Gest emoționant al steliștilor din „Unitatea de Elită”!
Îmbrăcat în echipamentul roș-albaștrilor, Daniel Porumb s-a fotografiat alături de jucătorii Stelei și a primit din partea acestora un tricou cu autografe, fiind ovaționat de toți cei aproape 12.000 de spectatori, printre care și 1000 de fani CSU. Un moment emoționant și pentru cei aflați în fața televizoarelor.
Cine este eroul militar Daniel Porumb?
- Despre eroul Daniel Porumb informații Aici
Acum un an, în 2016, la inițiativa clubului „FCSB”, steliștii Mihai Pintilii și Nicolae Stanciu, însoțiti de Cătălin Făiniş, ofiţerul de presă al Stelei, l-au vizitat pe eroul Daniel Porumb de ziua lui, eveniment consemnat oficial de MApN, dar și de noi pe fcsteaua în articolul „Banii sau viața”: „În ziua în care notificarea semnată de comandantul CSA Steaua, George Boroi, precum și de juristul clubului sportiv, locotenent colonelul Florin Talpan, a fost facută publică de Udrea, Ministerul Apărării a postat pe Facebook un mesaj în care îi numește pe Nicușor Stanciu și Mihai Pintilii jucătorii „STELEI”, nu ai clubului „FCSB”. Postarea a venit ca urmare a unui gest al celor doi jucatori pentru un veteran rănit într-un teatru de operatiune din Irak.
Videoclip
- Mesajul postat de MApN AICI
Show-ul Stelei cu CSU: cu ratările și-o gafă, le făcurăm bafta lată, măi, măi!
Oltenii italianului „cinci pe fund”, veniră cu 5 autobuze parcate la poartă și 3 scutere înfipte „la mălai” pe linia de centru: Mitriță, Băluță și Gustavo. Norocul craiovenilor a fost cu steliștii filantropi, altfel nu mai apucau să calce în careul lui Niță cu mingea la picior. Băieții lui Nic au pus „juveții” pe contraatac, de vreo trei ori, prin pase greșite de toată jena. Ultima pasă-gafă, cea a lui „Lampard of Pipera”, a fost sinucigașă, umflând cota lui Băluță (’28) cu al 3-lea gol în 3 etape. Ca și FC Voluntari, CSU a detonat bomba pe Arena Națională la primul șut pe poartă, și tot dintr-un cadou.
Frustrată de scor, Steaua a răbufnit în ofensivă ca omul zgâriat de un motan vopsit să pară Leul din Bănie. Nu digeri ușor un gol încasat penibil, după marile ratări ale lui Gnohere (’17) sau cea a lui Tănase (’18), când „decarul” a fost trântit în careul de 6 m și centralul Istvan Kovacs nu a acordat penalty. Acţiunea frumoasă a pornit de la o pasă inspirată a lui Pintilii, însă în ciuda centrării excelente a lui Teixeira, Tănase nu a reuşit să trimită în poartă din careul mic, fiind evident obstrucționat cu mana de fundașul Brathe.
După golul lui Băluță, au urmat alte 4 ocazii mari ale steliștilor. Prima ratată tot de Tănase (’34), care a driblat ca în curtea școlii tot flancul stâng oltean și a vrut să intre cu mingea în plasă în loc să paseze în faţa porţii, unde aşteptau Man și Gnohere. „Decarul” a încercat să marcheze din unghi de la 1 m de poartă, șutul fiind blocat de Calancea. Următoarele ocazii au fost irosite de Man (’38), Gnohere (’40) si Momcilović (’45). Toți au trecut pe lângă gol din poziții ideale de a marca.
Prima repriză, până la gol, a fost mai încâlcită. Oltenii au fost mai proaspeți pentru un pressing agresiv și steliștii mai neinspirați să îl contracareze. De aceea a părut oarecum echilibrată, iar golul lui Băluță, marcat dintr-o prostie a lui Ovidiu Popescu, a tras fals spuza și pe turta de imagine a oltenilor. Altfel, elevii lui Mingia au băgat fundulețul lor „alb-albastru” în poartă din primul minut. Același viciu de imagine s-a întâmplat și cu Enache. A fost suficientă o centrare în bălării, din repriza a doua, să i se șteargă tot ceea ce a făcut bun aseară.
Dacă în prima repriză craiovenii au mai mișcat ceva, alergând după minge și de câteva ori pe contraatac, în repriza a doua, Steaua a arestat balonul, iar Devis Mingia i-a trecut instant de la „autobaza 5-1-3” la „betonul 9-1”. Până la egalare, Craiova n-a mai trecut de două ori centrul terenului, însă în tabara roș-albastră s-a deschis show-ul ratărilor într-un meci jucat la o singură poartă.
Steaua a reușit egalarea abia în minutul 62, prin Gnohere, cu o reluare din 6 m la o minge respinsă în față de Calancea după un șut excelent a lui Balașa de la 25m. Dar roș-albaștrii aveau deja în cont alte mari ratări semnate de Man (’48- ratare singur cu portarul, ’49- cap pe lângă poarta), Enache (’53- șut puternic din careu de puțin pe lângă viclu), Gnohere (’60- cap peste poartă)…
În repriza a doua au mai intrat Larie ( înlocuit Pintilii-’46), De Amorim (Teixeira-’46) și Daniel Benzar (Gnohere-’70). După ieșirea lui Pintilii și Teixeira, spre stupefacția tuturor, banderola de căpitan a fost dată lui Bălașa (!?), ceea ce înseamnă că el a fost desemnat cel de-al patrulea căpitan stelist, primii trei fiind Pintilii, Budescu și Teixeira.
Steaua a forțat victoria, însă până și bara (’71) s-a opus celor 3 puncte, ca ultima aliată la bulanul CSU. Morais obține o lovitură liberă de la 17 m, după o pătrundere în care i-a dat mingea printre „urechi” unui adversar și apoi a mai culcat din fentă alți doi. Surprinzătorul căpitan Bălașa, „noul Juninho Pernambucano” (*smile*), a șutat din nou excelent, dar Calancea a respins norocos în bară. Din bară, tot cu noroc, mingea nu a trecut de linia porții cu toată circumferința, și îngerul păzitor al oltenilor a reușit, in extremis, să o arunce în corner.
„Se joacă la o singură poartă ca-n copilărie, ”la mălai” sau ”21”, cu oltenii în rol de ”ăla mic care stă în poartă”. Calancea mai respinge o dată o lovitură liberă trimisă în bară de acelaşi Bălaşa, iar FCSB-ul caută lovitura decisivă cu Daniel Benzar în locul lui Gnohere. Oltenii îşi dau seama că nu mai fac faţă şi jocul e fragmentat. Schimbări, accidentări, trageri de timp, însă scopul e obţinerea de puncte, nu e de joacă. Îşi ating obiectivul într-un final care tinde să devină jenant, final în care FCSB a transformat în noroi gazonul din jumătatea de teren a lui CSU.”, scrie în cronica sa și un neprieten al Stelei de la Prosport, Cristian Scutariu.
InStat raportează date elocvente: 22-4 ocazii de gol, 8-1 șuturi pe poartă din totalul de 16-4 șuturi trase spre poarta și posesie 55-45%. Și cifrele InStat vorbesc despre cum au decurs ostilitățile in teren, dar și despre tupeul olteniilor care la sfârșitul meciului au spus că puteau câstiga partida. Toate fără piesele grele Alibec și Budescu.
- Baluță, 23 ani(!): „Am avut multe ocazii, puteam să mai inscriem. Nu mă mulțumesc cu un egal, dar s-a simțit oboseala”. Să mori tu? 🙂
- „Am fi putut reuși un al doilea gol, dar nu am avut mentalitatea necesară în repriza a doua să dublăm avantajul. Nu am ținut de minge cum ar fi trebuit. Cred că a contat foarte mult factorul mental”, a declarat și Mangia. Normal, nu au mai fost cadouri. 😉
În sfârșit se pare ca Becali s-a lovit cu capul de pragul de sus și a ajuns și el la concluzia pe care am tot pus-o pe aici de la încheierea programului de pregătiri: Steaua nu mai are nici mijlocași și stă doar în Pintilii, după ce i-a dat pe Moke, Muniru si Boldrin, pentru că Ovidiu Popescu nu are constanță. Aseară, „Lampard” a comis-o iar, de data asta cum nu vezi nici prin Liga a 4-a. E drept că înaintea lui, nici Morais nu a fost departe de el. A dat un assist perfect lui Băluță (‘3), care a scăpat singur spre poartă. Numai viteza și siguranța lui Momcilović l-a salvat pe Niță.
- „Ne trebuie un fundaș central și doi mijlocași centrali. Noi nu legăm jocul de la mijloc, acolo de unde se dă ora exactă. Pintilii e mai mult distrugător, nu îl avem pe al doilea. Dacă se reface Budescu, o să joace Teixeira acolo. Până atunci, ne trebuie un mijlocaș central. Ovidiu Popescu, îmi pare rău, nu e de Steaua”, a declarat Becali, după remiza cu CS U Craiova.
Astfel, Steaua a pierdut primele puncte în Liga 1, după 1-1 pe Arena Naţională cu CSU Craiova. Trei echipe au câte 7 puncte după primele trei etape de campionat: Steaua, CFR si Dinamo.
Mari absenți de pe teren, au suferit în lojă la avalanșa ratărilor
Steaua – CSU Craiova 1-1 | REZUMAT | HD 1080 p
Notă: Mai jos găsiți și înregistrarea meciului întreg
Caseta tehnica
STEAUA – CSU CRAIOVA 1-1. Au marcat: Gnohere ’62 / Băluță ’28
- 11.514 de spectatori au fost pe Arena Națională. Dintre aceștia, aproape 1.000 au fost fani ai oltenilor
- FCSB: Niță – Enache, Bălașa, Momcilovici, J. Morais – Pintilii, Ov. Popescu – Man, Tănase, Teixeira – Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Pleașcă, Szecui, D. Benzar, Grecu, De Amorim - CSU Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija, Barte, Fereira, Briceag – Screciu, Zlatinski – Gustavo, Băluță, Mitriță
Rezerve: Mitrovici, Kelici, Bancu, Rossi, Burlacu, M. Roman, Bărbuț
Statistica InStat
Video
Nicolae Dica dupa Steaua 1- 1 Craiova 30.07.2017
FCSB vs CS U Craiova. Meci întreg! HD 720p
Forza Steaua!
X Ray
Avancronica FC Steaua – CSU Craiova
- Craiovenii au fost învinși în prima manșă de la Drobeta-Turnu Severin, de galonata AC Milan, scor 1-0, într-o partidă în care Băluță & Co. meritau cel puțin un egal după aspectul jocului. Oficialii și jucătorii olteni au promis un retur de foc pe Giuseppe Meazza din Milano motivând că joi și-au învins tracul.
Palmares FCS vs CSU
De la revenirea Craiovei fotbalistice pe prima scenă din 2014, acestea s-au mai întâlnit de opt ori în Liga 1, de șapte ori s-au impus steliștii, iar un joc s-a terminat la egalitate.
- Prima dispută a avut loc pe 2 august 2014, FC Steaua – CS U Craiova 3-1. Adi Popa a deschis scorul, apoi Sânmărtean a stabilit rezultatul pauzei, direct din lovitură liberă, după care, în partea secundă, Varela (minutul 90+3) şi Andrei Ivan (min 90+4, aflat la întâia sa reuşită în campionat) au completat lista marcatorilor.
- Singurul punct scos de olteni în cele opt jocuri s-a consemnat pe 1 martie 2015, 0-0 pe arena de lângă Parcul Romanescu din Craiova.
- Steliștii au câştigat şi ambele jocuri din stagiunea 2015-2016, 2-1 în Bănie (Nicolae Stanciu, Gregory Tade / Bogdan Vătăjelu) şi 2-0 pe teren propriu (Paul Papp, Gregory Tade).
- De asemenea, disputele din sezonul regulat 2016-2017 s-au terminat cu acelaşi scor, 2-1 pentru actuala FC Steaua.
- Cea mai recentă confruntare a adus şi cea mai mare diferenţă de scor, pe 13 mai 2017, FC Steaua – CSU Craiova 3-0 (Denis Alibec dublă, Antonio Jakoliš).
- Ultima oară când o echipă din Craiova s-a bucurat de un succes în Liga 1 în faţa Stelei s-a consemnat pe 1 septembrie 2002, FCU Craiova -FC Steaua 3-1 (dublă Verdeş, Sava / Claudiu Răducanu). Au urmat cinci remize şi 18 victorii pentru steliști, printre cele 18 succese din campionat numărându-se şi cel din 29 august 2004, FC Steaua – FCU Craiova 5-0, rezultat care a consemnat cea mai mare diferenţă de scor din disputele directe.
- FC Steaua este neînvinsă pe teren propriu în confruntările cu o reprezentantă a Craiovei din 29 noiembrie 1989, când CS Universitatea a câştigat în Ghencea cu 2-1 (marcatori Gabi Balint / Ştefan Stoica, Dănuţ Bica; antrenori Anghel Iordănescu / Sorin Cârţu).
Ce este interesant de știut referitor la loturile celor două echipe:
- Lotul Stelei are 23 de jucători, iar al celor de la CSU Craiova 29.
- 867 mii € este Cota medie pe transfermarkt la un jucător de la Steaua (total lot 19,95 mil. €) și de 388 mii € la CSU (total lot 11,8 mil. €).
- 4 jucători străini joacă în tricoul Stelei, pe când CSU Craiova are în lot nu mai puțin de 11 „stranieri”!
- Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Steaua – 26,5 ani și CSU Craiova- 24,1 ani.
Bilete pentru Steaua-Craiova, de sâmbătă la case!
„FOARTE IMPORTANT!
Suporterii care doresc sa faca deplasarea in Cehia, pentru returul cu FC Viktoria Plzeň, din preliminariile UEFA Champions League (2 august), pot achizitiona bilete de la Casa de Bilete de pe Strada Maior Coravu (National Arena), la pretul de 11 euro/bucata!
Programul caselor de bilete este urmatorul:
SAMBATA – 11:00 – 19:00
DUMINICA – 10:00 – 21:00″, este anunțul oficial pe pagina de Facebook.
Peluza roș-albastră a sunat adunarea pe Fb
FC Steaua vs CSU Craiova
- Conferinta de presa Nicolae Dica inaintea partidei cu CSU Craiova
Pe hârtie, atuurile ar fi de partea Stelei, în fața CSU, prin valoarea lotului, forța ofensivă și ascendentul moral dat de palmaresul direct cu o serie de 8 victorii în ultimele 9 partide contra CSU. De partea oltenilor stă omogenitatea echipei, care nu a suferit schimbări radicale ca în cazul Stelei, dublată viteza și tehnicitatea în regim dinamic a unor jucători ofensivi. Aspect sesizabil și în partida lor cu neomogena AC Milan, care nu avea nici jucătorii în parametri fizici normali.
Însă în realitate, atacul Stelei nu va putea conta pe artileria grea. Budescu s-a accidentat în meciul cu cehii și va lipsi 3 săptămâni. Vedetele Alibec și Tănase sunt ieșite din formă, Bizonul nu pare a fi apt pentru 90 de minute de turație normală, iar veteranului Teixeira îi este greu să mai ducă meciuri „full time” din 3 zile la 37 de ani. În condițiile expuse mai sus, portughezul și francezul par singurele speranțe ale steliștilor într-o victorie miercuri la Plzeň: playmakerul și pivotul cu lipici la gol.
Folosirea „titularilor” de mai sus în meciul cu ASC Poli, disputat cu 4 zile înainte de partida cu Viktoria, în loc să crească jocul echipei, a scăzut randamentul individual. Partida dură de la Timișoara este și o posibilă cauză a rupturii lui Budescu după doar 60 de minute de efort pe Arena Națională.
- Diagnosticul după efectuarea RMN-ului este ruptură musculară la gamba piciorului drept . Prin urmare, Budescu va rata partida retur şi meciurile din play-off-ul Ligii Campionilor sau al Ligii Europa.
În mod normal, duminică, Dică ar trebui să îi odihnească pe toți titularii menționați mai sus, să nu riște accidentarea lor, și să facă loc celor pe care i-ar putea folosi miercuri, în caz de forță majoră, oferindu-le astfel și meciuri oficiale în picioare. Returul cu Plzeň are o importanță capitală și pentru imaginea Stelei, nu doar financiară.
Dacă în ofensivă Dică are variante rezonabile de înlocuire pentru un meci de Liga 1, în apărare este cu spatele la zid, constrâns de lot la doar 2 fundași centrali. Aici este călcâiul lui Achile al Stelei, transplantat echipei, „de bună voie și nesilit de nimeni”, de însuși „Il Maximo din Pipera”. Dacă Larie și Bălașa nu vor mai gafa, iar echipa trimisă în teren va reuși să minimizeze desincronizările de poziționare și pasele greșite, atunci steliștii au șanse să își continue supremația în fața oltenilor și să rămână singura formație din Liga 1 cu maxim de puncte după 3 etape.
- Larie, între bârfă și dilemă. Eu sunt un adversar înverșunat al scenaritei, însă punând alături câteva evenimente, poți să o iei și pe câmpii. Larie este constănțean. Larie a dat titlul Viitorului, printr-un penalty care a decis meciul. Tot Larie a „egalat” Steaua la singura acțiune a celor de la Voluntari. Același Larie a adus Plzeň de două ori în avantaj, fiind jucătorul de lângă care cehii au marcat. Ori e un Iuda, ori e ieșit din formă și CFR a vrut scape de el, ori nu s-a adaptat încă la Steaua în cuplu cu Bălașa și la Viitorul-CFR 1-0 a fost doar un accident, ori este o petardă transferată de Becali doar pentru meciul Viitorul – CFR, dar i-a ieșit exact pe dos. N-a fost Tudorie 2. Din dilema asta nu vom ieși curând!
Ultima partidă FC Steaua – CSU Craiova pe Arena Națională
Le urăm succes roș-albaștrilor!
Forza Steaua!
X Ray