FCSTEAUA.RO

FC Steaua – ACS Poli Timișoara 7-0! După Europa League, Bizonul a rupt și Liga 1 cu un hattrick. Coman sparge gheața cu o dublă

Show total de goluri în fața a 4.573 de suporteri steliști. La 13 ani de la celebrul 8-1, Steaua lui Nicolae Dica i-a mai administrat Timișoarei încă o umilință istorică la 7 goluri diferență! Atunci în 2004 Rică Neaga, actualul director sportiv la Poli, realiza hattrick-ul, iar mijlocasul Dică, actualul antrenor al Stelei, se remarca printr-o dublă.

Ce echipe au jucat atunci pe stadionul Dan Păltinișan: Poli Timișoara – FC Steaua 1-8 (Buia 78 / Neaga 13, 58, 75, Dică 30, 36, Paraschiv 45, 72, Diniţă 32)

Duminică seară, FC Steaua a învins, pe Arena Naţională, cu scorul de 7-0 (3-0), echipa ACS Poli Timişoara, în etapa a 75-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Gnohere ’13, 41, ’63, Coman ’34, ’48, Larie ’61 şi Tănase ’85 (penalti)

La 3 zile după dubla din Europa League, Gnohere a dat o triplă cu goluri unul mai frumos decât altul, și a urcat pe scaunul de golgheter al Ligii 1 cu 8 goluri. Gnohere, atacantul care pare reinventat după meciul cu Hapoel Beer Sheva, a reușit primul hatrick în tricoul roș-albastru în campionat. Ultima oară când Bizonul marcase de trei ori a fost în prima etapă a sezonului trecut, pe vremea când evolua la Dinamo, în meciul cu Astra, scor 4-1.  Gnohere are 10 goluri  în acest sezon, în toate competițiile. Contra Timișoarei mai înscrisese și în tur, în victoria steliștilor cu 1-0. 

Florinel Coman a spart gheața în tricoul Stelei cu o dublă după ce s-a distrat cu apărarea timișorenilor la ambele goluri. Coman n-a ratat șansa de a marca în minutul 34, când a finalizat elegant din interiroul careului. A fost o fază creată de Golofca, cel care a dezmembrat flacul drept bănățean pe flancul drept. După ce a trecut de doi adversari, Golofca a pasat în careu la Coman, atacantul de 19 ani a preluat, apoi a driblat un adversar și a șutat la colțul lung, în dreapta lui Straton. Florinel Coman a izbutit dubla, imediat după startul reprizei secunde. Mijlocașul a primit o pasă excelentă de la Ovidiu Popescu, din zonă centrală, după care a plecat într-o cursă solitară, pe dreapta, a intrat în careu, a șutat, Straton a respins, dar același Coman a finalizat.

MVP-ul meciului a fost Constantin Budescu. Noul playmaker, deși a avut ocazii, nu s-a lipit de gol, dar a dat pase de efect din care 3 assisturi. Și proaspătul iertat, Golofca, a evoluat bine și a semnat și un assist perfect pentru Coman.

Steaua a atins și ea o borne istorice.

După 15 etape, vicecampioana are cel mai bun atac cu 29 goluri înscrise, cea mai bună apărare cu 8 goluri primite și are golgheterul la zi, Gnohere, cu 8 goluri marcate în Liga 1.

Steaua a dominat „cap-coadă” partida la toate capitolele, deși  a avut în teren o echipă cu unii jucători care au jucat mai puțin, dar a întâlnit și un adversar care nu i-a pus multe probleme, deși venea de pe locul 9 după 14 etape. ACS Poli poate fi lăudată pentru îndrăzneală. Bănățenii au ieșit la joc cu o echipă scurtă și nu s-au baricadat cu fundul în poartă, pe două rânduri, așa cum fac echipele din Liga 1 atunci când o întâlnesc pe Steaua.

Momentul psihologic s-a consumat în minutul 39, la scorul de 2-0, când Mailat a fost aproape de a reduce din handicap, dar șutul său de la marginea careului de 16 metri a trecut pe lângă bara din dreapta porții lui Niță. După 2 minute, Bizonul avea să ducă scorul la 3-0. Francezul a primit o nouă pasă genială, de 40 m, din partea lui Budescu,  și Gnohere a finalizat în stil de mare atacant, printre picioarele lui Straton. Practic era „Game over” în primul mitan,  nu și pentru Ionuț Popa, care nu și-a schimbat strategia jocului deschis nici după pauză, când era 3-0. Însă a juca deschis cu Steaua e sinonim cu sinuciderea. A urmat un scor fluviu, care putea fi ușor și 10-0.

Dincolo de asta, relațiile de joc la echipa „hibrid”a Stelei nu au fost la un nivel care să emane o mare siguranță. Altfel, a fost o echipă spectaculoasă și deosebit de eficientă, motivată în pauză de Dică să dea goluri câte îi intră, fără menajamente.

Caseta tehnică

Echipele de start:

Galerie foto GSP

Video

Steaua 7-0 Poli Timisoara | REZUMAT COMPLET ~ 22.10.2017
Meci întreg

https://youtu.be/EMvXHtHjCrQ

Harlem Gnohere, dupa Steaua 7-0 Timisoara ~ 22.10.2017
Florinel Coman, dupa Steaua – Poli Timisoara 7-0 22.10.2017
Nicolae Dica si Ionut Popa – Conferinta de presa dupa Steaua 7-0 Poli Timisoara

https://youtu.be/cN6hmkH_V8c

Reactii dupa Steaua 7-0 Timisoara | Demonstratie ROS ALBASTRA!

Felicitări băieților pentru victorie și spectacolul de golului!

Forza Steaua!

X Ray


Avancronică FC Steaua – ACS Poli Timișoara

Partida FC Steaua – ACS Poli Timişoara se va disputa pe Arena Națională, duminică, 22.11.2017, de la ora 20:45, contând pentru etapa a 15-a din sezonul regulat al Ligii 1.

CCA l-a delegat la centru pe Găman George Cătălin (Craiova – Dolj), ajutat la margine de Urzică Vladimir (Piatra Neamţ – Neamţ) și Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj). Arbitru de rezervă este Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi – Galaţi).

FC Steaua vs ACS Poli Timişoara

De la revenirea Timişoarei pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de șapte ori în Liga 1, de cinci ori s-au impus ros-albastrii, un joc s-a încheiat cu victoria bănăţenilor, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

FC Steaua nu a pierdut pe teren propriu din 16 octombrie 2016, 0-1 cu Gaz Metan. Au urmat 11 victorii şi șapte rezultate de egalitate. Mai mult, a marcat cel puţin o dată în precedentele 16 jocuri disputate din postura de gazde, în nouă dintre aceste meciuri înscriind chiar minim două goluri.

ACS Poli Timişoara a scos 10 puncte de pe teren advers, 1-0 la Chiajna, 2-0 la Mediaş, 2-1 cu Dinamo şi 1-1 în Copou. Bănățenii au primit cel puţin un gol în cinci dintre cele șapte deplasări.

* In acest ultim clasament se acordă 1 punct pentru fiecare cartonaş galben si 3 pentru fiecare cartonaş roşu pentru a face posibilă ordonarea după relevanţă. Acesta nu reprezintă un clasament oficial.

ACS Poli Timişoara. Site-ul clubului prefațează meciul cu Steaua de mâine, ora 20:45, disputat pe Arena Națională și transmis în direct la TV Digi Sport, Telekom Sport și Look.

„Poli Timișoara întâlnește duminică seara, de la ora 20,45, pe FCSB, echipă care are maximum de puncte în grupele Europa League și se află la 4 puncte de prima clasată, CFR Cluj. Poliștii au destule probleme în această perioadă, pe lângă faptul că vin după cinci meciuri succese fără victorie: lista de indisponibili este mai departe consistentă! Țigănașu își va ispăși a doua etapă de suspendare, iar la capitolul accidentați îi trecem pe Crețu, Cânu, Străuț și Drăghici, iar Haruț și Șeroni sunt incerți.

Antrenorul Ionuț Popa a declarat la conferința de presă săptămânală că formația va încerca să dea o replică bună vicecampioanei României: ”Dorim să dăm o replică bună unei formații care face performanță în Europa. Este o adevărată selecționată divizionară! Din păcate, jucăm contra ei cu multe absențe. A apărut acum și accidentarea lui Crețu, care are probleme la genunchi după meciul de verificare cu Unirea Tomnatic. Aș fi vrut să schimbăm sistemul, dar cu aceste probleme iarăși se pot schimba planurile. În aceste condiții, este posibil să fie folosiți și 3-4 juniori”.

Partea pozitivă este că în lot va fi ultima achiziție, atacantul Camaldine Abraw. Acesta a semnat pe doi ani și a fost prezentat astăzi mass-media. Abraw (născut pe 15 august 1990), internațional al statului Togo, a spus că speră să evolueze duminică: ”Vreau să mulțumesc conducerii că a avut încredere în mine și voi da totul ca să câștigăm. Știu că va fi un meci extrem de dificil, mai ales că vom înfrunta una dintre echipele tari ale campionatului”: Crescut la juniorii lui Chateauroux, Abraw, de nouă ori prezent în naționala Togo, a evoluat ultima dată în Africa de Sud la Kaizer Chiefs.”

Cu siguranța faza cu 3-4 juniori este o abureală-ironie-glumă marca hâtrului antrenor Ionuț Popa.

Ionut Popa vs FC Steaua în Liga 1: 15 jocuri – trei victorii – două egaluri – 10 înfrângeri.

FC Steaua. Nicolae Dică a susținut azi conferința de presă pentru meciul cu ACS Poli.

A discutat despre adversarul de mâine, despre situația lui Denis Alibec și a dat detalii despre accidentarea lui Romario Benzar.

„Au fost meciuri de campionat la care concentrarea n-a fost așa bună, nu ne mai permitem asta. Nu mai avem voie să facem pași greșiți. Pregăim meciurile la fel, atât în Europa cât și în campionat. E adevărat că în campionat un pas greșit poate fi îndreptat, în cupele europene e altfel.

E clar că atmosfera din Europa e alta, dar trebuie să fim profesioniști, să ne concentrăm la fiecare joc. Vor fi jucători care mâine vor evolua, deși în acest campionat au evoluat mai puțin.

Timișoara e o echipă care în acest moment nu trece printr-un moment foarte bun. A început bine, dar acum nu au un moment fericit. Are în lot jucători buni, mai ales de la mijlocul terenului în sus, unde sunt fotbaliști care pot da lovitura printr-o execuție spectaculoasă”, a zis Nicolae Dică.

Despre Alibec, Golofca și Benzar: „Ideea patronului de a-l readuce pe Denis la echipă este normală. Își dorește să producă bani atâta timp cât investește. Veți vedea ce se va întâmpla în zilele următoare. Cu siguranță el va primi o a doua șansă. E căpitanul echipei, e normal să se întâmple asta. Totul depinde doar de el.

Golofca se antrenează cu echipa, e în lot pentru jocul de mâine cu ACS Poli. Și el va avea șansa să joace și să demonstreze că jocurile mai slabe au fost doar o întâmplare. Denis se antrenează separat. Voi mai avea o discuție zilele următoare.

Vor fi jucători care vor evolua mâine (n.r. duminică, 22 octombrie) şi care au evoluat mai puţin. Mi-e frică de accidentări. Benzar s-a accidentat şi cred că va lipsi o lună. Pinti a fost şi el accidentat de la lot. Nu mi-e teamă că nu duc jucătorii, mi-e teamă de accidentări”, a zis Nicolae Dică la conferința de presă.

Cum ar putea arăta FC Steaua cu ACS Poli Timişoara: Niţă – Pleaşcă, Planic, Larie, Morais – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Tănase – Gnohere

În cazul în care Dică va apela la rezerve, atunci îi poate trimite în linia din spatele Bizonului pe Golofca, Budescu, Coman.

Ieri Viitorul a jucat „pentru Steaua”, învingând liderul la Ovidiu cu 1-0. Astăzi Steaua joacă numai pentru ea, să reducă diferența față locul unu la un singur punct. Altfel, CSU Craiova a ocupat deja locul 2 după ce a învins-o pe Concordia la Chiajna, 2-1.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

 

Exit mobile version