare ca s-a omis chestia cu extracomunitarii cand Adrial Ilie s-a gandit la ce jucatori sa transfere.
Oricum, optiuni sunt destule, trebuie doar sa concretizam primul 11 eficient si bun de bataie pentru retur.