Abia acum începe lupta pentru titlu. Lupta din culise. Steaua e la douã puncte de Dinamo, care are un meci mai mult disputat, și 4 de Rapid. Mai sînt 6 etape pînã la finalul campionatului și sferele de influențã ale celor trei echipe la viitoarele lor adversare sînt mari. De acum încolo s-ar putea lucra pe prietenii, promisiuni și bani mulți. Nu-și mai permite nimeni pași greșiți.
Steaua
1. Echipa lui Zenga joacã azi la Galați. Mihai Stoica, președintele executiv al lui Ciobanul, și-a început cariera la malul Dunãrii și a venit de acolo cu doi jucãtori: Boștinã și Ghionea
2. În etapa a 27-a, Walter va evolua în Cotroceni, contra unei echipe despre care se spune cã are un antrenor adus tocmai de fostul mare portar al Interului. Roberto Landi, antrenorul Naționalului, a comentat aceastã ipotezã: "Sîntem prieteni doar în afara gazonului. Noi nu ne gîndim decît la o victorie pentru acel meci. Dacã batem ar fi ca și cum am îmbrãca un costum Armani"
3. Steaua - FCM Bacãu se va disputa pe 28 mai. În douã meciuri din 10 poate cã bãcãuanii ar putea acumula puncte în fața Stelei. Dar dincolo de asta, relațiile dintre Sechelariu și Ciobanul sînt de notorietate (de exemplu, parteneri de poker), dovadã și exodul din ultima vreme al jucãtorilor din Bacãu cãtre Steaua
4. Pentru Steaua, campionatul ar trebui sã se încheie cu un meci extrem de dificil. Cel contra Politehnicii Timișoara. Dar dacã Olãroiu a fost deja numit în culise antrenorul Stelei din sezonul viitor?
"Nu dãm nimãnui nici o mînã de ajutor. Noi ne jucãm șansa întotdeauna pe teren. Dacã sînt mai buni, sã ne batã!"
Toni Doboș, Poli Timișoara
Rapid
1. Anul trecut, Dinamo a bãtut cu 3-2 în Giulești. Trei puncte teribile în lupta pentru titlu. S-a vorbit atunci de faptul cã mai degrabã s-a dorit înlãturarea lui Ioan Becali și din acest motiv rezultatul ar fi ieșit așa. Tot așa, acum, se vorbește cã în cazul în care Dinamo va obține Cupa României, finalã care se va disputa înaintea meciului direct dintre cele douã, cîinii ar putea întoarce "binele" pe care li l-au fãcut rapidiștii anul trecut
2. În ultima etapã din campionat, Rapid joacã împotriva Sportului, în Regie. ªi unul dintre cei mai buni prieteni ai lui George Copos este Vasile ªiman, nimeni altul decît finanțatorul studenților. Dacã ar fi imperios necesar, ªiman nu l-ar lãsa tocmai el fãrã titlu pe bunul sãu amic, George.
"Fiecare are dreptul sã își imagineze ce vrea. Sînt numai fantezii. Eu sper doar cã arbitrajele din aceste ultime etape sã fie corecte"
Dinu Gheorghe, președinte Rapid
Dinamo
1. Dinamo i-ar putea oferi Rapidului trei puncte în ªtefan cel Mare dacã ar cîștiga Cupa
2. Dacã situația de la vîrf s-ar echilibra spectaculos, cîinii ar juca la douã capete. ªi n-ar putea pierde 6 puncte marca Gigi Nețoiu în ultimele douã etape din campionat. În penultima evolueazã contra Craiovei, la București. Oltenii ar putea fi retrogradați matematic. Apoi, în ultima, la Pitești. Pînã atunci, Argeșul va afla pe ce cai va sta și piteștenii nu l-ar lãsa niciodatã la greu pe prietenul Gigi Nețoiu.
"Nu mi-e fricã de nici un meci al Stelei, nici de cel de la Galați. Totul sã se joace exclusiv pe teren! Dinamo nu va premia adversarele Stelei"
Vladimir Cohn, vicepreședinte Dinamo
Un criteriu important pe final ar putea fi rezultatele directe, în cazul egalitãții la puncte. Steaua stã bine în lupta cu Dinamo, dar e dezavantajatã în cea cu Rapid
Titlul va fi câstigat de cea mai buna echipa sau de cea mai abila conducere ?
Gazeta Sporturilor,sursa principala a discutiilor noastre.
Asa cum spune ziarul,mai mult ca oricând,în aceasta faza a campionatului,intra în joc trasul de sfori.Se vor întoarce serviciile,se vor arunca în joc mari sume de bani.
Nici una dintre cele trei echipe nu este superioara celorlalte.Dar pentru ceea ce a realizat pâna în prezent,ar fi pacat ca Steaua sa nu termine pe primul loc.
Ar fi o nedreptate.
Am încredere în faptul ca echipa noastra îsi va reveni si ne va bucura,aducând titlul de campioana acolo unde îi este locul în acest sezon.In Templul Fotbalului Românesc !
FORZA