Steaua a obținut o victorie fără emoții și a început 2016 în Liga 1 cu un succes fără dubii pe terenul echipei Concordia Chiajna, și calificarea matematică în Play off. Un meci câștigat practic după primele 45 de minute, când Stanciu a pasat decisiv la golurile lui Varela (‘7) și Hamroun (’30).
Echipele de start:
- Concordia: Matache – Bărboianu, Mamele, Tincu, Bucurică – Roşu ( Giurgiu 46), Obodo – Răducanu (Zerbo 70), Cristescu ( Serediuc 63), Purece – Pena
- Steaua (4-1-4-1) : Niţă – Papp, Tamaş, Varela, Toşca – Pintilii – Ad. Popa (L. Filip 46), Stanciu, Chipciu ( Gebhart 71), Hamroun – Marica (Bawab 85)
Campioana României a început în forță cu un sistem 4-1-4-1 și în minutul 3 Marica rata prima mare ocazie. Reluare cu capul din 6 metri in bratele lui Matache.
- Ratare Marica (‘3)
Trei minute mai târziu, în urma unui corner executat de Stanciu de pe dreapta, Varela a pus latul pentru 1-0. Pentru Varela este doar al doilea gol în acest sezon după cel marcat în tur tot impotriva Concordiei (3-1).
- Gol Varela (‘7)
Campioana a dus scorul la 2-0 in minutul 30 prin Hamroun, care a reluat în plasă mingea centrată de Stanciu, după un slalom a la Ozil prin flancul stâng advers.
- Gol Hamroun (’30)
- Zâmbetul lui Hamrou
După 2-0, Steaua s-a relaxat ușor. Totuși nu a renunțat la ofensivă. În minutul 42, Marica l-a întins serios pe Matache cu un șut violent din afara careului. Mingea a fost respinsă acrobatic în lateral.
- Șut Marica (’42)
În partea secundă, Reghecampf a trecut la sistemul 4-2-3-1 prin introducerea lui Filip în locul lui Adi Popa, scos pentru a-i da minute de joc lui Chipciu, care a trecut pe banda dreaptă, iar Filip la închidere alături de Pintilii. Jocul a continuat alert, cu ocazii și faze de poartă, deși Steaua părea ușor cu frâna trasă. Chipciu irosește o altă mare oportunitate în minutul 57. Scăpat singur cu Matache, Șeptarul nu reuşeşte să îl învingă dintr-o poziție favorabilă.
- Ratare Chipciu (’57)
Peste cinci minute, „Zizou” Hamroun, MVP-ul meciului, a ratat dubla din pasa lui Chipciu (’62). Chipciu centrează la bara a doua, dar Hamroun nu prinde poarta cu o lovitură de cap de la 6 metri.
- Ratare Hamroun (’62)
Marica a mai bifat și el o șansă de gol, în minutul 82, când a pătruns în careu, dar a fost lovit puternic peste piciorul stâng de Tincu. Penalty clar, neacordat. Din fericire faultul nu a avut urmări grave asupra Nouarului, care în acest meci a bifat 3 mari ocazii de gol până în minutul 85 când a fost înlocuit cu Bawab.
- Ratare și fault dur la Marica nesancționat prin penalty (’82)
În minutele de final Steaua a ratat golul trei prin „Ozil” Stanciu, alt MVP, al cărui șut din poziție centrală a fost blocat de Matache (’88). Stanciu și Hamroun au jucat astăzi mai bine ca niciodată și au fost spectaculoși când s-au distrat cu fundașii unei echipe foarte motivate și cu intrări peste limită, uneori.
Ambii mijlocași au ieșit mult în evidență, iar pe lângă faptul că au alergat și pasat foarte mult, aceștia au și reușit driblinguri încântătoare în regim de viteză. Steaua și-a făcut jocul ușor marcând repede, încă din minutul 6, iar după jumătate de oră avea să dubleze diferența. Ambele reușite au plecat din pasa lui Stanciu. Alături de ei, ca evoluție, a fost și imperialul Varela, dar pentru căpitanul roș-albaștrilor este deja o regulă, nu o excepție.
Gebhart a jucat ultimele 20 de minute, fiind introdus în locul lui Chipciu. „Panzerul” a jucat însă pe postul lui Adi Popa și se pare că Reghe îl pregătește pentru a înlocui „motoreta” Stelei în sistemul 4-1-4-1. O fază superbă la care a participat germanul a fost cu 5 minute înainte de final, când a întors frumos cu călcâiul spre Stanciu o centrare venită de pe stânga de la Hamroun, iar șutul puternic al Decarului a fost parat miraculos de Matache.
- Fază Gebhart (’88)
Totuși, lucrurile nu au fost toate „pe roz”, campioana manifestând și unele slăbiciuni defensive, prin care Chiajna a ratat câteva oportunități bune de a marca. Sistemul 4-1-4-1 este ofensiv, dar mijlocul nu pare atât de stăpân ca în manadatul anterior. Terenul artificial, primul joc oficial și scorul de 2-0 din minunul 30 pot fi niște circumstanțe, dar sunt și chestii de corectat în jocul campionilor.
„Doar victoria mă bucură, în rest mai avem de lucru. Am avut foarte multe ocazii, dar n-am marcat. Prima repriză am început binișor, după aceea am lăsat-o mai moale. O echipă mare trebuie să joace până la sfârșit. Stau și mă gândesc că vor veni meciuri grele și nu va fi ușor pentru noi. Trebuie mai multă responsabilitate. Am pierdut foarte multe mingi la mijlocul terenului, circulația n-a fost cea pe care o așteptam eu”, a spus Reghecampf la DigiSport.
- Statistică (posesie 49-51%)
- Cartonase galbene: Obodo 44′, Giurgiu 56′, 74′, Mamele 71′, Barboianu 87′ / Papp 57′, Gebhart 84′. Cartonas rosu: Giurgiu 75′.
Arbitri: Adrian Comanescu, Imre Bucsi, Florin Paunescu, (rezerva:) Catalin Busi. - Rezumatul meciului
- Galerie Foto (click)
Steaua urcă pe patru in clasament, cu 43 de puncte, la egalitate cu Viitorul si Pandurii și este matematic calificată în Play Off.
Felicitări băieților pentru victorie și calificarea în Play off!
PS. „Zizou” Hamroun și „Ozil” Stanciu sunt alintările mele drept „recompensă” pentru jocul prestat astăzi de cei doi roș-albaștri.
XRay
Avancronică Concordia Chiajna – Steaua
Prima etapă din 2016, a 24-a din sezonul regular, se va încheia luni, 15 februarie , la Chiajna, acolo unde se vor întâlni Concordia şi Steaua de la ora 20:30. CCA a desemnat o brigadă de arbitri condusă de Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), ajutat la tușe de Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea), iar rezervă Cătălin Busi (Râmnicu Vâlcea). Partida se dispută pe arena cu gazon sintetic „Concordia” din comuna Chiajna, care poate găzdui 5.123 de spectatori.
Pentru buna organizare a jocului și îndeplinirea criteriilor de singuranță impuse de regulamentele în vigoare, CS Concordia Chiajna a anunțat că au fost fi puse în vânzare bilete la Peluza I (peluza oaspeți) începînd cu data de 14 februarie 2016, de la ora 10:00. Biletele din celelalte sectoare ale stadionului au fost deja epuizate.
Transferuri în sezonul de iarnă
Cele două echipe care au fost foarte active pe piaţa transferurilor în această iarnă. Indiscutabil, dintre toate achiziţiile, jucătorul care a stârnit cel mai mare interes au fost Ciprian Marica, fotbalist revenit în Liga 1 după mai bine de 12 ani. La capitolul „celebru dar bad boy”, Concordia a trasferat vedeta ucraniană Artem Milevskiy, iar Steaua pe Gebhart și Tamaș.
CS Concordia Chiajna l-a confirmat antrenor Adrian Falub și a făcut următoarele mutări:
– Au venit 7 jucători: Patrice Feussi -Camerun- (fundaş dreapta, Dinamo Bucureşti), Baye Ibrahima Niasse -Senegal- (fundaş central, FC Mordovia Saransk), Cristi Novacek (mijlocaş, Concordia II), Christian Obodo -Nigeria- (mijlocaş central, Skoda Xanthi), Neluț Roșu (mijlocaş central, CFR Cluj), Artem Milevskiy -Ucraina- (atacant, RNK Split), Gabriele Zerbo -Italia- (atacant, U.S. Città di Palermo)
– Au plecat 14 jucători: Alexandru Vagner (fundaş dreapta, contract reziliat), Lucian Ion (fundaş dreapta, contract reziliat), Cristian Sârghi (fundaş central, contract reziliat), Marian Marin (fundaş central, contract reziliat), Daniel Lung (fundaş central, contract reziliat), Andrei Voineag (fundaş stânga, contract reziliat), Silviu Pană (mijlocaş central, contract reziliat), Bruno Madeira -Portugalia- (mijlocaş defensiv, contract reziliat), Răzvan Grădinaru (mijlocaş dreapta, contract reziliat), Marian Constantinescu (mijlocaş dreapta, contract reziliat), Valentin Lazăr (mijlocaş ofensiv, Dinamo Bucureşti), Cristian Ciobanu (mijlocaş stânga, contract reziliat), Mihai Dina (atacant, contract reziliat), Cătălin Țâră (atacant, contract reziliat)
La FC Steaua, pe lângă mutările prezentate în Transferuri în iarna 2015-16. Analiza finală, a mai revenit și Răzvan Grădinaru după ce Chiajna a reziliat contractul de împrumut. Mijlocașul mai are contract cu roș-albaștrii valabil până în 30.06.2016.
Palmares Concordia Chiajna vs Steaua
Concordia şi Steaua s-au întâlnit de 9 ori în Liga 1, palmaresul cuprinzând 8 victorii ale „roş-albaştrilor” şi o remiză.
- Primul meci a avut loc pe 6 noiembrie 2011, Steaua – Concordia Chiajna 2-1. Atunci, Vlad Munteanu a deschis scorul, dar Tănase şi Rusescu au întors rezultatul în partea secundă. În retur, bucureştenii s-au impus pe terenul ilfovenilor cu 2-0.
- În ediția 2012-2013, Steaua a câştigat greu acasă, 1-0 în prima etapă, după care, pe 30 noiembrie 2012, s-a impus cu 6-0 la Chiajna, înfrângerea fiind cea mai severă din istoria „vulturilor” în Liga 1! Şi în ediţia 2013-2014, gruparea „roş-albastră” a înregistrat două succese categorice, 4-0 pe teren propriu şi 4-1 în deplasare.
- Mult mai echilibrate s-au dovedit a fi confruntările din stagiunea precedentă, 1-0 pentru bucureşteni la Chiajna şi 2-2 pe „Arena Naţională”.
- Ultima dispută directă, cea din 21 septembrie 2015, s-a încheiat cu 3-1 pentru Steaua, marcatori Varela, Stanciu, Chipciu, respectiv Vali Lazăr.
Luni, Reghecampf va reîntâlni formaţia la conducerea căreia a impresionat în primăvara lui 2012, atunci când, cu 11 victorii şi o remiză în 16 jocuri, a reuşit să salveze Concordia de la retrogradare. Parcursul formidabil din acel retur l-a adus în atenţia Stelei, club cu care urma să semneze în vara anului respectiv.
Doar 3 succese a reuşit Concordia în primele 23 de etape, dintre care doar unul singur în ultimele 15 runde (1-0 la Iaşi), interval în care a mai înregistrat șase remize şi opt înfrângeri.
- 28 de fotbalişti au strâns minute pentru Concordia în partidele disputate în sezonul curent al Ligii 1 Orange, dar doar Gabriel Giurgiu a evoluat în toate cele 23 de jocuri, fără a fi însă integralist.
Steaua a încheiat anul cu patru victorii la rând, trei în campionat şi una în Cupa României, toate aceste rezultate fiind izbutite o dată cu revenirea lui Laurenţiu Reghecampf pe banca tehnică a „roş-albaştrilor”.
- 20 dintre cei 25 jucători de câmp utilizaţi de Steaua în primele 23 de etape au contribuit la reuşitele „roş-albaştrilor” cu gol, pasă de gol sau au scos un penalty.
Statistica: transfermarkt și LPF
Concordia Chiajna vs Steaua – etapa a 24-a, Liga 1
Pentru partida de luni, 15 februarie, cu excepția lui Kharja, Bourceanu, Pârvulescu și Filip, restanți cu pregătirea fizică, și Muniru, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, Steaua nu are probleme de lot. „Greii” anunțați la începutul sezonului: Tade, Alcenat și Breeveld, sunt în continuare scoși din lot.
Din acest motiv, este posibil ca Reghecampf să folosească din nou sistemul cu un singur mijlocaş defensiv, 4-1-4-1, într-o formulă de joc testată în meciurile de pregătire cu suedezii de la Djurgardens (2-2) și AS Trencin (0-1).
Steaua: Niţă – Papp, Varela, Tamaş, Toşca – Pintilii – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu, Hamroun – Marica
Toată suflarea stelistă așteaptă cu speranță debutul oficial al campioanei în 2016, dornică să vadă la lucru „pe puncte” noile „piese de rezistență” Marica, Tamaș, Gebhart și mâna lui Neubert în exprimarea fizică a echipei când desenează pe teren planul tactic antrenat de Laurenţiu Reghecampf pentru obiectivul asumat public de tehnician : Titlul 27!
Le urăm succes roș-albaștrilor!
XRay