Înainte de a lua această decizie, cei de la FRF au avut mai multe variante. Aceștia au luat în calcul stadionul celor de Astra, dar și Cluj Arena, al doilea cel mai mare stadion al tarii.
Oficialii Stelei au avut și ei mai multe propuneri. Helmuth Duckadam declara că meciul ar trebui să se dispute pe stadionul celor de la CFR, iar Valeriu Argăseală a propus stadionul de la Mediaș. Comitetul Executiv al FRF a decis astăzi ca ultimul act să se joace în Bucureşti şi a respins variantele Cluj Arena sau Mediaş. Hotărârea i-a supărat pe oficialii Universităţii.
„Suntem prea mici să avem o finală la Cluj. Probabil motivele sunt economice şi probabil că oficialii FRF nu erau mulţumiţi cu un stadion plin la Cluj… La Bucureşti nu văd nici măcar un inel plin. Fotbalul e făcut pentru suporteri, dar, din păcate, ei sunt dezavantajaţi. E o mare dezamăgire. Nu vreau să acuz pe nimeni şi să spun că s-au tras sfori, dar mi se părea normal ca locul de disputare al finalei să se decidă la începutul competiţiei, nu acum. Nu mai spun că am jucat semifinalele în date oficiale UEFA, când puteam avea jucători plecaţi la loturile naţionale. Nu are rost să mai spun cât suntem de dezavantajaţi şi sportiv„, a declarat preşedintele U Cluj, Vlad Munteanu.
Steaua s-a calificat în finală după ce a trecut în dublă manșă de Petrolul, 1-1 la Ploiești și 3-1 pe Arena Națională. U Cluj a ajuns în ultimul act după un duel cu rivala din oraș, CFR Cluj. A fost 0-0 în ambele meciuri, iar disputa s-a tranșat la loviturile de departajare.
Steaua are în palmares 21 de Cupe ale României, ultima câștigată în 2011. Clujenii au în palmares un singur trofeu câștigat, în ediția 1964-1965 și alte trei finale.
XRay