Daca actionezi din ura si razbunare te bucuri!
Daca privesti lucrurile ca pe o afacere te doare la basca!
Care sunt cele trei componente ale acestui articol?
1.SUPORTERII STELISTI PT CARE STEAUA NU INSEAMNA CSA , NU INSEAMNA BECALI, NU INSEAMNA INTERES SI NU INSEAMNA RAZBUNARE.
De ce spun asta? Pentru ca in ultimul timp suntem tot mai putini cei care simtim cu adevarat si sincer ceea ce a insemnat si inseamna Steaua.
Noi cei care stim ce inseamna Steaua ne doare sufletul dupa ultima decizie a instantelor. Daca suntem realisti, vedem ca STEAUA dispare incet si sigur. De fapt, STEAUA pe care o stim noi nu mai exista. Acea STEAUA a disparut demult, mai precis e impartita in doua: o parte la CSA, care se sustine cu numele si apartenenta la clubul mama, si o parte la Becali care se sustine cu continuitatea sportiva si palmaresul.
Noi cei multi care reprezentam STEAUA actionam dupa sentimente, nu dupa ratiune cum ar fi normal.
- O parte sunt neutri poate cea mai buna solutie.
- Altii sunt langa FCSB pt ca ei continua sa creada cu tarie ca FCSB e STEAUA.
- Cea de a treia categorie cea cu ura e langa CSA .
Ce se intampla daca eram uniti si ripostam toti la hotararile lui Becali si a celor de la CSA?
Se mai ajungea la actuala stare de lucruri? Eu spun ca nu! Problema era rezolvata de mult.
2.CEI CARE ACTIONEAZA DIN RAZBUNARE.
Includ aici generatia 86, care in loc sa actioneze cum era normal pt medierea conflictului, au ales sa se razbune pe Becali pt ca si acesta i-a jignit la randul sau. De ce fac asta? Raspunsul e simplu. Ura fata de Becali si lipsa sentimentelor adevarate fata de Steaua. Daca iubeau Steaua nu puneau pe primul plan actiunile revansarde, ci numele sfant pt noi suporterii. Daca actionau si ei normal, situatia era rezolvata.
Altii cu razbunarea sunt PS, care tot din ura actioneaza. Ei si PN erau si sunt indreptatiti sa actioneze pt rezolvarea diferendului prin actiuni comune indreptate impotriva tuturor celor care vor sa distruga STEAUA. Dar au ales altceva. E problema lor.
3. CEI PENTRU CARE STEAUA E INTERES ȘI AFACERE.
Talpan un interpus al intereselor altora si un om care actioneaza pt notorietatea lui, nu pt STEAUA, si e sustinut de PS. Omul isi vede interesul si atat.
Becali, nu cel din urma, ci cel care alaturi de altii a contribuit cu ambitiile sale de CAVALER AL CRUCIADEI DREPTATII la distrugerea STELEI. Ok, accept omul a bagat bani, nu neg asta, dar a actionat gresit. Cand a avut ocazia sa transeze tot in favoarea lui nu a vrut. Apoi ne-a numit FCSB indiferent ca noua ne convine sau nu crezand ca banu i ofera dreptul de a dicta pe sentimentele noastre. Gresit domnule Becali si fi sigur ca o sa regreti.
In alta ordine de idei, ceea ce doare mai mult este faptul ca a transformat dragostea noastra in afacere personala, dovedind ca dragostea lui pt STEAUA e reprezentata de ban. Lucru pt care un Stelist adevarat nu il va ierta niciodata.
Nu uita, domnule Becali, noi cei multi mergem la stadion pt. STEAUA nu pt tine!
Unde se va ajunge, nu stiu. Ceea ce stiu sigur, STEAUA nu mai e ce a fost si asta datorita greselilor tuturor. Iar un lucru si mai clar e daca se pierde procesul de daune FCSB NU VA MAI EXISTA si acesta e scopul CSA – TALPAN. Disparitia FCSB va face ca cei care sustin acum echipa sa mearga la CSA, si aici ma refer la toti suporterii caci nu vor avea pe cine sustine.
CUM SPUN BATRANII LA TARA: OM TRAI SI OM VEDEA.
PT MOMENT SPUN ATATA.
Cocian Balaiu Vasile – suporter Steaua
Notă Acest mesaj-articol mi-a fost transmis pe pagina de facebook Steaua roș-albastră. Îi răspund mai jos.
Dragul meu,
Nimic nu este veșnic ca formă și stare. Totul este în mișcare, în transformare. Antoine Lavoisier a postulat acum aproape 250 de ani: „în natură nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă”. Așa și la Steaua.
Până în 1947 nu a existat o echipă de fotbal a Armatei, deși fotbalul exista în România de peste jumătate de secol! Îți dai seama cum a fost privită când a apărut. Cam cum privim noi echipa Voluntari acum.
- Primul meci de fotbal disputat in Romania s-a jucat la Arad, în 1888. Peste doi ani, tot la Arad, doctorul Iuliu Weiner, care studiase stomatologia la Londra, a adus în țară o minge de fotbal și regulile scrise pe o hârtie.
- Pe 15 august 1899 s-a constituit Societatea de Fotbal Arad, eveniment care a prilejuit un meci amical intre două echipe locale pe terenul viran de lângă Uzinele de Vagoane Johann Weitzel Arad, pe care ulterior s-a construit primul stadion din România.
- Timisoarenii spun că ei au jucat primii fotbal pe teritoriul României, pentru simplul motiv că pe 25 iunie 1899, pe terenul Asociației Cicliste „Velocitas”, s-a organizat o serbare scolară, iar elevii claselor a VI-a și a VII-a de la Liceul Piarist au jucat primul meci de fotbal din țara noastră la care s-au vândut bilete și s-au respectat regulile moderne, terminat cu o remiza albă.
- Primul meci între reprezentantele celor doua orașe a avut loc pe 21 septembrie 1902, intre FC Timișoara și Clubului Atletic Arad, terminat cu scorul de 2-5, pentru ca la revanșa arădenii să se impună din nou, cu 5-0. Ce sunt azi cele două echipe? Oale ți ulcele. Au apărut altele din același bazin local. A rămas rivalitatea între orașe.
- Deși la Bucuresti se juca fotbal fără reguli încă din 1893, pe un teren viran de lângă Podul Mogoşoaia, primul meci s-a jucat intre echipe formate exclusiv din muncitori englezi și germani, angajați în industria textilă sau petroliera la București, Ploiești sau Campina, la care românii erau doar spectatori. Cronica acelei partide, publicată în revistă „Din lumea sporturilor“, este socotită un certificat de naștere pentru fotbalul românesc.
- Primul club, Olimpia Bucuresti, a fost înființat abia la 15 octombrie 1904 de către tineri studenți străini și români.
- Prima competiție fotbalistică internă a fost Cupa ASAR (Asociațiunea Societăților Atletice din România), fondată în octombrie 1909. A cuprins trei cluburi: Colentina și Olimpia din București (care a câștigat titlul), și United din Ploiești. Primul campionat național a fost Divizia A, iar cele mai titrate echipe românești din perioada interbelică au fost Venus București, cu opt titluri și Chinezul Timișoara cu șase titluri consecutive.
Deci, vezi bine că nu cu echipa Armatei inființată în 1947 s-a descoperit apa caldă în fotbal. Mai mult, în 1961 când nu s-a mai numit CCA, ci CSA Steaua București, suporterii au fost foarte dezamăgiți de noua denumire și au fost mari frământări pe tema asta, cam ca acum cu FCSB. Mulți au refuzat să mai recunoască echipa cu noua denumire și unii nu au mai venit la meciuri. CCA era pe buzele tuturor și după ce oficial se numea Steaua! Și nu s-a mai scufundat planeta și nici nu a murit nimeni. Treptat lumea s-a obișnuit cu noul nume și lucrurile au intrat în normal. Nu mai spun de puzderia de echipe militare care au apărut peste noapte.
Pentru unii dintre noi e prea târziu să se mai readaptaze vremurilor, însă te asigur că tinerii vin din urmă, cu alt tonus și altă deschidere spre nou. Intenționat am pus poza din header cu copii. Pentru ei Steaua, urmașa ASA și CCA, există, indiferent de sentințele obținute de Talpan și de toanele lui Becali.
Ura, răzbunarea, invidia, certurile, violența, interesele mercantile etc. au fost de când lumea în toate domeniile și nu vor dispărea niciodată! Ele țin de natura speciei umane, nu de rasă, religie, sex… Cu atât mai puțin de culorile unui club de fotbal!
Problema noastră cea mai mare este că uităm repede ce a fost și tot timpul ne pare trecutul îndepărtat imaculat și diafan, iar prezentul tușat în „insalubru”. Fals! Generațiile anterioare se confruntau exact cu aceleași probleme ca noi. Evident, la o altă scară tehnologică și nivel de trai.
Totuși, brandul Steaua s-a format în timp prin performanțe naționale și europene, nu cu echipe de 2 lei prin ligile de amatori!!
Din 1998, timp de 20 de ani, MApN și CSA Steaua nu au mai contribuit cu nimic la bradul Steaua în fotbal! L-au muls de bani cu chirii imobiliare și acum îl reclamă că a fost furat în urmă cu 15 ani chiar din curtea lor, dar a fost folosit în aceeași curte, nu în Patagonia!
Timpul le va rezolva pe toate.
X Ray