FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Punct si de la capat

fcsteaua.ro14.12.2007 10:30

Ca si celelalte competitoare din Liga 1, Steaua a disputat primul meci din acest sezon pe 27 iulie. Debutul a coincis cu o victorie obtinuta pe muchie de cutit, 2-1 in fata Ceahlaului. De la acel meci Steaua a mai jucat 29 de partide in cele 3 competitii la startul carora s-a prezentat: Champions League, campionat si Cupa Romaniei. Meciul cu Farul de duminica va fi deci al 31-lea din aceasta prima jumatate de sezon.

De vineri 27 iulie pana duminica 16 decembrie sunt fix 142 de zile. Asta inseamna ca Steaua a jucat un meci la o medie de 4,57 zile. Din pacate, in acest moment ros-albastrii sunt eliminati din cele doua competitii eliminatorii, singura in care vor continua fiind campionatul. Am fi fost fericiti ca Steaua sa continue in primavara in Europa si in Cupa Romaniei, dar rezultatele au fost dezamagitoare. 5 infrangeri, un singur meci egal si un golaveraj negativ, 4-10, au anulat sansele echipei de a merge mai departe in CL sau UEFA Cup. Steaua a fost lidera la ofsaiduri si ultima la posesie si suturi, intr-un clasament oferit de UEFA.

In Cupa, unde am fost eliminati dupa numai doua meciuri: FCM Bacau-Steaua 0-4 si Unirea Urziceni-Steaua 2-0, responsabilitatea esecului ii revine in mare masura lui Becali, care a afirmat public inaintea meciului de la Urziceni ca nu-l intereseaza Cupa. Nu mai putin vinovati sunt jucatorii, care s-au prezentat prea putin dispusi de a face efortul sa obtina victoria.

Daca in meciul de la Bacau, dupa un inceput dominat de gazde ros-albastrii si-au revenit si au castigat detasat, Unirea ne-a servit un 2-0 sec si ne-a eliminat.

In campionat, in ciuda jocurilor uneori penibile si a schimbarii a doi antrenori in numai cateva luni, Steaua se afla pe locul 4, la egalitate de puncte -35- cu locurile 2 si 3, avand sanse ca dupa meciul cu Farul sa ramana pe podium pana la primavara.

Cele 30 de meciuri de pana acum prezinta o linie cu 14 victorii, 7 egale si 9 infrangeri, golaverajul fiind pozitiv: 32-25. Balanta intre victorii si infrangeri desi favorabila, reflecta rezultatele unei echipe mediocre. Ceea ce e perfect adevarat, Steaua facand in tot acest timp doar cateva meciuri mai aproape de adevarata valoare.

Declinul Stelei a fost prevazut de unii, din momentul in care patronul in loc sa aduca un antrenor cu experienta, cu rezultate si un nume in fotbal, s-a multumit a aduce doar un nume. Perioada de pregatire, in care Steaua a obtinut rezultate surprinzator de slabe, a confirmat intr-un fel previziunile.

Inceputul campionatului si preliminariile pentru grupele Ligii, au aratat o Steaua sub nivelul sezonului trecut. Stangace, care punea accentul in mod special pe faza de aparare si mai putin pe atac. De aici si numarul redus al golurilor marcate. In general rezultatele erau pozitive, cu exceptia egalului de la Cluj cu CFR si infrangerea cu 1-0 in fata Unirii. Hagi, am mai spus-o, putea sa continue macar pana la sfarsitul turului si disputarea primelor doua etape din retur, dupa care sa se traga linia si sa se ia o hotarare.

Trecand de la perioada Hagi la aceea a lui Lacatus, trebuie remarcata o imbunatatire a fazei de atac, a jocului in sine si in mod special victoria in fata lui Dinamo, care de fiecare data este o victorie de referinta. Spre final conditia fizica a jucatorilor nu a mai fost la fel de buna ca la inceput, cauza fiind fara indoiala numeroasele meciuri jucate, de multe ori la interval de doar trei zile.

Considerand incheiata prima parte a sezonului chiar inaintea meciului de duminica, atentia noastra se indreapta spre transferuri, spre o buna perioada de pregatire, dupa care jucatorii sa revina proaspeti si capabili sa se mentina in lupta pentru titlu. Stiu, este greu, dar muncind cu abnegatie si ambitie, trudind, orice e posibil.

Ceea ce e important in aceste clipe e sa credem in Steaua si in revenirea ei. Punct si de la capat.

Virgil

Tavone14.12.2007 12:44

Eu cred ca o sa fie " virgula si in continuare" decat "punct si de la capat"

Cand e "punct si de la capat" inseamna ca se trage linie si se modifica drastic ceva!

Asa cand ne bazam pe revenirea accidentatilor si nu cumparam 2-3 jucatori foarte valorosi o sa fie o continuare a haosului! Sper ca plecarile lui Dica si Goian (pe buna dreptate merita sa plece spre mai bine), precum si a inca vreo 3-4 petarde (nu le dau nume) o sa aduca modificari esentiale in determinarea jucatorilor. Si nu mai zic ca fara cumpararea a 3 jucatori foarte buni nu se schimba nimik. Sa vedem pe ce da banii ciobenu!

puiu mordasan14.12.2007 13:47
:steagcruce: Da,este imperios necesar sa se puna punct si sa o luam de la capat!!! Fara cioban vadem cu totii ca nu se poate,dar s-ar putea de data asta fara amatori? S-ar putea s-o luam de la capat cu profesionisti adevarati in ale fenomenului? S-ar putea sa scapam de petardele noastre? Intrebari la care vom avea raspuns peste putin timp si atunci vom vedea intr-adevar daca este punct si de la capat...
yo_marius14.12.2007 15:35

@virgil

sincer iti spun ca ar trebui sa-ti pastrezi parerile despre faptul ca un antrenor are experienta sau nu,sau ca o perioada de pregatire e un fiasco sau nu,numai pentru tine!!asta cel putin pana o sa ai o licenta oarecare de antrenor si o sa stii cu ce se "mananca" meseria asta si mai ales ce inseamna o perioada de pregatire!!

apoi tu se pare ca uiti (eu cred ca in mod voit) ca la inceputul sezonului atacul si mijlocul Stelei erau pe la Bologna in recuperare.....deci,daca tu asteptai ca doar Dica din pasele unui romica surdulica (IMPUS DE Jiji IN PRIMUL 11) sa dea cate 3-4 goluri pe meci,imi pare rau pentru tine!!

in "perioada" Hagi echipa a obtinut maximum de rezultate posibile,cu acel "lot" aflat la dispozitia antrenorului!!!

si in ultimul rand,din nou uiti,ca "antrenorul lipsit de experienta" si "care a facut un fiasco din perioada de pregatire" l-a adus la echipa pe Zapata (si aici ar mai putea fi inclusi Rada,care ne-a scos din multe momente grele si Emeghara,sa nu uitam insistentele regelui pentru el....)

deci iti sugerez sa te mai gandesti la"puncte" si "capete"....

eusunt14.12.2007 15:36

Punct?DA si acel punct inseamna meciul de la Urziceni unde sa vazut clar IMPOTENTA unora care imbraca tricoul numai sa ia prima si cele mai mari lefuri din Liga... O singura vorba buna a zis ciobanelul:"oile schioape de la Steaua sa plece..sa vina mioarele"

Cu revenirea accidentatilor si venirea a doi or trei jucatori gen Zapata,Eme cred ca DE LA CAPAT suna bine

1uLy4Nn14.12.2007 15:50

sa speram ca de aceasta data o sa fie punct iar de la capat LITERA MARE :D..cred in Steaua si in revenirea ei :steagcruce: :steag_steaua_ro:

ssinpadureacualune14.12.2007 16:22

offtopic

CU TOTII LA STADION!!!

S-a anulat suspendarea,asa ca veniti tot la meci duminica.Veniti,ca sa aratam toti multumirea fata de acest superb sezon.Sa le multumim celor ce merita si poate sa-i trezim pe ceilalti!!!

1uLy4Nn14.12.2007 16:23

offff topic...uraaaaa, merem la meci

yo_marius14.12.2007 16:25

lasati in&&&off-urile!!! vedeti ca e un topic special dedicat meciului unde puteti sa va manifestati bucuria si in acelasi timp sa fiti "on"...

nemilosul14.12.2007 16:37

"Declinul Stelei a fost prevazut din momentul in care patronul, in loc sa aduca un antrenor cu experienta, cu rezultate si un nume in fotbal, s-a multumit a aduce doar un nume. Perioada de pregatire, care a fost un fiasco, a confirmat previziunile."

il copiezi pe cioban aici,ce treaba are perioada de pregatire cu jucatorii de 2 lei care ii avem

eu nu am vazut nici o diferenta intre Steaua dinaintea perioadei de pregatire si Steaua dupa perioada

"Trecand de la perioada Hagi la aceea a lui Lacatus, trebuie remarcata o imbunatatire a fazei de atac, a jocului in sine si in mod special victoria in fata lui Dinamo, care de fiecare data este o victorie de referinta. Dar e inca loc de mai bine. "

eu nu vad nici o imbunatatire a fazei de atac si a jocului in sine iar o victorie in fata unei echipe mai decimate ca noi nu ma incalzeste cu nimic

apropo de perioada de pregatire unde pui tu un verdict atat de categoric

Site-ul stelisti.ro i-a întrebat pe suporteri dacã are dreptate Gigi Becali atunci cînd afirmã cã "Steaua evolueazã prost datoritã pregãtirii efectuate în aceastã varã sub comanda lui Gicã Hagi". Ce au rãspuns?

Nu 1633 ( 60.01 %)

Da 1088 ( 39.99 %)

pentru mine Hagi e mai mare antrenor si stelist decat Lacatus(tot respectul pentru el)

Virgil14.12.2007 18:56

@ yo Marius

sincer iti spun ca ar trebui sa-ti pastrezi parerile despre faptul ca un antrenor are experienta sau nu,sau ca o perioada de pregatire e un fiasco sau nu,numai pentru tine!!asta cel putin pana o sa ai o licenta oarecare de antrenor si o sa stii cu ce se "mananca" meseria asta si mai ales ce inseamna o perioada de pregatire!!

Tot atat de sincer iti spun ca parerile trebuie sa circule. Indiferent cum ar fi ele. Suntem pe un forum si e de presupus ca forumul la asta serveste. La schimbul de opinii.Cei care le citesc pot fi in masura sa le aprecieze ca fiind inexacte, corecte,

sau exagerate. Dupa care isi pot spune propria parere si se poate ajunge eventual la un acord.

Comentariile pe marginea articolului trebuie facute la modul civilizat pe cat posibil, iar la acest capitol esentiali sunt cei 7 ani de acasa si respectul pe care trebuie sa ni-l acordam reciproc.

Tu insuti ti-ai spus parerea si ai confirmat ceea ce am afirmat. Ca parerile trebuie spuse, ca trebuie sa circule.

Nu trebuie sa fim antrenori ca sa ne dam cu parerea despre antrenori si despre fotbal. E suficient sa ne intereseze fenomenul, sa observam, sa facem comparatii, etc.

yo_marius14.12.2007 19:53

@ virgil

foarte just pana la un punct insa.

este foarte adevarat ca pentru asta e forumul.la fel de adevarat ca la fotbal toata lumea se pricepe.

insa,daca ne apucam sa vorbim despre o pregatire de vara transformata in fiasco,fara a avea o cat de mica idee despre ce inseamna "pregatire de vara" si ce se incearca a se acumula in acea perioada,e ca si cum eu m-as apuca sa spun ca cei de la NASA transforma intr-un fiasco intrarile in atmosfera ale navetelor spatiale.......

sper sincer ca ai inteles ce am vrut sa spun...

P.S. nu stiu de unde vine aceasta atitudine ostila la adresa lui Hagi!! daca stam sa ne gandim Hagi e la fel de "neexperimentat" ca si Laca.....

poate iti mai reconsideri "pozitia"........

dee14.12.2007 20:22
daca ne apucam sa vorbim despre o pregatire de vara transformata in fiasco,fara a avea o cat de mica idee despre ce inseamna "pregatire de vara" si ce se incearca a se acumula in acea

da, e intr-adevar f greu sa intelegi ce presupune un stagiu de pregatire de vara, f f dificil, ce sa spun ...

Nimeni de aici nu e antrenor, deci, hai sa nu lansam acuze impotriva antrenorilor, nici unul nu e jucator profesionist, asa ca hai sa nu ne mai plangem de jocul lamentabil al echipei, ca doar nu suntem noi in teren, nimeni nu e finantatorul unei echipe, nu stim ce presupune asta, deci, hai sa nu-l mai criticam pe nea' Gigi, ca habar n-avem ce greu e sa fii in postura lui, nimeni nu e arbitru, deci hai sa nu mai punem la zid arbitrajele ....

cam asta vrei Marius, nu? ;)

fiecare e liber sa se exprime si evident nu trebuie sa fii de acord, e optiunea ta; consider ca e de bun simt sa spui unui om "nu sunt de acord cu tine in privinta asta pentru ca ... ", decat un sec "taci din gura" ( putin voalat).

yo_marius14.12.2007 20:34
da, e intr-adevar f greu sa intelegi ce presupune un stagiu de pregatire de vara, f f dificil, ce sa spun ...

nici nu-ti dai seama......

in fine.....

deci draga dee,

1. este foarte greu sa acuzi un antrenor ca "nu stie meserie" in conditiile in care stim cu totii ca nu de el depind rezultatele unei echipe.el depinde de jucatorii care sunt in lotul respectivei echipe.

2. despre un jucator poti sa-ti dai cu parerea dat fiind ca toti am jucat fotbal la un moment dat si ne putem da seama ce inseamna si cat de dificil se realizeaza o pasa,o preluare,o centrare,un sut etc.....

3.despre finantator/patron/creditor ideal ar fi sa nu avem nevoie de a opina,el trebuind sa ramana undeva in planul secund.....dar cum la noi nu este posibil asa ceva,ne putem exprima o parere deoarece toti avem bani de investit undeva la un moment dat si,revin la obsesia mea,stim "cu ce se mananca" finantarea unei entitati economice...

4. la arbitraj iarasi e un "spil".....ceea ce din tribuna sau din fata t.v.-ului se vede a fi "clar ca lumina zilei" altfel se vede de la linia de tusa sau din mijlocul terenului....nu uita ca in timpul unui meci "centralul" alearga cel mai mult dintre cei prezenti pe teren (teoretic cel putin...)

evident ca fiecare are parerea lui si e liber s-o expuna cum crede de cuviinta dar, in unele cazuri, trebuie sa vorbesti in cunostinta de cauza......sau sa taci....dar,cum bine ai spus,fiecare e liber sa faca ce crede el/ea........

ssinpadureacualune14.12.2007 21:36

Rezultatele unei echipe depind de toate persoanele implicate in club,implicit de antrenor.Un antrenor poate obtine rezultate bune cu jucatori mediocrii in anumite circumstante sau rezultate slabe cu jucatori foarte valorosi,exemplele fiind foarte multe.Deci un antrenor poate sa stie sau nu meserie si toata lumea obeserva imediat asta.

Despre jucatorii profesionisti cred ca iti poti face o parere numai in comparatie cu alti jucatori profesionisti,faptul ca am jucat fotbal toti nefiind relevant,deoarece nici nu ne-am apropiat de nivelul lor,deci este cu totul altceva.

Cat ce-l priveste pe Becali,intradevar ideal ar fi sa fie in planul secund,insa faptul ca avem sau nu un ban de investit nu inseamna ca sti ce presupune finantarea unei entitati economice.

Arbitrajul nu cred ca tine de vreun spil,e pur si simplu o munca si oamenii care o fac sunt platiti ca sa o faca.La fel cum exista penalizari in firme pentru neindeplinirea cu succes a sarcinii,asa ar tb judecati si ei.Nu exista jmecherii sau pozitii din care se vede mai bine,pur si simplu ei trebuie sa-si faca treaba pentru care sunt platiti fara alte scuze.

Cat despre libera exprimare,daia e libera ca sa te exprimi mereu in toate cazurile in care simti de cuviinta,in cunostiinta de cauza sau nu,pentru ca nimeni nu e obligat sa fie de acord.

Si cu gandul la asta vreau sa reamintesc ca nu exista un topic cu DISCUTII DESPRE GALERIE pe un SITE AL SUPORTERILOR...aproape un paradox.Iarasi vreau sa reamintesc ca ati luat-o rezna cu topicurile inchise si cu atentionarile.Ca sa sti si tu yo_marius am scris acel offtopic pentru ca articolul era cel mai nou si ca sa-l vada lumea...pentru ca dupa cum am scris mai sus NU EXISTA pe acest forum un topic sa fie vizitat pentru ca le-ati inchis pe toate!!!!

Virgil14.12.2007 21:48

@ yo Marius

Te cam joci cu vorbele. Nu am spus ca Hagi e un antrenor slab. Din cele spuse de mine se poate deduce usor ca Hagi nu e un antrenor cu experienta si nici cu rezultate deosebite. Atat si nimic mai mult.

Daca am exagerat, incearca tu o caracterizare cu care sa demonstrezi contrariul celor afirmate de mine.

Incepi cu experienta in profesie, respectiv numarul anilor de antrenorat si competitiile importante la care a participat cu echipele sale. Eventual termina cu marile rezultate obtinute de el in afara de Cupa Turciei.

Sunt de acord ca Hagi a fost unul dintre cei mari jucatori romani de fotbal din toate timpurile. Sunt de acord de asemenea ca ar fi meritat sa conduca echipa pana la terminarea turului. Nu-i port pica, nu mi-e antipatic. Si zau, hai sa terminam aceasta contradictie care nu foloseste nimanui.

st19raul14.12.2007 22:09

Te cam joci cu vorbele. Nu am spus ca Hagi e un antrenor slab. Din cele spuse de mine se poate deduce usor ca Hagi nu e un antrenor cu experienta si nici cu rezultate deosebite. Atat si nimic mai mult.

@virgil

si sa inteleg ca un antrenor fara experienta si fara rezultate e un antrenor bun?? eu inteleg ca e slab cel putin in momentul de fata dupa cum ai spus.

godsaveultras14.12.2007 22:18

off topic

ANY GIVEN SUNDAY ! duminica tot la meci....INAINTEEEE!

p.s. off topic bis

andreea sa nu primeasca ban de la admini, ca oricum isi ia din reclame :))) comerciali ati mai devenit! :))