FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și o pauzã de amuzament

fcsteaua.ro19.01.2008 02:27

Dupã un tur tensionat, când visele suporterilor egaleazã, ideatic, salariile babane ale trupei lui Becali, o pauzã de amuzament i-ar smulge din scenariile prãpãstioase și suferințele exagerate(în mileniu III am fost campioni și vicecampioni, dar ne lamentãm de parcã am fi la un pas de retrogradare). "Îl vrem pe Mircea Lucescu în Groapã". Nici cel mai înverșunat stelist, care are alergie la eternul dușman, n-a rostit ceea ce oficialii dinamoviști repetã cu o insistențã, ce-ar trebui sã-l facã deosebit de circumspect pe milionarul Il Luce. Bietul allenatore, cu un buget uriaș, n-a reușit nici în acest an ca echipa lui sã fie mai bunã decât ținta sa obsesivã, Steaua, chiar dacã ªahtior a câștigat 6 puncte iar steliștii doar un punct: ambele au ratat primãvara europeanã.

Stelistul nostru, care a prins o singurã etapã în prima echipã militarã, Alin Stoica, face naveta Belgia-România, revenind la nenea Iancu de Banat. Parafrazând pe Brâncuși, la umbra marilor mijlocași cresc fotbaliști de duzinã (paradoxal, porecla formidabilului sãu tatã, Tudorel Stoica, era "Duzinarul"). Dar aproape rãmâi secat de replicã, citind cum un doctoraș de provincie, Mureșan, dã șanse Stelei la titlu 20%. Prezidentul unei echipe eliminate din cupele europene în primul tur de o împiedicatã cipriotã ar trebui sã tacã mãcar un sezon, cã de bine, de rãu, Steaua a jucat în grupele CL(ceea ce pentru sanitar are conotații de Combinatul Lemnului, deocamdatã). Or o crede cã o sutã de ani vechime a CFR-ului i-ar da dreptul sã judece o Stea mai tânãrã. Mãi Podul Iloaiei, Argãsealã de Pașcani, un veac de singurãtate mediocrã n-are cum se compara cu 60 ani de glorie. Decât sã fabulați cã veți câștiga 5 ani, consecutiv, titlul, voi care n-aveți un trofeu de sãmânțã prin vitrine, mai goale decât rafturile alimentarelor de pe vremea cizmarului, mai degrabã ați reflecta la accidentarea lui Tony, replicã de Sus pentru intrarea criminalã a lui Semedo la Pleșan, comandatã de Fãlcos.

În pregãtiri toți viseazã la serii victorioase, dar în timpul meciurilor oficiale nu pot întoarce un banal 0-1. Optimismul lui Surdu e debordant(vrea sã le punã suporterilor titlul pe masã; opereazã cu ficțiuni ca fostul lui șef), dar el, pentru a scãpa de ostilitatea tribunei proprii(premeditatã, ușor nedreaptã și mai mult în contul protectorului) va trebui sã joace ca Mutu ?! Când vezi ce zgârcit e jupânul Gigi la cumpãrarea de jucãtori(n-are ce face cu 4 milioane euro luați pe transferul lui Dicã, dar câte zeci de mãtãnii face pentru un milion: s-a învãțat doar sã încaseze, palatul aurit are un buget aiurit), îți amintești de o replicã a "colonelului" Bumbescu de prin 1991: "s-o credeți voi cã veți ajunge campioni cu rezervele de la Dinamo". S-o creadã cine-o vrea cã Steaua va trece de grupele CL, cu rezervele Europei !

Ce atitudine voluntarã la primarul din Voluntari, care s-a pus pe construcția unui stadion european, ca sã propunã ciobanului Gigi Iason, cu oile sale cu lânã de aur, sã mute echipa pe tãpșane estice. Mai știi, o crede, fostul matelot, cã Ghencea- Catedrala Mântuirii Fotbalului- poate fi substituitã de locașul improvizat al unei secte. Mulțumește-te, tinere, cu Chelsea Urziceni !

Glumeț Bãdoi, care dã vina pe "antrenorul secund" Lãcãtuș pentru încãpãțânarea sa de a nu a da o singurã centrare reușitã în careu, câtã vreme a purtat tricoul roșu-albastru. Rar asemenea indolențã, urmatã de o fireascã insolențã. Argãsealã își consolideazã statutul obligatoriu de Argãțealã, Cobra șerpuiește printre oferte fanteziste și Americi telenoveliste iar Dicã mereu se tot transferã (vorba lui Michele Urziceanu, alias Mihai Stoica: "Dicã este pentru Steaua ceea ce e Google pentru Internet").

Ne amintim cu duioșie de vechii suporteri, care-și credeau idolii amnezici ( Steaua nu uita, astãzi vrem victoria !), îndrãznind a le cere fotbaliștilor altceva: "Steaua te rugãm frumos, vrem un joc spectaculos !"

Constantin Ardeleanu

vlad7519.01.2008 07:19

Reiterez aceasta afirmatie:"Citesc cu foarte mare placere articolele dumneavoastra,domnule Ardeleanu!Felicitari!"

AdrianUltras2519.01.2008 09:05

:))

Sa stiti ca a venit bine acest articol.

Am si ras dar am si stat sa ma gandesc la unele lucruri.

"il vrem pe Mircea Lucescu in groapa" :)) - daca asta nu o sa apara pe vreun banner la urmatorul Steaua - dinamoo atunci, fac eu respectivul banner pentru meciul care vine. :))

stralucescu e un looser umflat de presa.pacat ca nu se retrage!

De Alin Stoica imi pare foarte rau.Speram sa ajunga mare de cand l-am vazut prima data jucand la nationala.mi se pare ca avea 18 ani atunci.sau 17.Pacat ca s-a stins asa repede.Probabil ca daca prindea o echipa din afara care sa il ajute sa creasca(gen Ajax) altfel ar fi stat lucrurile.

In cazul ceferistilor, eu, sa fii fost sef de club, iar clubul meu sa fii luat bataie acasa de la niste necunoscuti cu 3-1, un an nu cred ca as mai fi avut puterea sa scot capul pe strada.Ca sa nu mai zic nimic de dat interviuri si de laudatul dus la extrem de cei din Cluj, care pana la urma, daca nu erau arbitrii sa ii ajute, nici pe locul 2 nu erau.

Se dau ei mari dar uita ca nu e bine sa sari fara sa te uiti.Campionatul e lung.Multe se pot intampla. Probabil muresan se bazeaza pe experienta pe care o au baietii lui in luptele date pentru titlu(in afara de Trica restul nu au avut niciodata obiective marete pe unde au jucat).

Ca se dau mari ca sunt cea mai vecne echipa din Romania e o prostie.In 1907 cand zic ei ca s-au infiintat, din cate stiu eu, nu exista Romania(cel putin nu in formatul asta).

pentru cei de la CFR as avea urmatoarea dedicatie.Care cam seamana cu ce ati spus dumneavoastra.

Am vazut acest citat care urmeaza sa il scriu la unul din utilizatorii acestui site.

"E mai bine sa traiesti o zi ca un leu, decat 100 de ani ca un vierme!" - "Tigrul Arkan"

Imi place domnule Ardeleanu ca ati scos in evidenta zgarcenia acestui mustacios iubitor de oi(in fund).

pentru el 4 milioane sunt bani de tigari cand e vorba sa ii ia dar cand sa ii dea...

Cum sa dea el 4 milioane pe un jucator?Daca acel jucator nu confirma?Pfoai!!!!

domnul Gigi gable, daca nu risti nu castigi!

Iar despre badoi nu mai e nimic de spur.El e un prost.3 antrenori au trecut pe la Steaua si toti 3 au facut echipa fara el.

de ce?pentru ca nu are valoare.Singurul care l-a bagat in echipa a fost mustaciosul Gigi, acelasi mustacios despre care badoi zicea ca de fapt l-a scos din echipa.

Ce monumente ale prostiei sunt unii!!!

viostelistul19.01.2008 09:05

Ca de obicei, nota 10 cu felicitari pentru articol!

Daca nu ma insel, Alin Stoica a jucat acel meci la Steaua chiar impotriva Politehnicii Timisoara, desi acea echipa nu are nicio legatura cu Timisoara lui Iancu de astazi.

In ceea ce-l priveste pe Muresan, cred ca ii este frica si din aceasta cauza a inceput cu astfel de declaratii. Sincer, raman la ideea mea cum ca CFR nu va reusi izbanda finala in campionat!

Romeo Surdu are dreptul sa viseze si sa se ambitioneze pentru castigarea campionatului. Are insa si obligatia sa joace fotbal!

Despre Badoi, a vorbit frustrarea pentru el. Una e sa joci in Liga cu Steaua, alta e joci la AEK sau cum se mai numeste echipa lui Iancu in ziua de azi. Oricum, a dat si el o pasa de gol in Cupa, cu Bacaul. In rest, nu prea l-am vazut centrand!

Off-topic, cu scuzele de rigoare: are cineva idee unde mai pot gasi carti de-ale domnului Ardeleanu? Am cautat, dar nu am gasit nimic. Poate nu am cautat bine!

1on19.01.2008 09:08

Pãi Steaua chiar a câștigat campionatul 6 ani la rând cu rezervele de la Dinamo. ªi chiar și Bumbescu poate fi considerat o rezervã de la Dinamo.

MoWeed19.01.2008 10:00

Frumos articol in special partea adresata lui Muresan.....ei au 100 de ani de jocuri in diviziile inferioare si noi am 60 de ani in care am luat 50 de trofee(aproape un trofeu pe an)...mai au mult pana sa ajunga palmaresul rrapidului da pe al Stelei.....

bad_joke19.01.2008 11:12

E bine ca aplici tactica mea,fcaem haz de necaz,sa uitam de toate problemele Stelei,nu ai cum sa ai un joc diferit in retur,pentru ca avem aceiasi oameni,ba chiar mai putini,daca pleaca Dica,si alti loseri,care s-au expirat,pentru ca si asta cu jucatori tinuti extrem de mult la o echipa nu aduce decat plafonare,trebuia dat de ceva timp Dica,si repet adusi cel putin 3 mijlocasi de creatie,si noi nu luam nici macar UNU,ce pretentie sa ai sa joci spectaculos,cand pe vremea glorioasa a Stelei Seviliene,erau o gramada de jucatori de creatie si mai putini jucatori lenti,daia ani se zicea porecla de "vitezistii".Acm avem o echipa masiva dar extrem de lenta,avem talie,dar nu avem un joc rapid,avem un joc dasta scotian,dara m vazut ca pana si scotieni si-au luat jucatori de viteza,ei se bazau pe un joc in forta cu atacanti masivi care lovesc bien mingea cu capu.Dar noi eram o echipa care combina frumos,care te incanta acnd juca,eu la Steaua de acum au fost decat vreo 2 meciuri in Ghencea in care a jucat Elton,mi se pare cu National si Ceahlau...bai deci la meciurile alea,ma uitam cu sufletu la gura in picioare urmaream meciu,pentru ca stia ca e ceva neprevazut in meci,ziceam.."ia sa vedem ce face acuma cu mingea Elton...poate tribleaza iar vreo 3!" pe cand acuma la cine sa ma astept la"Surdu,Lovin,Petre...nu e rolu lor asta,rolu lor e sa distruga(cu exceptia lui Surdu,care teoretic a fost adus sa creeze nu sa distruga).Asa ca pana la inceperea campionatului,continui s ama uit din ce in ce mai rar la stirile sportive.

Sa auzim numai de bine si FORZAA Steaua! :steag_steaua_ro:

Bundy19.01.2008 12:20

Grasul ala de Muresan se grabeste sa vorbeasca acum, cat mai poate. Nu e sigur de echipa, profita si el. Ma intreb ce rol are el la CFR ca dupa declaratiile pe care le da nu dovedeste ca stie fotbal;cum sa declari ca vei lua campionatul mai multi ani la rand (acum ceva timp erau 5 dar vad ca s-a scurtat perioada "hegemoniei":)))), mai pe scurt e doar un latrau acolo la CFR. Se pare ca a trecut si pe la U Cluj inainte de CFR, este deci un on "dedicat" carierei si atat.

ebonyc19.01.2008 13:50

nu tin minte exact cate titluri are fiecare echipa din lista ur,atoare dar pot spune ca in fata CFR-ului sunt urmatoarele echipe: Steaua,Dinamo,Craiova,petrolul,rapid,chinezul,victoria,etc. or avea ei echipa bunicica acum dar inca nu au dreptul sa se umfle in pene. poate dupa ce vor lua primul titlu DACA il vor lua. e adevarat ca daca ar trebui sa ne pronuntam care e cea mai buna echipa se vorbeste de timpul prezent dar din prezent mai este aproape jumatate de campionat. asa ca sa asteptam finalul pentru a afla care va fi fost cea mai buna echipa din sezonul '07-'08.

w3bmaster19.01.2008 13:50

Domnule Ardelanu un articol cu bun simt dar care da foarte urat peste nas unora multumesc pentru ca am avut placerea sa citesc asa articol

Si da sper ca Steaua sa joace spectaculos ...

Forza Steaua

Astristul19.01.2008 14:47

... iar Dicã mereu se tot transferã(vorba lui Michele Urziceanu, alias Mihai Stoica: "Dicã este pentru Steaua ceea ce e Google pentru Internet").

Aha, deci este un motor de cautare! :laugh:

Ca de obicei superb articolul Domnule Ardeleanu! :wink:

Amuzant cu esente de ironii destul de bine conturate! steagro

ANTIgigi19.01.2008 19:07

Am o singura remarca fata de comentariul domnului Ardeleanu. Cat timp CFR este pe primul loc avand 8 puncte in fata Stelei si 5 in fata negriciosilor din Jiulesti, cat timp cefereii au facut cel putin pe hartie (parerea mea ca 80% si pe teren) cele mai reusite transferuri, cat timp au un presedinte care este preocupat in mare parte doar de fotbal, cred ca au dreptul sa vorbeasca mai mult ca noi. Avem o istorie, avem un palmares, avem mai multi jucatori a nationala ca si oricare alta echipa din Romania.....dar suferim....si suferim enorm. Intradevar,Muresan, acest Marian Iancu in miniatura daca nu era luat de val, ar fi putut avea o alta mentalitate de invingator adevarat si sa taca cel putin pana la sfarsitul campionatului, sa nu arunce cu prea multe cuvinte de lauda precum arunca preaInnaripatul nostru "patron" cu vorbele jignitoare. Si momentan ar fi bine sa tacem si sa vorbim mai mult pe teren...Vom vedea la final cat s-a copt cozonacul....

yo_marius19.01.2008 19:30
nu tin minte exact cate titluri are fiecare echipa din lista ur,atoare dar pot spune ca in fata CFR-ului sunt urmatoarele echipe: Steaua,Dinamo,Craiova,petrolul,rapid,chinezul,victoria,etc. or avea ei echipa bunicica acum dar inca nu au dreptul sa se umfle in pene. poate dupa ce vor lua primul titlu DACA il vor lua. e adevarat ca daca ar trebui sa ne pronuntam care e cea mai buna echipa se vorbeste de timpul prezent dar din prezent mai este aproape jumatate de campionat. asa ca sa asteptam finalul pentru a afla care va fi fost cea mai buna echipa din sezonul '07-'08.

ai uitat de UTA care are al 3-lea palmares din Liga 1 daca nu ma insel...Chinezul si Victoria puteai sa le lasi deoparte,nu mai exista.

Living_Dead_Stripper20.01.2008 09:59

Vreau si pe Lucescu in groapa,

Vreau si joc spectaculos,

Vreau ciobanu' dus la sapa,

Sa ma pupe fix in dos... ;-)

MoWeed20.01.2008 11:16

Mai sunt UTA, FC Arges(la titluri si cupe) si Poli Timisoara(adevarata Poli Timisoara), U Cluj, Progresul, Sportul Studentesc, Jiul Petrosani, Gloria Bistrita(numai la cupe ale Romaniei)