FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Legea violentei in sport isi intra in drepturi (OLS)!

fcsteaua.ro11.12.2007 15:25

Camera Deputatilor a aprobat, marti, proiectul de lege privind prevenirea si combaterea violentelor la competitiile sportive, care prevede amenzi intre 1000 si 3000 de lei sau munca in folosul comunitatii pentru spectatorii care patrund pe suprafata de joc.

Proiectul a fost aprobat cu cu 198 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 11 abtineri.

,,Este un proiect de lege modern, asa cum cere Uniunea Europeana. Fenomenul o luase razna. Era o nebunie in fotbalul mondial, care a ajuns si in Romania. Am prevazut escaladarea violentei si pe stadioanele din tara noastra", a declarat initiatorul acestei legi, deputatul PRM Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

El a mai spus ca aceasta lege va da posibilitatea ,,celor multi" sa vina la stadioane fara frica de a nu se mai intoarce acasa.

Conform legii aprobate marti, cea mai mare amenda, cuprinsa intre 1000 si 3000 lei sau prestarea a 150 - 300 ore activitati in folosul comunitatii, precum si interzicerea accesului la competitiile si jocurile sportive de genul celor la care a savarsit fapta, se aplica spectatorilor care patrund pe suprafata de joc.

Speculantii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1000 si 3000 lei, iar biletele gasite asupra lor se confisca.

In cazul organizatorilor de evenimente sportive, amenzile pot ajunge la 50000 lei, precum si la suspendarea pentru o perioada de 6 luni, pentru nerespectarea unor obligatii cum ar fi interzicerea vanzarii, distribuirii sau consumului de bauturi alcoolice in arenele sportive, sa interzica afisarea in arena sportiva a simbolurilor, sloganelor ori textelor cu continut obscen sau care incita la denigrarea tarii, la xenofobie, la ura nationala, rasiala, de clasa ori religioasa, la discriminari de orice fel si la violenta, indiferent pe ce suport ar fi inscriptionate.

De asemenea organizatorii evenimentelor sportive nu trebuie sa permita accesul in stadion persoanelor aflate in vadita stare de ebrietate, care au asupra lor bauturi alcoolice, arme sau munitii de orice fel, ori faclii, torte, petarde.

In cazul desfasurarii unor jocuri sportive cu grad ridicat de risc, legea impune prezenta pe stadion a prefectului ori a unui reprezentant al acestuia, precum si a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa judecatoria in a carei circumscriptie se afla arena sportiva.

Legea urmeaza sa fie trimisa la Presedintie in vederea promulgarii.

k_apelini11.12.2007 16:06

asta mi se pare prea de tot sa interzica afisarea in arena sportiva a simbolurilor

LeoKinG11.12.2007 16:19

Pei astea erau si pana acum doar ca erau cu alte pedepse!Dc nu scrie presa de articolele in care nu aveam voie sa contestam conducatori...jucatori..in care nu aveam voie cu straguri pe stadion(tevile obiecte contondente),brichete.monezi,brelocuri!Cum ramane cu telefoanele,adidashi curelele...astea nu pot deveni obiecte contodente?Nu mai bine venim in boxeri pe stadion?

Jony_stelist11.12.2007 18:33

De nu ma pictez pe fata, iau 1000 de goarne si arunc cu ele pe stadion, cum ma nene sa iti interzica sa intri cu un steag, pentru o torta sa fi pedepsit ca un violator, doamne unde mai este asa ceva.....DOAR IN Romania, nu pot sa-mi exprim opinia despre asta, cum il cheama, oricum este un "jeg", deoarece risc sa iau ban si sa ii aduc aminte de tot neamu de la mainuta la P4.

De acuma tre sa stam linistiti pe scaune, sa mancam seminte si sa strigam, Jiji te iubim, Steaua, Steaua si cam atata, ca poate imi iau amenda...doamne, Vb aia"comunismul a murit, dar spiritul a ramas viu in tara".... :angry:

Uite cat de prosti pot fi astia, pai daca imi iau eu 4 telefoane, dalea la 1 leu fiecare, poate sa imi interzica sa intru cu ele, nu prea cred...pai iau 4 telefoane si pot sa dau la cine vreau in cap

eddie the 'ead11.12.2007 19:28

Sunt de acord cu o lege impotriva violentei in sport, dar nu in forma asta (unele articole sunt de-a dreptul jenante) si, mai ales, nu promovata de un asemenea personaj, care se da drept aparatorul binelui si al moralitatii. Ma ia risul...

mirceaor11.12.2007 19:32

Stie careva unde se gaseste textul integral al legii?

cristian8611.12.2007 22:19

Comunism = prostie comuna

capone11.12.2007 22:30

FMM de puscarias ... ai fost la puscarie si acum vrei sa ne bagi si pe noi. asta e cea mai absurda lege, cum ma nene sa nu te lase cu steaguri??? pai mai bine interzicea galeriile, ca nu mai are rost. Ce o sa strigam pe stadion??? poti sa te abtii sa nu strigi m*uie Dinamo???

Dupa ce ca bgs'esii ne dezbraca la intrare, acum nu mai avem voie sa ne acoperim fetele, pai cu fularu' nu iti poti acoperi fata??? sau nici cu dastea nu mai avem voie???

Haideti ma sa ii spargem sediu p*zdii (LPF) sau sa ii spargem rotile la masina, poate se razgandeste.

Jony_stelist12.12.2007 06:15

Calm omule, ca asa o sa apara asta la TV si o sa zica"vedeti pentru ce am facut eu legea asta, pentru oameni ca ei", legea e buna, da nu in forma actuala, in care iti este incalcata libertatea de a te exprima liber, ceea ce faceau si comunistiii, mitica are experianta cu astea.........

twetwet12.12.2007 11:33

e pur si simplu strigator la cer....sa vad eu cine o sa-mi impuna mie sa respect locu pe scaun! ahaha :-J

Dragomir esti un obosit pervers gras si corupt...arzi in iad jegule!

makaan12.12.2007 14:45

@ capone

Desi ideea ta cu spartul sediului e destul de atragatoare pentru toti suporterii, privind din pozitia opiniei publice ,un astfel de eveniment nu ar face decat sa il transforme pe acest fost tortionar comunist (a se citi Mitica Dragomir), intr-un personaj credibil...

Si sincer sa fiu,daca nu se intampla vreo minune inainte de a fi promulgata legea, probabil ca tocmai am asistat la moarte spectacolului in tribune... Poate ar trebui sa pichetam Palatul Cotroceni, ca am inteles ca trebuie aprobata de presedinte

puiu mordasan12.12.2007 14:56
:steagcruce: Eu nu-l vad ca pe un proiect de lege european,ci ca pe ingradirea dreptului la libera exprimare la o manifestare sportiva! Asta este o lege de sorginte comunista,la fel ca cel care a initiat-o! Se vrea ca noi sa fim mai catolici decat PAPA! Asta-i parlamentul nostru fratilor....avem conducatorii pe care-i meritam....RUSINE!!!
The Flyer12.12.2007 15:50
:steagcruce: Eu nu-l vad ca pe un proiect de lege european,ci ca pe ingradirea dreptului la libera exprimare la o manifestare sportiva! Asta este o lege de sorginte comunista,la fel ca cel care a initiat-o! Se vrea ca noi sa fim mai catolici decat PAPA! Asta-i parlamentul nostru fratilor....avem conducatorii pe care-i meritam....RUSINE!!!

intr-un fel,ai pus punctul pe i!este aberant sa interzici steagurile,de orice fel ar fi ele!despre asta s-a discutat!sa presupunem ca eu ma duc la un meci pe Ghencea cu un steag si-mi iau amenda!pai,ce gura ma-sii,pentru un steag nenorocit sa-mi bag eu banii in tolba statului?!?!??!?!nu sunt de acord nici cu pedepsele pentru torte,in lume sunt omniprezente aceste chestii!

da' venim noi,ca romulani,si ne dam rotunzi!nu ti se pare ca suna bine?salvam femeile si copiii,balenele si delfinii!

eeeeeeeeiiiiiii,cum iti suna?

SS Lazio12.12.2007 16:27

Salut camarazi stelisti.

Mi-a dat un mesaj rapid andyro in care imi spunea ca el va merge astazi de la ora 20.00 la boom TV,impreuna cu un reprezentant al galeriei dinamoviste si unul al galeriei rapidiste si cu mitica pentru ca lumea sa stie cum stau lucrurile intr-adevar iin acest proiect de lege

Eu nu am boom TV,ca n-am satelist,iar banda mea de upc nu cred ca-l prinde...cum pot vedea dezbaterea? va rog frumos ,spuneti-mi un link daca poate fi vizionat pe internet.

Imi cer scuze ca am fost off-topic,dar nu aveam unde sa va pun intrebarea

axl12.12.2007 17:03

Nu stiu cati din cei ce au postat indignati aici au vazut forma FINALA a acestei legi. Eu zic sa asteptam sa vedem cum arata ea cu adevarat si apoi sa incepem cu injuraturile, daca e intradevar cazul.

john_8612.12.2007 22:25

pls care are inregistrarea emisiunii de la boom TV din seara asta contactati-ma.(nu este off topic)

k_apelini13.12.2007 16:43

da mai bine interzicea intrarea in stadion si gata.oare oameni astia gandesc?cel mai bine ar fi sa asteptam finalizarea legi.

novac15.12.2007 16:59

ACUM se vorbeste la totalfm despre lege si despre Mitica. Gabi Safta nu poate fi foarte tare impotriva legii dar ascultatorii care intra in direct - da.

LE. Se termina astazi dar si maine seara tema este aceiasi. Jos Mitica.