FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

walter zenga nu este antrenorul potrivit pentru steaua!

Norbinho03.05.2005 16:08

eu am inteles reactia suporterilor la meciul cu sportul! este inadmisibil ca Steaua sa nu joace nimic, sa fie impinsa catre propriul careu (pe final) si sa aiba doar 2-3 ocazii intr-un meci de pe teren propriu impotriva sportului studentesc!!!asta in conditiile in care primul sut spre poarta (a trecut la vreo 5 m peste) din a doua repriza a fost expediat de Nicolita in minutul 90!!!

repet, asa ceva este inadmisbil!!! victoriile sunt obtinute in urma unor goluri marcate din faze fixe, in urma unor greseli ale adversarilor, sau pur si simplu din nimereala. atunci cand nu avem noroc, capotam lamentabil ca la alba, la constanta, sau in partida cu rapid (sa nu mai spun de meciurile din toamna de la tm, bacau sau cu Poli Iasi) . norocul nostru este ca adversarii sunt si mai penibili. plus ca s-au sistat si majoritatea arbitrajelor pro Dinamo si blatiada echipei din "groapa".

bineinteles ca nu este posibil sa castigi fiecare meci, dar macar trebuie sa incerci. sau sa lasi impresia ca o faci! nu ca la constanta unde nu dadeam gol nici de jucam o saptamana!

starea asta de automultumire la 1-0 lasa un gust amar suporterului venit sa vada un spectacol. nu suntem arsenal sa avem niste jucatori de superclasa, dar nu suntem nici stoke city (am citit intr-un articol pe site ca se facea o referire la o declaratie facuta de un antrenor al acestei echipe, cum ca cei care vor sa vada spectacol trebuie sa mearga la circ) sa ne aparam cu 11 oameni intr-un meci! si oricum problema trebuie vazuta altfel. comparatia cu stoke city nu tine! stoke city distruge fotbalul impotriva unor echipa ca arsenal, manutd etc., insa nicidecum in fata colegelor de divizie. asa si cu Steaua! nu as avea nimic de obiectat daca am sta intr-un meci cu Barcelona tot timpul in propriul careu pentru a obtine un punct. dar asa ceva este inadmisibil in fata unor echipa gen sportul sau Dinamo (ca nici astia nu-s departe). imaginati-va un meci arsenal-fulham unde la 1-0 tunarii sa se retraga si sa bubuie aiurea mingile timp de 60 de minute (sau un Barcelona-santander, sau real-albacete etc.)! pai intr-un asemenea caz echipa ar fi fluierata continuu! poate unora le spune ceva scandarea "boring, boring arsenal". asa erau taxati "tunarii" de catre proprii suporteri atunci cand practicau un joc penibil.

eu unul nu voi condamna niciodata o echipa mica venita in Ghencea sa se apere cu intreg efectivul. nu am dreptul sa-i critic pentru ca este singura lor sansa (mica oricum) sa obtina un rezultat favorabil! dar am tot dreptul sa-mi critic echipa favorita atunci cand vad jucatori slabi, antrenor incompetent si conducere aeriana. eu nu-l admir pe antrenorul Zenga. il consider un tehnician mediocru care are o tactica extrem de urata. nu imi place ce a facut el din Steaua.

pana sa ma ia unul cu parcursul din cupele europene tin sa-i reamintesc in primul rand cum am iesit din competitie si cum ne-a caracterizat presa dupa meciul de la villareal. acolo am fost facuti sah mat si nici macar nu am luptat pana la capat. in loc sa incercam cate ceva, noi am stat si i-am urmarit pe spanioli cum pasau minute in sir si-si bateau joc de noi. au apasat pe acceleratie exact atunci cand au avut nevoie. de le-ar fi trebuit 5 goluri, 5 ne dadeau. am obtinut o calificare frumoasa in fata valenciei, calificare rezultata din euforia acelui meci. a fost intr-adevar o perfromanta extraordinara pentru fotbalul romanesc, dar totusi a existat o diferenta intre partidele de la bilbao, valencia, villareal si evolutia curajoasa de pe anfield unde numai ghinionul si un arbitru imputit (penalty neacordat la 0-0, jocul lasat sa curga si gol primit imediat pe contraatac) au facut sa parasim terenul invinsi. de altfel spre final se auzea musca pe cel mai galagios (in sensul bun al cuvantului) stadion din anglia, iar la final Steaua a fost aplaudata, parasind competitia cu capul sus, nu in bataia de joc a presei spaniole ("echipa mica", "efectul surpriza nu s-a mai facut simtit" etc.).

jocul Stelei este extrem de lent, fara idei, fara vlaga, fara un anumit concept ofensiv si este foarte usor de contracarat de orice echipa cat de cat competenta! ne bazam doar pe sclipirile de moment ale unor jucatori precum Dica, munti, fl. Dumitru (care totusi inca nu joaca precum o facea mai demult) si pe o aparare extrem de sigura! statistica ultimelor goluri inscrise de Steaua spune tot: Dica + Bostina din penalty!

cand ati vazut ultima oara: un un-doi reusit, o incursiune rapida pe flancuri, o combinatie care sa ne aduca din 3-4 pase in fata careului advers, un dribling reusit, o patrundere spre poarta, o finalizare de clasa, un presing sufocant? cam pauza in ultima vreme!

parerea mea este ca Zenga trebuie sa plece la sfarsitul campionatului, indiferent daca vom castiga sau nu titlul. asta pana nu ingroapa complet spiritul echipei Steaua!

misha03.05.2005 16:17

si dupa parerea ta care este antrenorul potrivit pentru Steaua? :wink:

Motanu D03.05.2005 16:32

Tu crezi ca Mourinho ar puytea face mai mult cu lotul de jucatori "care este" ? Uita-te numai ce tentative de atacanti avem... Astia nu sunt in stare sa joace mai spectaculos. Avem nevoie de fotbalisti nu de antrenor. Ca si daca ar veni Lucescu (si sa stii ca nu mi-ar parea rau), nici el si nici altul n-ar putea face nimic fara fotbalisti !!!

misha03.05.2005 16:43

ce sigur esti cand spui ca n-ar putea face nimic cu echipa

da ce esti tu prezicator

Catalin207703.05.2005 16:50

Cum vrei sa joace ofensiv? cu Dinita, care in 2 campionate a marcat 4 goluri, cu Cristea care dupa meciul cu valencia n-a mai facut nimic notabil(eu sper sa-si revina). in iarna a plecat Neaga, n-a venit nici mansour nici bucur nimeni sa-l inlocuiasca plus ca s-a accidentat si oprita.

aminteste-ti ca in tur a jucat ofensiv cand a avut la dispozitie jucatori care sa-i permita sa joace astfel.

eu cred ca gresela este a lui Jiji, prin declaratiile pe care le da dupa fiecare meci si prin presiunea pe care o creeaza asupra jucatorilor si antrenorilor.

misha03.05.2005 16:55

dupa meciul cu Valencia celelalte echipe au inceput sa aiba frica de Cristea si nu i-au mai lasat spatii libere de accea nu marcheaza goluri :wink: si tocmai din aceasta cauza Dica apare aproape intotdeauna liber si da goluri

misha03.05.2005 17:14

Norbinho ai luat in calcul faptul ca Andrei Cristea este tanar si neexperimentat :wink: trebuie sa mai asteptam (un exemplu ar fi Neaga care la inceput parca era invizibil, nu facea nimic si acum toti plang dupa el) :wink:

Motanu D03.05.2005 17:23

Sa nu uitam ca lui Neaga i-au trebuit 3 ani ca sa joace fotbal pentru Steaua iar lui Raducanu aproximativ un an jumate. Deci hai sa nu-i luam capul lui Cristea, chiar daca ma tem ca Boloni a exagerat pretul sau.

Altfel, e clar ca Petrica Marin e departe de Ogararu... De fapt, fara George si Mirel apararea Stelei ar fi fost una comica...

Cat despre mijloc, atata vreme cat jucam cu 2 inchizatori (Dorinel nu le poate face pe toate...) si cu 2 mijlocasi de banda care au rolul de a arunca mingii la bataie, nu cred ca putem juca spectaculos. Dar nu avem altii mai bun. Si ca o precizare, atat timp cat doar Dumitru poate depasi un adversar prin dribling nu cred ca Zenga e principalul vinovat pentru jocul nespectaculos.

Iar Walter vrea sa plece de aici cu titlul in palmares. De aia joaca la rezultat !!!

George Stan03.05.2005 17:40
evolutia curajoasa de pe anfield

HA HA HA

Ala a fost meci de neputinta, ala a fost. Un meci care ar putea sa apara in dictionar la definitia cuvantului "plictisitor". Impanat bine cu pasele de-a latul, marca Piti.

Da, am avut mai multe sanse decat la Villareal, insa Liverpool de atunci era o basina de echipa fata de Villarealul de acum 2 luni.

Din cate imi amintesc, desi trebuia sa dam gol, am jucat cu un singur varf, Dinita fiind introdus prea tarziu, ca si mijlocasul ofensiv Pitu.

Deci, sincer, cred ca e un exemplu ales prost, eu dupa meciul ala am ramas cu impresia ca avem un joc batranesc, de-a latul terenului, fara intentia clara de a ataca poarta. Am avut ocazia aia in prima repriza dintr-o pasa a lui Rachita parca, spre pomanagiul de Raducanu.

Daca Zenga era antrenor atunci, ajungeam in primavara europeana. Liverpool erau de batut, dar nu cu tzaca-paca pitzi style la mijlocul terenului.

fanatica05.05.2005 16:40

cu siguranta ca sunteti dezamagiti de prestatia Stelei din ultimul timp,dar totusi sa sustineti ca vreti sa plece Walter Zenga!pai daca nu era Zenga noi nu jucam atat in europa1cu el cel putin jucam alt fotbal,mai european,jucam un fotbal mai bun decat alte echipe din Romania!da e adevarat ca acum jucatorii sunt pierduti si nu merge nimic,dar sa nu uitam ca Zenga a reusit de multe ori sa-i motiveze si le-a ridicat moralul1putea Steaua sa bata pe valencia,dac nu era Zenga sa le spuna baietilor in mod repetat ca ii pot invinge?eu nu prea cred!asa cum in fotbal trebuie sa ai conditie fizica excelenta,asa si moralul trebuie sa fie ridic,altfel ...cu tot respectul pentru cei care il contesta:fratilor ganditi-va ce fotbal joaca Steaua si ce a facut Steaua in europa!acum doar trecem printr-un moment prost!dar ne vom reveni!!!forza Steaua!!!!!

Virgil27.05.2005 02:05

Norby,tu nu esti cumva Ciobanul insusi ? Ne-ai pregatit cu acest articol soc,si uite ce a urmat...Exact ceea ce ai dorit.

Sa fie macar pentru binele echipei,dar nu cred.

vampyrr27.05.2005 03:17

lasati ma fratilor cu afirmatii din astea referitoare la Walter.poate canu a fost cel ami bun antrenor cu putinta dar cu siguranta a fost cel mai inspirat din ultimii ani. Cine e bun de Steaua? nu mi spune ti Dumitriu care e roman si abia intelegi ce spune pe la TV, de zici ca are un tren de rahat in el. Pai tentativa asta stie sa si motiveze jucatorii? asta in conditiile in care echipa e in impas psihic. de chestii din astea sunt satu, iar din punctul meu de vedere Zenga trebuia tinut la Steaua cat mai mult posibil!!!!

Jackass27.05.2005 19:34

hay ca e asa tarziu si maine plec spre Brasov!!

te-ai gandit bine inainte sa pui asa un topic ma??

daca Zenga nu era bun si potrivit pentru Steaua, nu bateam pe valencia si nu lasam asa o impresie buna-n europa! :x