Forțați de regula U21, Dennis Man, puștiul de 18 ani, a fost surpriza plăcută a roș-albaștrilor din acest meci. Și nu oricum, ci cu golul victoriei. Însă U21-ul Stelei nu doar a marcat, a dat o bară și a mai ratat câteva mari ocazii, din care una sigur cu portarul. La acea fază a avut o mișcare inteligentă și în viteză la intercepție, preluare și un șut bun, însă mingea s-a scurs la câtiva centrimetri de rădăcina stâlpului din dreapta. Shit happens! La 2-0 poate se descătușau „full option” energiile roș-albastre.
În rest, „vedetele astrale” au fost cam subțiri față de așteptări, uneori parcă nu au jucat împreună ani de zile. Budescu a debutat cu gol și cu o prestație din care s-a văzut dorința de a da totul pentru Steaua, dar mai este nevoie de ceva timp să se formeze traseele ofensive.
Totuși, să dăm Cezarului ce este al Cezarului: 27-5 raportul ocaziilor de gol, 22-5 șuturi la portă din care 11-4 șuturi pe poartă, iar posesia 60-40%. Nu e puțin cu deținătoarea a 2 din cele 3 trofee ale sezonului trecut.
Pentru jocul care nu prea s-a legat, pasele greșite etc. să le dăm roș-albaștrilor circumstanța clasică, motivând cu meciul de început, bla, bla, bla.
Rezumat oficial
Spectatori – 10.237
Video
Cei 10.000 de oameni de la Steaua – Voluntari au insemnat cea mai mare audienta din acest sezon, dubla fata de cei 4.000 de oameni veniti la Craiova – Poli Iasi.
- O singura data in sezonul trecut au mai venit la un meci jucat pe teren propriu de Steaua atat de multi oameni, in afara de Marele Derby. S-a intamplat la partida Steaua – Craiova, care a adunat aproximativ 13.000 de fani, pe 9 octombrie 2016.
- Media Stelei din sezonul trecut a fost de 7.000 de oameni pe meci. Iata ca primul meci din noul sezon a depasit mult media.
- Cele mai mari audiente ale Stelei din sezonul trecut au fost contra lui Dinamo, pe 2 aprilie 2017, Steaua – Dinamo 2-1 (31.340 fani) si 20 august 2016, Steaua – Dinamo 1-1 (27.027 fani).
Statistica meciului conform InStat
FCSB — FC Voluntari 2-1 (1-0), Arena Națională — București . Au marcat: Constantin Budescu (34 — penalty), Dennis Man (90+2), respectiv Adrian Bălan (55).
- FCSB: FCSB: Niţă – Enache, Larie, Bălaşa, Morais – Popescu (Teixeira 46), Pintilii – Man, Budescu, Tănase (De Amorim 77) – Gnohere (Alibec 46)
Rezerve: Stăncioiu, Alibec, Momcilovici, V. Achim, D. Benzar, De Amorim, Teixeira - FC Voluntari: Balauru – Maftei, Balaur, M. Popescu, Acsinte – Răută, Lazăr (Tudorie 46) – Deac (Ivanovici 46), Marinescu, Olteanu – Bălan (Tăbăcariu 75)
Rezerve: Petrariu, Tăbăcariu, Popadiuc, Căpâțână, Pârcălabu, Ivanovici, Tudorie - Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenți: Ciprian Florin Danșa (Satu Mare), Daniel Mitruți (Craiova); arbitru de rezervă: George Rădulescu (București)
Dennis MAN dupa Steaua 2- 1 Voluntari 16.07.2017
Steaua Vs Voluntari 2-1 | REZUMAT | HD |
Meciul integral Steaua Vs Voluntari 2-1
Forza Steaua!
X Ray
Înainte de meci
Pagina oficială de Facebook a Stelei prezintă: Echipa de start oficial! Steaua în haine noi!
„War is coming!”
Echipa de start!
Steaua în haine noi!
Avancronica cârcotașului la FC Steaua – FC Voluntari. Steaua (ne) gata de startul sezonului!
Steaua debutează duminică 16 iulie, ora 21:00, în sezonul regular 2017-2018 al Ligii 1, împotriva celei mai galonate echipe din sezonul trecut, FC Voluntari, deținătoarea Cupei și Sper Cupei României.
Cum stă Steaua?
Mulți roș-albaștri sunt încântați de transferurile Stelei: Alibec, Budescu, Morais, poate și de Teixeira. Însă, cu toate că a investit peste 8 milioane de € în jucători, Steaua nu are un lot atât de puternic pe cât se acreditează.
- Notă: Paradoxal, Steaua lui Dică cu „7 astrali”, nu e mai tare decât Steaua lui Rădoi cu Stanciu, Chipciu, Hamroun, Popa, Varela și Toșca, care a șters pe jos cu cei care au ajuns steliști (Budescu, Enache, Teixeira, De Amorim, Boldrin, Alibec, Enache și Morais). Vă amintiți de meciul cu Colțescu? Nu mai spun de Steaua lui Gâlcă. Din 2015-2017, în 13 partide directe, Steaua a bătut Astra de 8 ori și a pierdut doar 4: 0-2 cu rezervele în retur Cupa Ligii (după 3-0 în tur), 0-1 la Pitești (gol Găman în ultima secundă), 0-2 când a pierdut titlul la Giurgiu (doua gafe ale lui Varela) și 0-1 ( gol Budescu în min. 93, cu Steaua în 10).
Steaua lui Dică pare șubredă în defensivă, unde îngerul păzitor a rămas tot Niță. La mijloc e dependentă de un sigur închizător, veteranul Pintilii. În atac stă în pubalgia, genunchiul sau nervii de galben/roșu ai lui Alibec, cel care nu a făcut nici pregătirea normală de vară. Harlem Gnohere nu este o constantă în ofensivă. Bizonul, deși a slăbit până la o „gleznă de cerb”, tot ca un urs se plimbă pe teren. După 40 de minute găfâie ca marfarul în pantă. Un ritm de „90 de minute din 3 în 3 zile” e pentru el o fata morgana. Harlem e mai tehnic decât Tade, are mai mult lipici la gol, dar are și numai vreo 60% din capacitatea de efort pe teren a fostului atacant adus de la CFR. Apropo, eu încă nu am văzut la Gnohere un dribling! Mi-o fi scăpat mie? În fine, cel puțin asta a arătat Bizonul până acum la Steaua.
Dacă în anii anteriori caracteristica de bază era „posesie, forță și viteză„, acum lotul Stelei e bine ticsit de „pianiști” (Alibec, Bizonul, Teixeira și Budescu) și de „balerini slow motion” (Tănase, De Amorim, Man). Toți parcă fără suflu în fața unui efort susținut timp de 90 minute. Dintre ei, doi sunt predispuși accidentărilor (Alibec, Budescu), Tănase merge pe vârfuri pentru că vine după un tip de accidentare care pe Filip îl ține pe tușă de peste un an, De Amorin e cu floricele pe gazon, nu extremă care ară banda stângă cu viteza „motoretei”, Man pare crud și firav, iar Teixeira e un mingicar cu dosarul de pensie gata să-l depună. În pregătiri a oferit pase utile steliștilor, dar și bune de gol adversarilor.
Mijlocași centrali de cărat pianul sunt „mulți chemați, puțini aleși”. Achim, Ovidiu Popescu și Filip parcă sunt setați la „inspirație și randament minim” din diverse motive. Unul e sictirit, altul e binișor umflat și ultimul e încă după o lungă convalescență. Pintilii a atins și el o vârstă care nu-l mai recomandă să ducă la „100%” toate meciurile Stelei. De asta a scăzut și posesia, trecându-se de multe ori la „lungă pe Harlem și a doua pe nimeni„. Cu excepția lui Momcilović și Morais, de fundași nu mai vorbesc să nu ne enervăm. Din păcate, cele două excepții sunt ambele „lateral stânga”. (Ca să fie brambureala din defensivă și mai evidentă, singurii fundași centrali, Bălașa și Larie, sunt toți de picior drept!).
Așadar, cu toate bombele detonate de Becali la transferuri, Steaua pleacă din nou la drum mai subțire și mai dezechilibrată pe posturi decât în sezonul de referință 2012-2013.
Ce face concurența?
Perioada de mercato nu s-a încheiat, dar se conturează câteva echipe care și-au depus serios candidatura la titlu: Dinamo, Craiova și CFR. În opinia mea, „cea mai echipă” este acum Dinamo. Mutu o fi tras el linii pe nas, însă a tras bine și transferuri moka. Pe când presa cânta prohodul câinilor, jubilând la meleoanele aruncate de Becali pe piață, Mutu tăcea și făcea. Craiova este și ea în vecinătatea „mutului”, și va avea un cuvânt greu de spus în noul campionat. Ambele echipe au viteză, forță și o răutate pozitivă în joc, cea care lipsește Stelei de vreo două sezoane și nu sunt semne nici acum că va fi altfel. În sezonul trecut, contraatacurile câinilor și juveților au fost de vreo 2 ori mai letale decât ale steliștilor.
Pe CFR o cântăresc mai mult din seriozitatea și eficiența dovedită la transferuri de Mureșan, decât din magia de antrenor a lui Dan Petrescu. Însă, cu ce are în curte, dacă va reuși să-i sincronizeze, Dan va face din CFR o nucă foarte tare. Mai are și avantajul că echipa lui se odihnește în timp ce contracandidatele se luptă prin Europa pentru glorie și bani. Cele trei cluburi au poate cele mai echilibrate loturi, cei mai în „vogă” antrenori din Liga 1, și cred că iși vor disputa primul loc, cel puțin până în iarnă. Viitorul va fi și ea în cărți, dar la zona de Play off. „Bătrânii” nou-aduși au de recuperat fizic și motivațional, iar cei tineri au de trecut bariera psihică ridicată de mirajul străinătății inoculat de rege în mintea lor.
Dacă Steaua nu se va întări urgent în defensivă și la mijloc, unde a mizat pe „fundașul neadus” și Nedelcu, atunci până și accederea pe podium îi va fi ca dealul lui Sisif. Normal! De cine a vrut să scape CFR-ul, Astra și Viitorul a luat „Supremul” la Steaua. Becali a devenit mai mult samsar de jucători, decât un manager de fotbal. Se luptă să dea 700.000 de € (+20%) pe „mucea” ăla de la Iftimie & Şfaiţer, să-l mai și lase un an acolo, dar unde Stelei îi frige buza acum… pauză.
Dacă m-am înșelat, voi fi primul care mă voi bucura enorm!
Cum văd pariori favoritele în Liga 1:
Dincolo de lot, Steaua promovează și un marketing neînțeles de nimeni. Dinamo și CSU Craiova sunt peste FC Steaua și aici. De la prezentarea echipamentului, până la atragerea suporterilor cu abonamente. La Steaua, pauză! Mai mult, cu 3 zile înainte de meci, nu a pus încă în vânzare biletele pentru jocul cu Voluntari. O va face cu o zi înaintea meciului!
Palmaresul Stelei cu Voluntari nu rupe gura târgului: 2 victorii, 1 egal, 1 înfrângere, golaveraj 9-8! În cele 4 meciuri directe, Steaua a reușit să inscrie doar cu 1 gol mai mult decât ilfovenii și să primească 8!
În concluzie, dacă duminică Voluntari va lua puncte pe Arena Națională, m-ar întrista, dar nu m-ar mira! Realistic, Steaua lui Dică nu-mi inspiră încă încredere să o creditez favorită nici măcar cu FC Voluntari. Mai ales că după Super Cupă, echipa primarului Pandele s-a urcat pe un mare val de moral.
Forza Steaua!
X Ray