E sfarsit de an si pauza intre cele doua parti ale campionatului. Ma macina gandul ca aceasta toamna nu a fost de prea bun augur pentru Steaua.
Ma intreb cum de a fost posibil si imi revin in minte toate acele momente in care l-am pierdut pe Hagi, accidentarile teribile ale lui Radoi, Ghionea si Plesan, care i-au tinut departe de terenul de joc.
Cu ei fara indoiala Steaua ar fi fost mai puternica. Mai puternica ar fi fost si daca nu ar fi existat acel scandal de proportii declansat de patron.
Gandul imi zboara la trecut, chiar la trecutul apropiat, la marile performante ale Stelei pe plan intern si international si ma intreb de ce acum nu mai e posibil.
Poate acum mai mult decat in trecut, cand conducatorii capabili ai Stelei reuseau sa adune aproape cei mai valorosi jucatori din tara, poate acum cand cu bani poti cumpara aproape tot ce doresti, acum ar trebui sa avem cel putin un 11 cu jucatori cam de aceeasi linie valorica. Cu rezerve care sa poata sa-i inlocuiasca oricand la acelasi nivel.
Ce mi-as mai dori un super antrenor in genul geniului Arsene Wenger, care sa-l scuteasca pe mai noul "cautator de talente", Gigi Becali, sa priveasca tâmp la zeci, poate sute de casete cu meciuri de fotbal, pentru a alege cativa jucatori compatibili cu renumele Stelei. Si sa o faca asa cum stie el mai bine.
Mi-a ramas inca pe retina ultimul meci al Stelei din acest an. Victoria asupra Farului a venit sa ne indulceasca oarecum amarul strans timp de o toamna. 3-0 cu Farul inseamna cea mai categorica victorie obtinuta pana acum in campionat.
Daca din 1996, Ion Marin - antrenorul rechinilor albastri - nu mai cunoscuse infrangerea in fata Stelei indiferent de numele echipei la care antrena, Marius Lacatus - cel care nu pierduse niciodata in fata echipelor antrenate de omologul sau de la Farul - a reusit sa-l puna cu botul pe labe pe fostul dinamovist si din postura de antrenor al Stelei.
Trei goluri si doar doi marcatori. Zaharia si Dica. Doi jucatori despre care se vorbeste ca vor parasi Steaua in aceasta iarna. Daca Dica va face pasul spre lumea buna a fotbalului european, Zaharia se pare ca e arvunit de Vasluiul lui Porumboiu.
Parerea mea e ca Zaharia ar mai trebui pastrat, mai ales ca nu prea a fost folosit si nu a aratat tot ce poate. E un fotbalist cu gabarit care face bine jocul in fata portii si ce e mai important, marcheaza. Plecarea lui alaturi de cea a lui Dica si a lui Iacob, ar lasa Steaua fara 3 din cei 6 atacanti ai ei.
Si asta nu ar fi nimic. Dupa cum bine se stie, Becali l-a trecut pe lista celor cazuti in dizgratie, pe Neaga. Ceea ar insemna ca doar doi atacanti din actualul lot vor continua si in a doua parte a competiei: Badea si Surdu. Cine sunt cei care vor lua locurile celor proscrisi de latifundiar, Dumnezeu stie. Deocamdata suntem aburiti cu aceleasi nume care au mai fost vehiculate: Armenteros, Camus, Thereau.
In ciuda celei mai slabe jumatati de sezon din ultimii ani, meciul Stelei din etapa a 19-a a fost lider de audienta TV, fiind urmarit de circa 530.000 de telespectatori din mediul urban.
Aceasta cifra a surclasat net cifra celor care au vizionat derby-ul provinciei Timisoara - CFR (460.000 de telespectatori) si a celor care au urmarit-o pe Dinamo in meciul disputat la Vaslui (330.000). Aspect care denota clar ca Steaua este cea mai iubita echipa din tara.
Am trait clipe de emotie si speranta in meciurile din preliminariile CL. Finalul s-a transformat in satisfactie, bucurie si iar emotii pentru meciurile care urmau. Au urmat din pacate clipe de insatisfactie, de rusine si de dezamagire, produse in urma slabelor rezultate obtinute in meciurile din grupele CL si din Cupa Romaniei.
Meciurile din campionat au alternat cu victorii, meciuri egale si infrangeri neasteptate la echipe din nivelul doi al clasamentului. La finele anului avem insa motive sa privim cu speranta spre cea de a doua parte a intrecerii.
Suntem la numai 3 puncte de locul 2 si la 8 puncte de lider. Diferenta care poate fi recuperata si depasita in cele 15 etape care au mai ramas. In plus mitul invincibilitatii liderului a fost spulberat in etapa a 19-a la Timisoara, Poli administrandu-i un 1-0 cu care a relansat campionatul.
Avem motive sa speram in mai bine. Sa credem ca 2008 va fi un an mai bun. Trebuie sa fim noi insine mai buni, sa fim mai aproape de echipa, sa o sustinem. Cu Radoi, Ghionea si Plesan, Steaua va fi mai puternica. Asteptam transferuri de marca gen Zapata si Emeghara in linia de mijloc si in atac. Numai asa vom fi mai puternici si vom reusi performanta.
Ce a fost pana acum e deja istorie, ce urmeaza va trebui sa spele ezitarile, neimplinirile, insuccesele din prima parte..
Cele bune sa se adune, cele rele sa se spele.
Suntem Stelisti si asa vom ramane pana la moarte.
Virgil