FCSTEAUA.RO

Baioneta machiavelică

MApN e gata să pârjolească telefoanele şi să otrăvească regulile din fotbal, pentru a-i face loc echipei CSA în Liga a 4-a

Nu se ştie de ce, probabil dintr-o înclinaţie naturală către sume rotunde, şefii MApN au promis că echipa de fotbal a CSA va evolua în prima ligă exact în 2020. Ulterior, au descoperit că nu iese socoteala, dacă Steaua ia startul din Liga a 5-a. De aceea, au schimbat strategia. Vor să înscrie echipa direct în Liga a 4-a.

Deocamdată, regulamentul nu permite manevra îndrăzneaţă. Dar experţi în balamale din Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti lucrează cu tot felul de alifii la remedierea scârţâitului. Încă din aprilie, plănuiesc o modificare a regulilor, scria Fanatik. Echipele care au bază de pregătire vor fi primite direct în Liga a 4-a. Dacă măsura n-a fost încă adoptată, e pentru că inventatorii ei nu s-au decis cum să boteze noul criteriu: Ghiţă Niţescu sau Niţă Ghiţescu.

Circulă o valiză de lemn
Totuşi, nu poţi lăsa în mâna civililor soarta a 300.000 de euro, bugetul pe două sezoane, anunţat de ministrul Gabriel Leş pentru echipa CSA. Aşa că oficiali din Minister au pornit în recunoaştere. Să afle ce şi-ar dori o echipă în schimbul cedării locului: o măslină, o corvetă, ceva. Un rând de echipament ca uniforma lui Ilie Năstase. „N-am stat la negocieri, nu ştiu câţi bani ar fi putut oferi”, a declarat un oficial din Liga a 4-a, pentru Gazeta. Banii ca banii, dar dacă ofereau şi protecţie împotriva duşmanilor din afara graniţelor? Iată o ofertă pe care n-o puteau refuza. Într-un comunicat, conducerea CSA neagă că ar negocia la baionetă „preluarea unei alte echipe”. Confirmă însă că va face „transferuri pe linie sportivă”.

Aşa spuneau şi cei de la Regal Sport Bucureşti, că echipa Armatei este interesată să cumpere de la ei. Una, alta, lotul de jucători şi doi antrenori. Preţul solicitat e de-a dreptul simbolic, nici nu trebuie valiză, e suficient un sufertaş să-l transporţi: 30.000 de euro. Îţi vine să spui: „Săracii, probabil nici n-au după ce să bea apă la antrenamente!”.

Senatorul meciurilor
De fapt, Regal Sport nu e o echipă care aleargă prin parcuri şi face şedinţele tehnice la o terasă de cartier. Nu e orice echipă din Liga a 4-a. Este echipa lui Claudiu Florică, denunţător în Dosarul Microsoft 1, acuzat în Dosarul Microsoft 2 şi urmărit penal în Dosarul Microsoft 3.  Ca şef de club, afaceristul s-a implicat gospodăreşte şi în treburile AMFB, contribuind la alegerea actualului preşedinte, Marian Lumânare. La o adică, între două înfăţişări, Florică ar putea pune o vorbă pentru înscrierea echipei CSA în liga corespunzătoare.

Când Regal Sport a încheiat un parteneriat cu Atletico Madrid, în vara lui 2014, la ceremonie au venit, pe lângă conducerea FRF, însuşi Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului şi la acea vreme. Fiul său, amintea Adevărul.ro, a activat o vreme la una dintre grupele de juniori ale Academiei lui Florică. Între timp, Florică şi Tăriceanu au devenit şi mai apropiaţi, fiind colegi de dosar penal.

Mai adunaţi, băieţi, mai adunaţi!
Vedeţi cum e lumea asta a noastră românească? Cercuri, de jur-împrejur. De la Tăriceanu şi compania microbistă ajungi la coaliţia de la putere şi de acolo, înapoi la ministrul Apărării. La ce bun tot ocolul prin scheme şi interpuşi? Oricum, sofisticarea nu scuză mijloacele. În loc să-i dea 30.000 de euro lui Florică, ministrul Leş putea să procedeze direct, bărbăteşte, să-i dea o bere colegului Tăriceanu.

Că nu seacă fondul de protocol al MApN dintr-atâta. O bere, un grătar şi CSA nu trebuie să parcurgă în uralele mulţimii de fani tot lanţul slăbiciunilor până la obiectiv. Iar statul român ar scăpa mult mai ieftin. Nu doar în cazul ăsta, în general, dacă politicienii ar face schimb de cadouri numai între ei. Să se mai strângă cercul. Serviciu contra concediu, sacoşă contra amendament, petrol contra gaze.

Încă şi mai puţin ar costa statul dacă demnitarii săi n-ar promite şi ce scrie în fişa postului de antrenor. Şi n-ar târî instituţiile publice în războaie la patru ace şi tot atâtea gămălii pentru promovarea pe burtă în Liga 1.

Maria Andrieș
Sursa text: blogsport.gsp.ro/andries

Nota Redacției

Nu iese fum fără foc. Se știe că CSA Steaua a negociat în ultima vreme cu ACS Regal Sport Club Ferdinand I pentru a lua un lot întreg,  dar și doi antrenori. Negocierile s-au sistat, iar un răspuns concret va fi dat după terminarea play-off-ului din Liga a 4-a. Până atunci însă CSA Steaua face tot posibilul pentru a se înscrie în Liga a 4-a, deși regulamentul spune că o echipă nou înființată e obligată să pornească din cel de-al cincilea eșalon bucureștean.

CSA a încercat să găsească un club din Liga a 4-a pentru a se asocia și automat să pornească noul sezon din acest eșalon fotbalistic. „Cei de la CSA au întrebat mai mulți conducători din Liga a 4-a dacă vor să le ofere locul. Ne-au abordat și pe noi, dar i-am refuzat din start. N-am stat la negocieri, nu știu câți bani ar fi putut oferi. Au făcut-o prin interpuși, nu direct. Nu vor să iasă în față”, a dezvăluit la gsp un oficial din Liga a 4-a.

Majoritatea cluburilor din Liga a 4-a și a 5-a sunt împotriva înscrierii lor în cel de-al patrulea eșalon.

  • „Va fi o ședință cu toți delegații echipelor din Ligiile a 4-a și a 5-a pentru a se vota dacă CSA începe din Liga a 4-a sau a 5-a. Peste 80% dintre cluburi nici nu vor să audă ca CSA să înceapă direct din a patra, mai ales cei de la Rapid. Cei din urmă se simt neîndreptățiți pentru că ei au început din Liga a 5-a, iar dacă ar fi acum în a 4-a ar însemna ca două mari branduri să se lupte pe un singur loc de promovare”, a declarat un oficial al AMFB pentru GSP.ro.

Deși CSA a negat relația cu Regal Sport, realitatea arată altceva, descrisă și în articolul „Transparență ZERO! După dezmințirea CSA de ieri, GSP publică azi documentele dintre Regal Sport și CSA Steaua

Pe 30 mai, Marius Lăcătuș, directorul tehnic al echipei CSA, și Ion Ion, viitorul antrenor al formației Armatei, au asistat la meciul dintre Regal Sport și Progresul, din play-off-ul Ligii a 4-a București.

Înainte de startul partidei, Lăcătuș a discutat minute în șir cu oficialii Regalului. El a stat pe toată durata partidei cu foaia de joc în mână, pe care avea notați toți jucătorii de la Regal. Progresul a învins-o pe Regal, scor 1-0. În celălalt meci din play-off, Progresul Spartac s-a impus cu 2-0 în fața lui Termo.

Nu a fost prima vizită. Pe 4 mai, Marius Lăcătuș a fost prezent la clubul Regal Sport și a asistat la un meci, după cum se consemnează și pe site-ul oficial regalsport.ro:

  • „Marea surpriza a intalnirii de ieri a fost prezenta la meci a directorului tehnic al sectiei de fotbal al CSA Steaua, Marius Lacatus. Legenda marelui club a venit sa urmareasca mai multi jucatori ai Academiei Atletico Madrid. “Ne-a bucurat mult prezenta legendei fotbalului romanesc la o asemenea victorie. Am fost onorati sa-l avem alaturi pe Marius Lacatus la aceasta calificare in finala Cupei Romaniei. “, a declarat presedintele Academiei Atletico Madrid, Mihai Badea.”

    LACATUS CU OCHII PE ATLETICO MADRID. Directorul tehnic al CSA Steaua i-a observat cu atentie pe jucatorii lui Andrei Nagy in semifinala cu Progresul Spartac

Pe 25 mai, Marius Lăcătuş i-a urmărit din nou pe cei de la Regal Bucureşti și împotriva formaţiei CS Electrica. Regal avea nevoie de cele 3 puncte pentru a se califica în play-off-ul de promovare. La pauză, Regal conducea cu 1-0 şi cei din staff-ul echipei au făcut o contestaţie la arbitri plângându-se de faptul că nu toţi jucătorii de la echipa adversă au drept de joc.

Conform martorilor oculari, Marius Lăcătuş ar fi coborât din tribună şi le-a spus tinerilor de la Regal că ar trebui să le stea gândul la meciul de pe teren: „La vârsta voastră voi trebuie să vă gândiţi numai la fotbal. Lăsaţi astea cu victoriile la masa verde şi jucaţi fotbal”, conform fanatik.ro.

Exit mobile version