FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Despre erori

fcsteaua.ro14.01.2008 11:24

Steaua a inceput anul la fel cum l-a terminat pe cel vechi. Adica prost. Dezvaluirile lui Badoi, speculatiile nenumarate despre cine vine si cine pleaca, concedierea fara scrupule a lui Zaharia, sunt tot atatea pete pe imaginea si-asa terfelita a Stelei. Din punctul meu de vedere, singurul aspect pozitiv al iernii este plecarea lui Sepsi la Benfica. Va mirati? Nu vad de ce. Eu ma bucur pentru ca plecand afara, acest tanar jucator poate deveni un fotbalist adevarat acolo, pe cand la Steaua ar fi avut sanse mult mai mici. Nu stiu cati ati remarcat, dar la Steaua nu se mai promoveaza jucatori tineri. Sepsi nu se incadra in profilul jucatorului care sa se integreze la Steaua acum. Sepsi nu era un jucator de genul," hai nea' Gigi", stiti la care ma refer. Sepsi e un jucator stil Badoi, un jucator care am vazut cu totii cat de bine s-a integrat.

Exemplul Sepsi ne invata insa altceva. Un jucator cumparat pe bani putini, crescut intr-un mediu nealterat de interventii straine de fotbal, poate creste si poate aduce clubului sau atat avantaje fotbalistice cat si financiare. Intr-adevar, Gloria Bistrita nu este o echipa cu pretentiile Stelei. Este doar o echipa care si-a propus sa creasca si sa vanda jucatori pentru echipele mari. Dar oare Steaua, poate fi mai mult pe plan european? Poate Steaua in afara de performante sporadice( o semifinala la 10 ani) sa spere la mai mult? Eu cred ca realist vorbind, nu. Dar poate spera sa fie o prezenta constanta( a se citi an de an) in grupele Champions League si ca apoi cu banii stransi sa atace din nou o semifinala de UEFA sau chiar o optime sau sfert de Liga Campionilor. O sa-mi ziceti: da' stai frate, cum sa faca Steaua performanta daca isi vinde jucatorii cei mai buni? Pai simplu, asa cum a existat un Boloni care l-a descoperit pe acest Sepsi, pot sa existe mai multi astfel de oameni, iar acestia sa vina mereu cu propuneri de jucatori ieftini si buni ( iata ca se gasesc romani talentati )care pot creste in spiritul Stelei si care alaturati unor jucatori experimentati cumparati cu banii castigati din participari europene sa creeze an de an o echipa puternica. O echipa, nu un grup.

Si-asa ajung iarasi la Badoi. Fostul rapidist ne spune ca la Steaua exista grupul jucatorilor mai vechi care sunt obisnuiti cu patronul si ne mai spune ca pe vremea lui Hagi era disciplina, ce spunea el aia se facea. Citind printre randuri si adaugandu-se deja cunoscuta informatie cum ca un grup de jucatori s-a dus la cel care le plateste salariile sa se planga de Hagi, intelegem mai multe. Se vede clar ca la Steaua exista un grup, un grup care taie si spanzura. Cred ca o astfel de situatie este mai mult decat evitabila, daca s-ar aplica o politica precum cea descrisa de mine mai sus. De ce? Simplu. Dupa o performanta majora, grupul jucatorilor maturi si care au ajuns la saturatie se schimba. Pentru ca exista sansa ca acesti jucatori sa cada prada nervozitatii. Odata ajunsi aici, nu mai poti vorbi de performanta reala, atata vreme cat o parte din jucatori si-au pierdut motivatia.

Vreti exemple de echipe de succes? Olympique Lyon va spune ceva? Benzema, Ben Arfa, Coupet, Govou sunt jucatori crescuti de Lyon.Plus jucatori luati pe sume modice gen Malouda. Mai cumperi cu cap un Juninho si un Cacapa trecuti de prima tinerete dar care pot sa te ajute si ai o echipa care domina un campionat si joaca la un super nivel in Europa. Iar cu banii din Liga iti iei un Grosso, un Toulalan sau un Kalstrom. Sa nu uitam ca asa ceva era si Dinamo Kiev pe vremea lui Lobanovsky, iar atunci cred ca nu se aruncau cu zecile de milioane la Kiev. Deci se poate! Dar pentru asta, trebuie sa vrei. Adi si Valeriu uber alles! Noapte buna Jiji!

Mihai Somanescu

red_blue_ultras14.01.2008 12:23

Da! Unul dintre articolele care reflecta exact ceea ce se intampla la Steaua ! Sper sa fie doar nor trecator... dar asta speram de ceva timp.

axl14.01.2008 12:33
Adi si Valeriu uber alles!

Somanescule, zi-mi si mie ce-ai vrut sa spui aici.

Din cate stiu eu "uber alles" inseamna "inainte de orice" si e un indemn dat germanilor (in primul vers al imnului lor) sa uite de apartenenta regionala (Bavari, Prusia, etc.) si sa devina nationalisti. Asta se intampla pe la 1841.

Deci eu unul, fara nicio urma de persiflare, chiar nu inteleg ce-ai vrut sa spui.

In rest, articolul imi pare de bun simt.

Mihai Somanescu14.01.2008 12:44

@axl

Stiu ce inseamna, este o ironie la adresa celor doi. De fapt la adresa competentei lor.

axl14.01.2008 12:46

Aha. Propun sa fiu lapidat si-apoi rastignit cu capul in jos, ca nu m-am prins din prima.

Oricum e bine ca expresia respectiva a fost clarificata, sa nu lasam rau-voitorii sa inteleaga altceva.

ariven2114.01.2008 12:46

Oke, avem atitudine, avem pareri, le exprimam...cine ne aude?

Nu sunt ironic, dar uite, se rateaza jucatori pe banda rulanta. Nu sunt sigur ca lotul actual, mai ales ca, se pare ca Dica a plecat (si ma bucura acest fapt pentru ca merita, si-a facut datoria fata de club), va fi in stare sa castige cmpionatul fara intariri substantiale.

Sigur, Ilie incerca un pariu cu viitorul, prin cumpararea jucatorilor tineri, gen baiatul acela din Cluj, dar daca el nu joaca apoi la echipa mare, ce se alege din banii de transfer? Simion, Litu, Alex. Tudosesau Alex Iacob, un Apostol Muzac sau Cristian Iancu de la echipa a doua si altii, la care cu brio se pot adauga Ochirosii si Bicfavi, nu au sansa sa joace la echipa mare...Sigur, e si greu sa joace, pentru ca se cer rezultate, dar macar daca ar fi fost tinuti si rotati, ar fi avut macar o sansa, nu un picior rupt si 6 luni de pauza ca si in cazul lui Razvan, cel mai tanar marcator al clubului in cupele europene. Mai tineti minte reactia scouterului de la Sevilla cand a aflat de cedarea lui Razvan la Gloria?

Cat de conducere, administratie, management si restul...ce sa mai zicem...

AndyQ14.01.2008 13:03

"concedierea fara scrupule a lui Zaharia,"

Din cate stiu eu Zaharia a fost lasat in afara lotului, nu concediat. Daca stiti ceva ce restu` nu stim, luminati-ne si pe noi. :)

Prin concediere se intelege cu totul altceva, parerea mea. El inca apartine Stelei, contractual...

Despre cazul Sepsi: transferul nerealizat al acestuia se concretizeaza intr-o pierdere mai mult decat importanta. Sa va explic si de ce: Sepsi face parte din lotul nationalei mici, titular de drept. Acelasi statul il avea si la Bistrita, unde l-am urmarit cu atentie, atat pe el cat si pe inca 2-3 jucatori. Eu merg la stadion la Bistrita, la meciurile "fara miza" pentru a urmarii jucatorii, sa vad si eu ce mai creste Padureanu, pentru ca are ochi la jucatori, lucru care s-a vazut de multe ori. Inca odata zic: Sepsi e o pierdere grea, pentru planul cincinal sau stiu eu mai cum al lui Becali. Asta trebuia crescut in curtea Stelei si ajungea "mai tare ca sabia lui Zorro".. :)

Cat despre Badoi, nu mai am ce adauga. A spus Mihai cam tot ce era de spus.

Mihai Somanescu14.01.2008 13:14

@AndyQ

Teoretic mai e sub contract cu Steaua, dar daca i s-a spus ca nu mai e nevoie de serviciile lui... Practic a fost dat afara, a concedia are si sensul asta.

AndyQ14.01.2008 13:19
@AndyQ

Teoretic mai e sub contract cu Steaua, dar daca i s-a spus ca nu mai e nevoie de serviciile lui...

Stai ca s-a accidentat Habibou la al 3-lea antrenament al Stelei, cred. Sper sa nu fie grav, ca daca e o sa-l vedem pe Zaharia Reloaded, in lipsa de alternativa. Eu m-as bucura pentru Zaharia, nu pentru necazul lui Habibou.

Vedem ce se intampla in urmatoarele zile. Oricum, alti jucatori, atacanti sau ce-o vrea Jijinho, nu cred ca mai vin in iarna asta, dar suntem obisnuiti cu prafu`n ochi, nu? deci nu ne mai surprinde nimic.

dorel8214.01.2008 15:03

in privinta strategiei pe termen lung sunt perfect de acord cu acest articol si cu cel despre o.l., adica nu exista. de asemenea nu i se da importanta imaginii clubului. sa nu uitam ca unicef a dorit ca Steaua sa-i poarte sigla, dar Gigi a spus ca niciodata nu va plati pentru asa ceva, dar nu s-a gandit ca tricoul Stelei va fi pus langa cel al lui Barcelona, maldini sau federer, iar din imagine si vanzari de produse cu insigla clubului castiga si mai mult, iar sponsorii ar fi platit de asemenea in plus.

despre sepsi ce sa spun? greu ar fi ajuns la Steaua, unul dintre motive fiind acelasi pentru care nu a ajuns nici Jenei, ca este ungur. se stie ce parere are Gigi despre ei, fara sa conteze cu adevarat talentul si profesionalismul, care ar fi trebuit sa fie prioritare.

detaliile fac diferenta

grizzly14.01.2008 15:44

pai ce draq pretentii sa avem daca tinerii talentati ii dam sa isi rupa picioarele pe la echipe de pluton. dupa ce ca si asa nu avem pepiniera, pe aia care punem mana ii cedam. managementul la Steaua este la pamant. se pare ca nimeni nu reuseste sa ii explice lui el ciobandante ce inseamna succesul in fotbal si ce trebuie sa faci ca sa ajungi la el.

ssinpadureacualune14.01.2008 15:52

Adevarat articolul,pacat ca la noi,cu astfel de oameni,niciodata nu se va realiza ceea ce spui tu.

Mai frumos la sfarsit...Noapte buna tuturor!!!

st_194714.01.2008 16:15

Era o vreme cand produceam si noi : Paraschiv,Ogararu..

bad_joke14.01.2008 16:27

Multi zic ca vorbim degeaba si poate ca au dreptate,ce credeti ca un om ca Becali tine cont de parerea celor multi?nu cred.In orice caz nu stiu cat de bun mai e si Sepsi asta,e un jucator care activeaza la tineret restu,nu stiu,nu am auzit de vreo vedeta,dar asa suntem noi romani ne laudam cu nimic,crezi ca daca la luat Benfica gata,are destui pusti Benfica care sa faca saltu la prima echipa sa nu ne hazardam ca si Dragomir,care vorbeste de sume astronomice si de super jucatori nostri,deocamdata avem cam 2 jucatori care poti sa spui ca sunt intradevar de C.L.(Mutu si Chivu)

84ava14.01.2008 17:15
Multi zic ca vorbim degeaba si poate ca au dreptate,ce credeti ca un om ca Becali tine cont de parerea celor multi?nu cred.In orice caz nu stiu cat de bun mai e si Sepsi asta,e un jucator care activeaza la tineret restu,nu stiu,nu am auzit de vreo vedeta,dar asa suntem noi romani ne laudam cu nimic,crezi ca daca la luat Benfica gata,are destui pusti Benfica care sa faca saltu la prima echipa sa nu ne hazardam ca si Dragomir,care vorbeste de sume astronomice si de super jucatori nostri,deocamdata avem cam 2 jucatori care poti sa spui ca sunt intradevar de C.L.(Mutu si Chivu)

Nu cred ca ai de unde sa stii cat de bun e Sepsi pentru ca nu s-a remarcat prin goluri doar e fundas dar e extrem de tehnic si disciplinat,e fotbalist serios care in opinia mea a confirmat si are tot viitoru' in fata.Si noi avem in curte destui pusti care ar merita incercati dar pentru asta trebuie sa nu te astepti la castiguri imediate,trebuie antrenor,tupeu si rabdare...Lucruri pe care nu le poti avea cu un handicapat la conducere care tot ce vrea sunt bani bani bani bani....Sa ma f*^ pe banii tai ciobanule!

AndyQ14.01.2008 18:21
In orice caz nu stiu cat de bun mai e si Sepsi asta,e un jucator care activeaza la tineret restu,nu stiu,nu am auzit de vreo vedeta,dar asa suntem noi romani ne laudam cu nimic,crezi ca daca la luat Benfica gata,

Tocmai ca nu stii cat e de bun pentru ca nu l-ai vazut jucand. Nu-ti da cu parerea despre lucruri pe care nu le cunosti. Posibil sa fi vazut doar meciul nationalei de tineret cu Anglia, unde Sepsi a sclipit. In rest iti spun eu ca prestatiile lui sunt constante si baiatu` creste de la meci la meci. Daca isi vede de treaba si ramane baiat serios, Sepsi o sa-l intreaca de departe si pe Chivu sau alti fundasi romani.

iov14.01.2008 18:25
Stai ca s-a accidentat Habibou la al 3-lea antrenament al Stelei, cred. Sper sa nu fie grav, ca daca e o sa-l vedem pe Zaharia Reloaded, in lipsa de alternativa. Eu m-as bucura pentru Zaharia, nu pentru necazul lui Habibou.

Vedem ce se intampla in urmatoarele zile. Oricum, alti jucatori, atacanti sau ce-o vrea Jijinho, nu cred ca mai vin in iarna asta, dar suntem obisnuiti cu prafu`n ochi, nu? deci nu ne mai surprinde nimic.

Vreau sa-mi dau si eu cu parerea despre Habibi, ca de mult astept sa ma p*s pe marionetele ce tin Steaua in moarte clinica, imi este rusine si ciuda ca am ajus o epava in deriva, "mama ranitilor".Cum sa nu te accidentezi la primul antrenament mai serios cand tie iti place futsalul, Surdu si Neaga nu mai sunt singuri.

Oricum ii dedic din inima lu Gigi melodia de la Parazitii cu Margineanu.

AndyQ14.01.2008 18:34
Vreau sa-mi dau si eu cu parerea despre Habibi, ca de mult astept sa ma p*s pe marionetele ce tin Steaua in moarte clinica, imi este rusine si ciuda ca am ajus o epava in deriva, "mama ranitilor"..

Bine, problema nu e grava, omu` a revenit in a 2-a sesiune de antrenament. A avut doar o intindere, ceva, in zona inghinala. Chestie normala, se poate intampla oricui, daca forteaza corpul neincalzit, cum a facut el. O fi ridicat un picior mai tare, am patit si eu. E chestie de moment.

Din pacate suntem "mama ranitilor" sau a jucatorilor necunoscuti. Macar de-ar fi necunoscuti de care ia Arsenal... Vise :))

MoWeed14.01.2008 18:42

Din pacate situatia de care se vorbeste in acest articol tinde sa devina permanenta. Nu avem juniori, nu avem scouteri, nu avem o conducere profesionista, nu avem un patron cu banii necesari pentru un club european ca Steaua(sau daca ii are e zgarcit si nu-i da)

yo_marius14.01.2008 19:59
ar fi avut macar o sansa, nu un picior rupt si 6 luni de pauza ca si in cazul lui Razvan, cel mai tanar marcator al clubului in cupele europene. Mai tineti minte reactia scouterului de la Sevilla cand a aflat de cedarea lui Razvan la Gloria?

eu as propune sa incetam cu acesta rautate.

accidentarea lui Razvan a fost pe cat de neasteptata si dureroasa (mai ales pentru el),pe atat de stupida!!! sa ne intelegem,accidentarea aceea putea surveni si daca Razvan ramanea la Steaua sau era imprumutat la Barcelona!!astfel de lucruri urate,din pacate, se mai intampla in cariera unui fotbalist....desigur ca am fi preferat cu totii ca Razvan sa nu fie imprumutat,mai ales cand pe postul lui joaca numai parasute,dar,este foarte clar ca accidentarea lui nu este din vina Stelei,nici a Buzaului,nici macar a lui Tatarusanu....e vina.....hazardului,daca putem spune asa.

P.S. @Mihai

ma bucur ca nu sunt singurul care vad in Lyon un exemplu de investii si management in fotbal.

ariven2115.01.2008 08:25
accidentarea lui Razvan a fost pe cat de neasteptata si dureroasa (mai ales pentru el),pe atat de stupida!!! sa ne intelegem,accidentarea aceea putea surveni si daca Razvan ramanea la Steaua sau era imprumutat la Barcelona!!astfel de lucruri urate,din pacate, se mai intampla in cariera unui fotbalist

Ai dreptate, dar un pic ai extrapolat faza cu accidentarea. Eu am vrut sa spun prin fraza de la postul meu ca in loc de sansa de a creste s-a ales cu un exil la Buzau unde, din pacate a fost accidentat.

Iar rautate merita cei ce l-au trimis acolo.

Per total insa vad ca suntem in intelegere.

Salutari!