eu am inteles reactia suporterilor la meciul cu sportul! este inadmisibil ca Steaua sa nu joace nimic, sa fie impinsa catre propriul careu (pe final) si sa aiba doar 2-3 ocazii intr-un meci de pe teren propriu impotriva sportului studentesc!!!asta in conditiile in care primul sut spre poarta (a trecut la vreo 5 m peste) din a doua repriza a fost expediat de Nicolita in minutul 90!!!
repet, asa ceva este inadmisbil!!! victoriile sunt obtinute in urma unor goluri marcate din faze fixe, in urma unor greseli ale adversarilor, sau pur si simplu din nimereala. atunci cand nu avem noroc, capotam lamentabil ca la alba, la constanta, sau in partida cu rapid (sa nu mai spun de meciurile din toamna de la tm, bacau sau cu Poli Iasi) . norocul nostru este ca adversarii sunt si mai penibili. plus ca s-au sistat si majoritatea arbitrajelor pro Dinamo si blatiada echipei din "groapa".
bineinteles ca nu este posibil sa castigi fiecare meci, dar macar trebuie sa incerci. sau sa lasi impresia ca o faci! nu ca la constanta unde nu dadeam gol nici de jucam o saptamana!
starea asta de automultumire la 1-0 lasa un gust amar suporterului venit sa vada un spectacol. nu suntem arsenal sa avem niste jucatori de superclasa, dar nu suntem nici stoke city (am citit intr-un articol pe site ca se facea o referire la o declaratie facuta de un antrenor al acestei echipe, cum ca cei care vor sa vada spectacol trebuie sa mearga la circ) sa ne aparam cu 11 oameni intr-un meci! si oricum problema trebuie vazuta altfel. comparatia cu stoke city nu tine! stoke city distruge fotbalul impotriva unor echipa ca arsenal, manutd etc., insa nicidecum in fata colegelor de divizie. asa si cu Steaua! nu as avea nimic de obiectat daca am sta intr-un meci cu Barcelona tot timpul in propriul careu pentru a obtine un punct. dar asa ceva este inadmisibil in fata unor echipa gen sportul sau Dinamo (ca nici astia nu-s departe). imaginati-va un meci arsenal-fulham unde la 1-0 tunarii sa se retraga si sa bubuie aiurea mingile timp de 60 de minute (sau un Barcelona-santander, sau real-albacete etc.)! pai intr-un asemenea caz echipa ar fi fluierata continuu! poate unora le spune ceva scandarea "boring, boring arsenal". asa erau taxati "tunarii" de catre proprii suporteri atunci cand practicau un joc penibil.
eu unul nu voi condamna niciodata o echipa mica venita in Ghencea sa se apere cu intreg efectivul. nu am dreptul sa-i critic pentru ca este singura lor sansa (mica oricum) sa obtina un rezultat favorabil! dar am tot dreptul sa-mi critic echipa favorita atunci cand vad jucatori slabi, antrenor incompetent si conducere aeriana. eu nu-l admir pe antrenorul Zenga. il consider un tehnician mediocru care are o tactica extrem de urata. nu imi place ce a facut el din Steaua.
pana sa ma ia unul cu parcursul din cupele europene tin sa-i reamintesc in primul rand cum am iesit din competitie si cum ne-a caracterizat presa dupa meciul de la villareal. acolo am fost facuti sah mat si nici macar nu am luptat pana la capat. in loc sa incercam cate ceva, noi am stat si i-am urmarit pe spanioli cum pasau minute in sir si-si bateau joc de noi. au apasat pe acceleratie exact atunci cand au avut nevoie. de le-ar fi trebuit 5 goluri, 5 ne dadeau. am obtinut o calificare frumoasa in fata valenciei, calificare rezultata din euforia acelui meci. a fost intr-adevar o perfromanta extraordinara pentru fotbalul romanesc, dar totusi a existat o diferenta intre partidele de la bilbao, valencia, villareal si evolutia curajoasa de pe anfield unde numai ghinionul si un arbitru imputit (penalty neacordat la 0-0, jocul lasat sa curga si gol primit imediat pe contraatac) au facut sa parasim terenul invinsi. de altfel spre final se auzea musca pe cel mai galagios (in sensul bun al cuvantului) stadion din anglia, iar la final Steaua a fost aplaudata, parasind competitia cu capul sus, nu in bataia de joc a presei spaniole ("echipa mica", "efectul surpriza nu s-a mai facut simtit" etc.).
jocul Stelei este extrem de lent, fara idei, fara vlaga, fara un anumit concept ofensiv si este foarte usor de contracarat de orice echipa cat de cat competenta! ne bazam doar pe sclipirile de moment ale unor jucatori precum Dica, munti, fl. Dumitru (care totusi inca nu joaca precum o facea mai demult) si pe o aparare extrem de sigura! statistica ultimelor goluri inscrise de Steaua spune tot: Dica + Bostina din penalty!
cand ati vazut ultima oara: un un-doi reusit, o incursiune rapida pe flancuri, o combinatie care sa ne aduca din 3-4 pase in fata careului advers, un dribling reusit, o patrundere spre poarta, o finalizare de clasa, un presing sufocant? cam pauza in ultima vreme!
parerea mea este ca Zenga trebuie sa plece la sfarsitul campionatului, indiferent daca vom castiga sau nu titlul. asta pana nu ingroapa complet spiritul echipei Steaua!