FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

2+2=5

fcsteaua.ro06.12.2007 20:53

Pãrintele Nicolae Steinhardt spune în al sãu "Jurnal al Fericirii": "A spune cã doi și cu doi fac patru nu înseamnã a declara ca Tudor Vianu cã Goethe a scris Poezie și Adevãr; cã Voltaire a murit în 1778 ori cã Balzac, domnilor, e un realist romantic.(...)Cînd alãturi de tine oamenii sunt tãiați cu ferestrãul, dacã vrei sã enunți cã doi și cu doi fac patru înseamnã cã trebuie sã urli cît te ține coșul pieptului: este o nedreptate strigãtoare la cer ca oamenii sã fie tãiați în douã cu ferestrãul. Sub domnia lui Robespierre afirmau cã doi și cu doi fac patru cei care se revoltau împotriva faptului cã niște oameni erau trimiși la ghilotinã numai pentru cã se nãscuserã nobili. Sub Calvin, la fel, cei care nu puteau sã nu se cutremure vãzînd cã sunt sortiți morții toți cugetãtorii care nu aprobau întocmai teologumenele lui maître Calvin. Sãnãtoasã aritmeticã ar fi fãcut cine i-ar fi expus lui Caligula îndoielile sale cu privire la putința de a conferi calitatea de consul unui cal.(...)La ce bun sã afirmi întristat cã Unirea ortodocșilor cu biserica romanã s-a fãcut în mod silnic ori sã te ridici cu vehemențã împotriva cotropirii otomane cînd altele erau chestiunile arzãtoare la ordinea zilei:chestiunile arzãtoare la ordinea zilei erau închisorile, erau procesele însoțite de recunoașteri și autoacuzãri ale inculpaților, erau pedepsele administrative; a le denunța pe acestea ar fi însemnat cã doi și cu doi fac patru."

Parafrazându-l pe Pãrintele Nicolae Delarohia spun și eu: chestiunea arzãtoare la ordinea zilei este prezența lui Becali George în fruntea Stelei, a protesta împotriva acestuia, și nu a lui Miticã Dragomir, ar fi însemnat cã doi și cu doi fac patru. Așa, astãzi, doi și cu doi a fost egal cu cinci!

alexblaja

eddie the 'ead06.12.2007 21:34

Cine are urechi de auzit sa auda... Bravo!

puiu mordasan06.12.2007 23:00
:steagcruce: Bravo ai o minte brici.....Oare se v-a gasi cineva sa io traduca ciobanului?!?
CaTaLiNsm StElIsTu06.12.2007 23:28

Cat timp sunt "lingaii"pe langa Il Ciobandante slabe sanse sa scapam de el.......Sincere felicitari pentru articol;ca si o curiozitate i l-as arata d-lui Becali sa vad daca cel care vrea sa conduca destinele a 22de mil. de romani a inteles ceva

Domne cat astept clipa in care voi spune despre Jiji:Odihneasca-se-n pace!

yo_marius06.12.2007 23:28

@puiu

ce treaba are ciobanul????

eu am inteles asta ca pe un mesaj adresat galeriei care in loc sa protesteze la adresa creditorului clubului,a afisat celebrul banner cu mosh Nicolae si mitica!!!!

dar,mi s-a mai spus ca sunt idiot asa ca.......poate n-am intzeles eu nimic....

bodanelu06.12.2007 23:36

@Marius tu hai habar daca poti intra cu un baner impotriva ciobanului?

yo_marius07.12.2007 00:44

n-am habar de nimic ma!!! doar presupun ca la intrarea pe stadionul din Urziceni s-au luat si scandarile din gura suporterilor!!! sau cineva le-a pus scotch pe guritza!!

CNCT07.12.2007 08:51

Atacurile la adresa lui Dragomir trebuie sa continue, asta e clar insa vad ca unii se fac ca ploua cand vine vorba de cioban.Si nu ma refer la samantari si cocalari ci la o gramada din peluze, prea multi care vin pentru baietie, pentru ultras, etc si n-au nimic de-aface cu Steaua.In loc sa strangem randurile si sa alungam oierul vad ca ne resemnam si ramanem martorii "inmormantarii" Stelei.E numai parerea mea.

The Flyer07.12.2007 14:32

alex,tata!pe cuvintul meu de om,si sunt om de onoare,n-am citit ceva mai relevant,scris in citeva rinduri,vis-a-vis de situatia de la Steaua,niciodata!

este pentru prima oara in viata mea,de cind ma bag in sama pe site-ul asta,cind pot spune,cu mina pe inima,ca-mi scot sapca (palarie nu port) in fata celor scrise de tine!

cine are ochi,sa vada,cine are urechi,sa auda si cine are creier,sa inteleaga ce a vrut omul sa spuna!

RESPECTELE MELE,OMULE!

alexblaja07.12.2007 15:52

@ The Flyer

Eu am scris doar vreo 4 randuri, care nu se compara cu intelepciunea ce se desprinde din citatul din Parintele Nicolae Delarohia. Oricum, multumesc pentru cuvintele frumoase.

The Flyer07.12.2007 16:14
@ The Flyer

Eu am scris doar vreo 4 randuri, care nu se compara cu intelepciunea ce se desprinde din citatul din Parintele Nicolae Delarohia. Oricum, multumesc pentru cuvintele frumoase.

@alex

daca ai vaga curiozitate de a-mi urmarii post-urile vei vedea,in marea majoritate,multa ura si un limbaj trivial la adresa echipei si a unora dintre redactori!dar la ceea ce ai scris tu.................!!!!!!!!!!!!!!!!!!n-am ce sa comentez!

mai ales datorita faptului ca ai fost,pur si simplu,bestial!

eu sunt absolvent de stiinte politice,mi-au trecut ceva carti prin mina si nu ma consider un cretin,asa cum nu ma consider nici un om care le stie pe toate!!ca ma considera unii..........,prin prisma faptului ca ma bag in seama pe aici-colo,nu ma intereseaza!

tot ceea ce vreau sa reiterez este faptul ca ai fost mare in cele 4 rinduri!

sunt satul de oamenii care dau lectii si care se dau mai stelisti decit altii!nu vorbesc despre faptul ca unul e mai stelist doar pentru ca se duce la 400 de km in antiteza cu unul care sta acasa,doar pentru ca ii este mai usor celui din'tii sa ajunga la meci,vis-a-vis de cel de al doilea!fiecare simtim Steaua asa cum o simtim in inima noastra!si nimeni nu e de condamnat!

androsteaua07.12.2007 18:49

bun articol!

1uLy4Nn07.12.2007 20:42

asa trebuie sa ganditi si pe stadion, nu doar pe forum