FCSTEAUA.RO

BRAVO, SIMONA HALEP!

Fotografia postată de Steaua roș-albastră.

Simona Halep – Sloane Stephens, finală Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1

NUMĂRUL #1 MONDIAL în tenisul feminin (de 8 luni), Simona Halep, aduce în România, după 40 de ani, trofeul de Grand Slam de la Roland Garros!
Precedenta performanță a fost realizată de Virginia Ruzici în 1978. Sunt singurele femei din România care au câștigat un turneu de Grand Slam la simplu! Al time!

Simona nu e doar liderul mondial la zi în clasamentul WTA, dar a demonstrat că este și cea mai bună jucătoare a lumii (a șters pe jos și cu Garbiñe Muguruza, imediat după aceasta a desființat-o pe Sharapova). Clasa și-a arătat-o și în această finală cu puternica americancă, numărul #4 mondial.

Bravo, Simona! Suntem mândri de tine! Ești cea mai mare sportivă a României din ultimii ani și ai reușit TOTUL PRIN FORȚE PROPRII! FEDERAȚIA DE TENIS ȘI STATUL… PAUZĂ!

RESPECT NEMĂSURAT!

 

VIDEO


Momente URIASE: Imnul Romaniei a facut LINISTE pe arena de la Roland Garros, Halep a izbucnit in lacrimi! VIDEO pe www.sport.ro


Imagini MINUNATE de la Roland Garros! Simona a scos trofeul in afara arenei pentru a-l arata ROMANILOR! VIDEO pe www.sport.ro

Drumul spre glorie

Simona Halep a cucerit trofeul Roland Garros si a stabilit un nou record. După victoria de la Paris, Simona Halep devine prima jucătoare de la Justine Henin în 2007 la US Open încoace care reușește să bată trei campioane de Grand Slam în drumul ei către cucerirea trofeului de la openul francez.

Astfel, dacă Justine Henin le invingea, în 2007, la Us Open, pe Serena Williams, pe Venus Williams si pe Svetlana Kuznetsova, Simona Halep le-a învins anul acesta la Roland Garros pe Angelique Kerber în sferturi, pe Garbine Muguruza în semifinale și pe Sloane Stephens în finală.

GLORIA!

Articole dedicate  marei noastre campioane pe fcsteaua

POST SCRIPTUM

Rar mi-a fost să fiu dat pe spate de vreun sportiv, fie el și din fotbal, însă Simona Halep m-a cucerit, ca om, încă din 2014. Nu jocul, ci simplitatea și modestia unei fete foarte talentate ajunsă un VIP.  Aura de simpatie și șarmul pe care-l emana o fată cu o față și forme comune.
Ca joc, în acea finală de la Roland Garros din 6 iunie 2014, pierdută dramatic cu Sharapova, în sufletul meu Simona a fost învingătoarea. A jucat și s-a comportat magistral, mai ales că era prima ei finală de GS și a doua româncă din istorie care realiza asta.

Recunosc că o perioadă, la ceva timp după momentul Sharapova, am fost dezamăgit de Simona pentru ieșirile nervoase exagerate de pe teren, culminate cu cearta în live și scurta despărțire de Darren Cahill. Părea virusată de vedetism pe teren, dar de fapt era o cădere psihică la stres îndelungat. Nu-l mai putea gestiona singură. E cam ce i s-a întâmplă Jeļenei Ostapenko după câștigarea GS de la RG la numai 19 ani în 2017.  A scăpat total frâiele.

Simona rămăsese la fel de normală și plăcută în viața de zi cu zi, însă pe teren devenise brusc o cu totul alta. Din fericire a realizat și ea asta, iar cei din jurul ei au ajutat-o să învingă stresul pe teren fără acele frecvente descărcări nervoase exagerate care o distrăgeau de la joc.

Sigur, poate Simona nu ar fi reușit să ajungă World Number One fără echipa de top care este în jurul ei și legăturile puternice pe care le are cu Țiriac și alte somități influente, care îi dau un confort de siguranță și îi deschid orice ușă pentru problemele personale sau de pregătire. Singurul stres este numai cel generat de meciuri, în rest are totul la dispoziție. Nu e puțin lucru, dar ar fi nimic dacă nu ar fi dublat și de calitățile sportive excepționale ale Simonei, deși pentru tenis are un mare handicap din înălțime.

Am lăcrimat, mai ales la acele imagini superbe și emoționante cu Simona în lacrimi acoperită de tricolorul transparent în timp ce pe arena Philippe Chatrier se intona imnul național al României. De asta am și pus acel moment memorabil în avatar și  prima imagine din acest articol.

Forza Simona!

X Ray

Exit mobile version