Oficialul stelist a anunțat că a solicitat introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv FRF, in care să se supună la vot demiterea membrilor Comisiei Centrale a Arbitrilor și scoaterea din arbitraj a brigăzii de la partida cu Astra Giurgiu: centralul FIFA Sebastian Colţescu și tușierii Mircea Grigoriu şi Sebastian Stoianov. Câteva dintre declarații pe acest subiect:
- „In statistica fotbalului nu am intalnit ca intr-un meci oficial o echipa sa marcheze in mod valabil de trei ori, sa-i fie anulate toate si sa piarda acel meci cu 2-0. Este foarte greu sa gasesti o explicatie pentru acest lucru, este imposibil de cautat vreo explicatie. Cred ca trebuie sa luam pozitie, pentru a nu mai avea de-a face cu asa ceva. Ca atare, in aceasta dimineata am inaintat Federatiei Romane de Fotbal, prin intermediul Ligii Profesioniste de Fotbal, solicitarea clubului Steaua Bucuresti de a se include pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de saptamana viitoare un punct prin care cerem explicit demisia Comisiei Centrale a Arbitrilor si excluderea din arbitraj a celor trei arbitri”.
- „Mergand mai departe cu sanctionarea arbitrilor, cu aceasta lipsa de transparenta, prin care un arbitru este sanctionat, dar arbitreaza pe la alte ligi, nu cred ca cineva va intelege care este mesajul unei greseli pe care uneori o bagatelizam. Am avut o discutie cu presedintele LPF, Gino Iorgulescu, cu presedintele FRF, Razvan Burleanu, cu secretarul general adjunct al FRF, Gabriel Bodescu, pentru ca aseara s-a intamplat acest lucru nemaiintalnit in fotbalul romanesc. Ei trebuie sa dea tonul unor masuri prin care sa arate ca se vrea instaurarea unui sistem corect in fotbalul romanesc. Am facut acest demers cu gandul ca saptamana viitoare in Comitetul Executiv vom avea posibilitatea sa discutam in mod concret, si cu argumente, aceste solicitari ale noastre. Asta in contextul in care mai multi colegi din Comitetul Executiv m-au sunat aseara indignati de ceea ce au vazut”.
- „Am facut acest demers desi am informat Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal prin opt adrese, care se refera la meciuri din campionatul trecut si din acest campionat. Am informat despre modul de arbitraj si greselile majore. Nu suntem nici vanatori de greseli, trebuie insa sa spunem stop la ceea ce noi semnalam de un an de zile. Ceea ce semnalam de un an de zile ar fi trebuit sa insemne masuri pentru a-i sanctiona pe cei vinovati si nu am mai fi ajuns in situatia de aseara”.
- „Daca mergem mai departe cu aceasta lipsa de transparenta, cu pedepse de o etapa, doua sau trei pentru arbitri, care sunt suspendati si conduc meciuri in ligile inferioare, nu cred ca cineva va intelege ce mesaj vrem sa transmitem„.
Valeriu Argaseală, a mai precizat că Sebastian Colțescu și-a depășit atribuțiunile și când i-a interzis jucătorului Sulley Muniru să intre pe teren. Motivul invocat a fost că pe carnetul jucătorului apărea în dreptul echipei numele lui CFR Cluj, în loc de Steaua. Practic, LPF (emitentul) nu a operat în legitimația lui Muniru actualizarea echipei. Totuși, juridic, aceasta era doar o eroare materială (click), pentru că Muniru are actele de transfer la Steaua în regulă, parafate de LPF și de FRF. Conform regulamentului Ligii 1, Muniru putea evolua și fără carnetul de jucător, doar arătând înainte de meci cartea sa de identitate și viza medicală. La fiecare meci se prezintă lista oficială emisă, semnată și parafată de LPF cu tot lotul clubului. Acolo figura și Sulley Muniru. Pentru a nu risca neînceperea partidei, cu care amenința centralul craiovean, FC Steaua a decis înlocuirea lui Muniru, urmând să rezolve problema cu Colțescu la LPF și FRF.
- „Raportul de joc este completat de fiecare club, iar acolo sînt trecuţi toţi jucătorii care au drept de joc. Documentul i se prezintă arbitrului, iar acest act arată că Muniru putea să joace. Dacă îl introduceam pe Muniru, atunci arbitru putea să nu dea drumul jocului şi să avem probleme. O să discutăm în şedinţă şi despre acest subiect. Arbitrul şi-a asumat acest lucru.” (N.R – Ion Crăciunescu a întărit spusele lui Argăseală. Pe arbitru trebuie să-l intereseze doar viza medicală, nu carnetul de fotbalist. Dacă un jucător este apt medical, cel care-i contestă dreptul de joc este clubul advers, nu arbitrul. LPF s-a autosesizat și anuntă printr-un Comunicat (click) că a declanșat o anchetă internă ce urmează să stabilească dacă deficiențele constatate au fost cauzate de angajați ai LPF. )
Preşedintele CA al FC Steaua Bucureşti le-a cerut imperativ oficialilor din fotbal să nu mai spună ironic „FCSB” când vorbesc în declarații publice oficiale despre echipa de fotbal Steaua.
- „De multe ori, în luările de cuvânt, în declaraţiile pe care le fac unii conducători sau antrenori în presă, clubul Steaua Bucureşti este numit FCSB. Fac un apel ca acest club să fie respectat, pentru că acest club se numeşte Fotbal Club Steaua Bucureşti şi că el este, a fost şi va fi purtătorul performanţelor clubului Steaua Bucureşti. De aceea vreau să fie pronunţat corect Fotbal Club Steaua Bucureşti sau Steaua Bucureşti, pentru că aceasta este denumirea pe care clubul o are„. (N.R. – Cel vizat a fost antrenorul Marius Șumudică, care în ultimele conferințe de presă, în calitate de oficial al Astrei, și-a completat insuficiența sprituală cu ironii „FCSB”.)
Tot în cadrul conferinței, Argaseală a anunțat oficial și venirea în lotul Stelei a jucătorului Drissa Diarrassouba.
- „Un jucator a venit, este vorba despre Diarrassouba. Urmeaza sa isi termine controalele medicale si apoi va semna cu Steaua„. (N.R. – Drissa Diarrassouba, 20 de ani, ivorian, evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. Format la Ivoire Academie, el a mai evoluat la formația de tineret a englezilor de la Stoke și la BK Hacken (Suedia). Ajuns la formația armeană FC Shirak Gyumri, în august 2014, Diarrassouba a marcat șase goluri.)
Exclusiv! Astăzi, Sebastian Colţescu a primit deja prima pedeapsă din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor, după măcelul din meciul Astra – Steaua: „centralul” urma să fie rezerva lui Ovidiu Haţegan, la meciul dintre Zilina şi Athletic Bilbao, din play-off-ul Europa League, dar a fost înlocuit cu Alexandru Tudor. Decizia îi aparţine CCA, acesta fiind forul care decide care sunt asistenţii şi rezervele care îl ajută pe arbitrul de centru stabilit de UEFA, pentru un meci european.
XRay