FCSTEAUA.RO

Voluntari-Steaua 2-3! Mediocritate în formă continuată

Steaua nu a impresionat în deplasarea de la Ploieşti, unde a dat piept cu FC Voluntari. Cu toate acestea, elevii lui Reghecampf au reuşit să se impună în faţa ocupantei locului 9 în Liga 1, după un meci controlat  și dominat de vicecampioană.

Ca o ironiei a soartei, cea mai titrată echipă din România, fără casă și stadion, și o echipă artificială, cu arenă nouă fără nocturnă,  se duelau tocmai pe stadionul modern al unei echipe de tradiție, ajunsă falită în Liga a IV-a.  În tribune lupii galbeni priveau cu jind aerul de Liga 1, așteptând să facă Voluntari ceea ce nu pot ei. Ploieștenii și-au încheiat numărul vocal și cu petarde, după ce le era clar că Voluntari nu putea învinge Steaua decât printr-o minune. Din tribune se auzea „Luptă Steaua! Steaua București!”

  • Asta îmi aduce aminte de câini. După ce Steaua a fost învinsă joi  de CFR, potăile făceau temenele și îi ridicau osanale lui Miriuță: „Respect Miriuță! Mulțumim Miriută, ne-ai făcut fericiți! Îl vrem pe Miriuță la Dinamo! etc.”  Evident, asta pentru că „ajutați”  de CFR, se și vedeau în curând lideri. Dar… sâmbătă,  poc! Dinamo- Concordia 0-1 și doliu național în Groapă.

În avancronică am prevăzut că Reghecampf nu va mai improviza, și primul 11 trimis în teren părea să confirme.  Enache e pe bancă şi Tamaş trece pe dreapta. Golubović iese şi el din schemă.

  • FC Voluntari: Bornescu – Filipov, Balaur, Maftei, Acsinte – Novac – Căpăţână (Popadiuc 69), Marinescu, Cernat, Ivanovici – A. Bălan (Lungu 79)
  • Steaua: Niţă – Tamaş (Enache 58), Moke, Toşca, Momcilovic – Muniru, Achim (Tudorie 58) – A. Popa, Boldrin, De Amorim – Fl Tănase (Jakolis 77)

În plină dominare roş albastră, FC Voluntari a deschis scorul din nimic, la prima ocazie, la primul șut pe poartă. După o gafă a lui Toșca, Petre Ivanovici a luat o acţiune pe cont propriu și l-a executat pe Niţă cu un şut plasat din afara careului (’25), deși mai avea în față 3 steliști – „jaloane”. Spre lauda ei, Steaua și-a arătat statutul de echipă mare și a replicat instant prin Adi Popa (’28). Motoreta a prins un şut plasat din centrul careului, după o centrarea a lui Momcilović, deviată excelent de Tănase spre autorul golului.

După pauză roș-albaștrii au trecut în avantaj cu un penalty scos de  De Amorim (’49) și transformat fără emoţii de Boldrin (’51). Reghecampf a mutat ofensiv (’58) să mai penetreze poarta lui Bornescu: Enache în locul lui Tamaș și Achim schimbat cu Tudorie, Boldrin retras „playmaker”, iar Tănase adus în spatele lui Tudorie. Însă mutarea ne-a stârnit frisoane pentru că Enache devenit o piază rea sadea.  De ce ți-e frică nu scapi. Nu au durat decat 30 de secunde și Marinescu a trecut de Enache ca intercity prin haltă, a centrat în careu până la Bălan, rămas nemarcat de Toșca și mai ales de Momciloć. Vârful ilfovenilor l-a executat  cu capul din 6 metri pe Niţă (’59). Spre norocul lui,  Momcilovic și-a spălat păcatele în minutul 85 prin golul victoriei, când a reluat spectaculos în plasă o lovitură liberă executată de Boldrin.  Finalul a fost jenant pentru Steaua. Dacă o echipă mică trăgea de timp la 2-2, pentru Steaua, la 3-2, a fost sub blazonul ei. Pe undeva, omenește înțeleg. Când iei 2 goluri pe nepusă masă, sufli și-n balon până iei galben, ca Niță.

Steaua învinge pe FC Voluntari, scor 3-2, dar jocul vicecampioanei scârţâie şi sunt motive de îngrijorare înainte de meciul din Europa League, cu Villarreal. Nu pentru că Steaua ar trebui să învingă, ci să nu se facă de râs. Europa League este deja pe planul 2 față de campionat și trebuie să admitem asta în mod obiectiv, oricât de mult ne-ar deranja orgoliul. Au fost prea multe schimbări de lot în termen scurt pentru a emite pretenții în grupele EL. Da, Reghecampf comite greșeli, dar nici nu poate fi magicianul Iosefini. Nici măcar „The Special One” Mourinho nu face încă vreo bânză la Man United cu un lot nou, deși a transferat cremă de cremă, nu zer din ce a mai rămas.

Câteva circumstanțe pentru Reghe:

  • A justificat schimbarea lui Tamaș cu Enache , fiind forțat de  Hațegan, care l-ar fi amenințat pe Tamaș că la primul fault ia al doilea galben și roșu. Îi dau credit.
  • Tandemul Boldrin-De Amorim a scos un penalty, primul a marcat și a mai centrat la golul 3, și cam atât. În rest, călcâie, floricele și vrăjit mingea fără folos. Chiar și în fața porții, în situație de a marca, Boldrin a bâlbâit-o ca-n curtea școli.  În centru Boldrin e încă o umbră de playmaker, iar De Amorim continuă să fie slab pe stânga. Recunoaște și singur: „Eu abia am venit. Sunt prea mulţi jucători noi, încă nu ne înţelegem. Cu timpul se rezolvă. Oricine are nevoie de timp. Eu nu am zis că e o scuză. Aşa cred eu. E supărat antrenorul că am luat gol uşor. La Steaua, tot timpul trebuie să câştigi uşor.
  • Tănase nu are fler de vârf, nici vână de decar. În loc să joace simplu și să dezvolte rapid faza, se pierde și el în călcâie și floricele.
  • Sunt unii jucători pe fața cărora se citește în prim planuri o stare de lehamite mai tot timpul. N-au nimic pe chip asociat unui luptător concentrat sau o răutate pozitivă. Achim e în capul listei.
  • Nu poți cere  jucătorilor pe care nu i-ai avut în pregătirea de vară să facă imediat rahatul bici. Viteza Stelei pe acțiuni este tot în slow motion generată de noii veniți. Pe contraatac, Voluntari părea Barca, ca viteză și pasare.

„Am făcut un meci foarte slab. Nu îmi place când pierdem foarte multe mingi. Avem prea mulți jucători care nu înțeleg anumite lucruri și nu știu de ce, pentru că asta antrenăm zilnic. Sper ca jucătorii să înțeleagă anumite lucruri. Trec etapele, iar jocul nostru nu crește. Am avut o discuție cu ei în vestiar și cred că au înțeles ceea ce le-am spus”, a zis Laurențiu Reghecampf

Sunt lucruri pe care le înțeleg și le admit ca fiind logice și obiective. Însă supărarea mea făță de Reghe este că după două perioade de mercato nu are lot echilibrat valoric pe posturi fiind nevoit să facă improvizații ca într-o situație de criză (accidentări, cartonașe etc.). Pe de altă parte, antrenorul Stelei trădează un regim preferențial față de unii jucători pentru că a girat cu ei la Becali acoperirea posturilor.

În fine, singurul meu remarcat din acest meci este Moke. Nu pentru că ar fi făcut un meci grozav, că nu a fost așa, ci pentru că îmi pare într-o crește de la meci la meci. Emană din ce în ce mai multă siguranță și implicare, ceea ce nu pot spune de Boldrin sau De Amorim, de exemplu. Boldrin este într-un regres vizibil față de primele meciuri. Nici măcar șuturi la poartă nu mai trage.

Voluntari vs Steaua 2-3 | Meci Intreg 25.09.2016

Video rezumat: FC Voluntari – Steaua

 

Felicitări băieților pentru victorie!

X Ray


Avancronica Voluntari-Steaua

FC Steaua va disputa partida cu FC Voluntari, din cadrul etapei cu numărul 10 din sezonul regular al Ligii 1, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Meciul este programat duminică, 25 septembrie, de la ora 20.30.Pentru această partidă, CCA a delegat o brigadă de arbitrii condusă la centru de Haţegan Ovidiu (Arad). Acesta va fi asistat la margine de Şovre Octavian (Oradea) și Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe), iar arbitru de rezervă va fi Chivulete Andrei Florin (Bucureşti).
Steaua și Voluntari s-au întâlnit doar în ediţia trecută, fiecare formaţie reuşind să-şi treacă în palmares o victorie.

  • Primul meci a avut loc pe 27 septembrie 2015, FC Steaua – FC Voluntari 3-1. Hamroun a deschis scorul în minutul 8, Chipciu a mărit diferenţa în finalul primei reprize, apoi, în partea secundă, Stanciu şi Goossens au transformat fiecare câte un penalty.
  • A doua confruntare s-a disputat pe 22 februarie 2016 şi a consemnt una dintre cele mai mari surprize din sezonul trecut, deoarece ilfovenii s-au impus cu 3-1. Eroul partidei a fost Hamed Kone, marcator a două goluri (minutele 89, 90+4) şi pasator decisiv la reuşita actualului stelist Vlad Achim (minutul 38). Pentru Steaua a înscris Adi Popa, în minutul 49.
  • Florin Marin vs Laurenţiu Reghecampf: 1 joc – 1 victorie Reghecampf (2015-16, FC Steaua – ACS Poli 3-1).
  • Florin Marin vs. Steaua în Liga 1: 25 jocuri – 7 victorii – 8 remize – 10 înfrângeri. Florin Marin a activat ca jucător în tricoul Stelei timp de 8 sezoane (1976-1984), 174 de meciuri în campionat şi 3 goluri. În sezonul 1977-1978, Florin Marin a câştigat titlul cu Steaua, alături de Vasile Aelenei, Mario Agiu, Teodor Anghelini, Liţă Dumitru, Anghel Iordănescu, Marcel Răducanu, Iosiv Vigu, Ştefan Sameş, Dumitru „Ţeţe” Moraru, Vasile Iordache, Radu Troi, Tudorel Stoica sau Gabriel Zahiu, iar la conducerea tehnică se afla Emeric Ienei.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Voluntari – 27 ani; Steaua – 25 ani şi o lună.

FC Voluntari a pierdut acasă în ultima etapă, fiind învinsă în ultimul minut de joc (’90+5) cu 1-0 de revelația începutului de sezon, CSU Craiova, prin golul făcut „cadou” oltenilor de Bornescu. Însă Universitatea a dominat copios meciul, mai ales după pauză, ratând numeroase ocazii clare de gol. Craiovenii au avut nu mai puțin de trei bare în acest meci.

Noua echipa a lui Forin Cernat dorește să-și scoată imediat pârleala chiar în meciul cu Steaua și speră să aibă și o galerie numeroasă împotriva vicecampioanei, deși nu joacă pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Partida de duminică se va disputa la Ploieşti. Ilfovenii se mută pe Ilie Oană pentru a juca „acasă” în nocturnă şi îi perie pe ploieştenii să-i susțină în număr mare. „Îmi pare rău că Petrolul a ajuns în situaţia în care e. Este o echipă de mare tradiţie din fotbalul românesc, e mare păcat că a ajuns în liga a patra”, a spus la conferinţa de presă Directorul tehnic Florin Marin, completat de Bornescu, goalkeeper la Voluntari: „Dacă vor veni, fanii vor ţine cu noi. Cu Steaua sigur nu”.

Dacă vineri noaptea s-a cutremurat toată România,  pentru duminică seara Ilfovenii sunt pregătiți de un nou seism, dar în Liga 1: o nouă victorie cu roş-albaştrii.

„Pe mine m-a speriat cutremurul, că l-am prins şi pe ăla din 1977. Steaua, în shimb, nu m-a speriat niciodată şi nici pe jucători”, a mai spus Florin Marin. „Nu ştiu dacă va fi cutremur dacă învingem Steaua. Am mai învins-o„, a ținut să se îmbărbăteze cu trecutul și Mircea Bornescu.

Echipa probabilă FC Voluntari: Bornescu – Filipov, I. Balaur, Maftei, Acsinte – Novac, Tăbăcariu – Popadiuc, Marinescu, Ivanovici – Cernat. Director tehnic: Florin Marin. Antrenor: Dinu Todoran

FC Steaua cu Laurențiu Reghecampf pe bancă are o experiență neplăcută în întâlnirea cu FC Voluntari. Bornescu avea dreptate și tupeul lui are acoperire. Ultima și prima partidă a lui Reghe împotriva ilfovenilor (22 februarie 2016) s-a încheiat șocant: 3-1 pentru outsideri! Ce trebuia să fie un scor fluviu pentru Steaua, și-a schimbat brusc cursul. Finalul l-a făcut KO tehnic în 5 minute pe antrenorul campioanei en titre, cu cele 2 goluri administrate la foc automat de bursucul Ben Hamed Koné. Dar a fost și un meci cu multe ratări ale roș-albaștrilor și 3 penaltiuri clare refuzate Stelei.

Echipa Stelei care a evoluat atunci în înfrângerea istorică, ar fi duminică un Super 11. Însă din cei 18 steliști aflați în teren și pe bancă la acel meci de pomină, doar 8 mai sunt prezenți în lotul actual și doi  jucători, Vlad Achim și Moke, transferați de la Voluntari în această vară.  Achim a venit la schimb cu Popadiuc plus 200 de mii euro, Moke pe 150 de mii euro.

  • FC Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici (Kharja 76′)- Pintilii, Bourceanu (Popa 46′)- Chipciu (cpt), Stanciu, Hamroun – Marica
    Rezerve: Cojocaru – Carp, Filip, , Gebhart, Bawab. Antrenor: L. Reghecampf.
  • FC Voluntari: Bornescu – Filipov (Călințaru 58′), Țâru, Novakovici, Barna – Rus, Achim, Moke, Iorga (Mitache 76′) – Kone – Bălan (Voduț 46′)
    Rezerve: Balauru, N. Grigore, Maftei, Novac. Antrenor: Ionel Ganea.

Mai multe puteți citi în cronica „FC Voluntari – Steaua 3-1! Reghe luft și KO tehnic.

Steaua stă pe un butoi de pulbere. Atmosfera din club este una tensionată din cauza jocului echipei care scârțâie și a generat ultimele două înfrângeri. Responsabilul cu problema, Reghecampf, alternează crizele de personalite cu „yesmania” și trasul preșul peste cauzele reale. După transferurile din vară în care s-a cheltuit mult și irațional, lotul a rămas disproporționat  numeric și valoric pe posturi.  „Mâine seara vom juca pe un teren neutru, și pentru noi și pentru ei. Probabil vor fi mulți spectatori care țin cu Steaua, sper să fie un teren bun. Îmi place cum joacă Steaua (N.R.- Să mori tu?), dar nu sunt multumit de rezultate, sunt sincer și nu mă ascund (N.R.- Parol?). Nu pot critica echipa și nici jucătorii, am spus doar lucruri corecte. Se poate întampla ca un om sau un jucător să joace mai slab”, a prefațat Reghecampf meciul cu Voluntari în conferința de presa.

Criticat de presă, patron și suporteri pentru improvizațiile tactice și de starea de apatie generală a echipei, Reghecampf cred va renunta la formule magice cu reprofilări șocante și va alinia o formulă clasică în 4-2-3-1, cu fiecare jucător pe postul lui. Singura improvizație va ramane Enache, pentru că „treimea Gigi-MM-Reghe” a lăsat postul de fundas dreapta acoperit cu un mijlocaș  și juniorul Simion. Mă rog, ar fi singura dacă îl acredităm pe Toșca fundaș central ca pe Rădoi antrenor fără carnet.

De asemenea Momcilovic va reveni ca titular. În partida cu CFR a fost nevoit să intre nerefăcut complet în locul lui Aganović.  Croatul a fost încercat de Reghe și fundas stânga în acel meci, dar  în minutul 20 s-a accidentat și a părăsit terenul cu gura spartă, după un duel aerian cu Bud. „Aganović nu-şi poate mişca maxilarul, sperăm să nu fie foarte grav. Avea dureri mari”, a declarat Reghecampf după meci. Nu am găsit informații suplimentare despre starea actuală a croatului.

O altă schimbare logică poate veni în atac, acolo unde Golubovic, atacantul cu zero goluri la Steaua a umplut paharul răbdării. Problema mea cu el nu este că nu marchează, ci pentru că aportul lui în ofensivă e zero. E drept, face ceva pe faza defensivă, dar e totuși vârf de atac, nu al 5-lea fundaș. Reghecampf  spune ca are in continuare incredere in el: „Pe Golubovic numai dorinţa îl face să fie în teren, un jucător care nu-şi doreşte ca el probabil că n-ar juca după o asemenea accidentare. Îmi pare rău că a ratat, a avut o ocazie foarte mare, cu un gol marcat şi reactia lui va fi una mult mai bună. Puteţi să-l criticaţi în continuare, eu cred că e un jucător bun şi îi vom da încredere şi de acum înainte”, l-a apărat Reghe pe bosniac, dar indirect și pe MM care l-a adus.

Ok, înțeleg spiritul de echipă din staff, însă sunt uluit cum s-a încăpăținat Reghe să-l tot trimită în teren nerefăcut, chinuindu-l și pe el și atacul echipei în meciuri oficiale grele, nu în amicale de pregătire cu Viitorul Adâncata.  Trebuia să folosească un tânăr valid. Câștiga măcar o experiență în plus, chiar dacă nu ar fi ajutat atacul mai mult decât Golubović.

Paranteză: Ieri, Steaua II a obtinut o victorie, scor 4-3 (2-2), împotriva celor de la FC Podari, intr-o partida din Seria a 3-a a Ligii a 3-a. Au marcat Robert Vâlceanu (‘7), Vad Mihalcea (‘8), Theodor Bota (’62) și Cristian Onțel (’72). Pentru oaspeți au punctat Avram (‘2), Sirmon (’45) si Balan (’85).  A fost primul succes din acest sezon, după 3-3 la Craiova și o înfrângere, scor 0-1, la Alexandria.

Antrenorul Ion Toma a folosit   următoarea  echipă: Poiana – Simion, Dinu, D. Popescu, Chitoșcă – Raiciu, Enceanu – Vâlceanu, Mihalcea (Nicola 90), Mario Mihai (Bota 52) – Onțel (Vlad 85).  Când ai în teren 10 speranțe de la prima echipă și bați cu 4-3 pe Podari de Liga a 3-a, este îngrijorător. E drept, scorul a fost 4-2 până în minutul 85, dar Steaua nu are fundași nici la echipa a doua. Joacă tot cu împrovizații: D. Popescu fundaș central, Chitoșcă fundaș de bandă…  Totuși este îmbucurător că marchează cei care sunt în anturajul primei echipe.

În altă ordine de idei, la un meci de copii născuți în 2006, Steaua s-a impus cu 9-2 în fața celor de la Dinamo!

Revenind la prima echipă, partea comică este o ironie a soartei. În vară Golubović a fost adus ca rezervă la un viitor vârf de valoare care urma să fie adus de „sfânta” treime: Gigi-MM-Reghe. Cum de a devenit  bosniacul „indispensabilul” care trebuie introdus cu orice preț în primul „11”, ca o sperietoare de ciori în lanul de grâu și nu vânător, nu mai e un mister pentru nimeni.   Înclin să cred că Tanase, cel care are 3 goluri in ultimele 6 meciuri din Liga 1, ii va lua locul lui „Fără Gol”ubović. Sunt în continuare îndisponibili Pintilii și Filip, iar Aganović probabil va sta și el în tribună.

Echipa probabilă FC Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilović – Bourceanu, Ovidiu Popescu  – Popa, Boldrin, De Amorim – Tănase

Astăzi Steaua are ocazia să facă uitată înfrangerea cu CFR și să demonstreze la Ploiești că joi seara pe Arena Națională a fost doar un accident, ca un duș rece. Steaua este condamnată  la victorie pentru a-și consolida poziția de lideră prin puncte și prestanță, dar mai are nevoie și de un moral bun înaintea disputei din Europa League cu Villarreal, după cele două socuri suferite in ultimele 3 meciuri, cu Osmanlispor si cu CFR Cluj, ultima chiar pe teren propriu.

Le urăm succes roș-albaștrilor!

X Ray

 

 

Exit mobile version